חיים שכאלה

ניקולי

New member
חיים שכאלה ../images/Emo4.gif

מצטערת כי זוהי הודעתי..אך חייב לפרוק את אשר על ליבי...
פעם מזמן כשהייתי ילדה, חשבתי לתומי שגיל 40 זה זקן..כשהבטתי על הוריי באותו הזמן, חשבתי לעצמי : "איזה מבוגרים.." עם השנים נוכחתי להבין את דרך החיים אחרת, ככל שאנחנו גדלים ומתבגרים..הנפש חוזרת להיות כמו ילד קטן..ואל תשכחו זה הדבר שגם בגיל 90 אתה עלול לקבל טיפול כמו תינוק שרק נולד.. לפעמים אתה מפונק יותר, לרוב בלי שיניים, לפעמים לא עלינו מחתלים אותך ולפעמים אתה חסר אונים... וגיל 40 נשאר איפה שהוא מאחור ואת השנים לעולם לא תוכל להחזיר
אתמול אחר הצהרים בסביבות 17.30.. קיבלתי
מצמרר
. בת דודה של חברה התקשרה ובישרה "X (בעלה) של החברה נפטר." יום לפני הוא לא הרגיש טוב והלך להבדק. לאחר בדיקת א.ק.ג נתבשר כי עבר ארוע
קטן וכי באותו רגע של הבדיקה הכל בסדר.. הוא נתבקש להשאר בבית חולים להשגחה אך הוא סירב בכל תוקף וביקש להשתחרר הביתה
. יום לאחר מכן, החליט ללכת לרופאת המשפחה לבדוק שוב כי הרגיש קצת רע
נכנס לבדיקה ומשם כבר לא שב.. באותם רגעים קיבל דום
שיחת ה
צימררה את כל גופי..לא יכולתי לבקש לדבר איתה (עם החברה שלי) . בשעה 22.00 היתה הלוויה הלכתי עם כאב
גדול, נסעתי לשם עם הגרוש שלי... הגעתי לשם וראיתי אותה את החברה שלי..ליבי
היא היתה מעולפת..מה אומרים לה ? איך מחזקים אותה ? כל המשפחה שלה חיבקה אותי והודתה לי שהגעתי..
קמתי עם כאבי
אני רק חושבת על איך אפשר ורק גיל 40. יהי זכרו ברוך

../images/Emo201.gif

אין לי כל כך מה להגיד כי רק השנה חלפתי על פני הגיל המפחיד מפחיד הזה.

lora bel

New member
../images/Emo201.gif

עצוב ביותר, אל תאמרי..פשוט תהיי שם לצידה לתמיכה כשתרצה.

ניקולי

New member
וואוו את לא מבינה

איזו הרגשה חראית זאת
התקשרתי אליה לדבר איתה...קצת לתת לה תמיכה נפשית ...רק התחלתי לדבר איתה פרצתי בבכי...אני לא מבינה איך ילד בן 5 אמור לשבת על אביו שבעה
..
הילדה בת 13 שבורה לחלוטין... מה אני אגיד לך קשה ביותר ... שלא ידעו עוד צער

lora bel

New member
ללא ספק שקשה

אבל אני מאמינה שהיא תהיה חזקה למען הילדים ובזכותם.

עצוב לקרוא ../images/Emo16.gif../images/Emo7.gif

בשנה החולפת אני מכירה יותר ויותר מסביבי שמתים מדום לב ועוד הרבה לפני גיל 40. רק לפני חצי שנה סיפרה לי גיסתי שאצלהם בעבודה בחור בן 30 נשען על הקיר, אמר שהוא לא מרגיש טוב והתמוטט ומת. תהיי שם בשביל חברתך גם אחרי שתחלוף השבעה כי אז הבית יתרוקן והריק שבחסרונו יורגש עוד יותר.

buba300

New member
../images/Emo201.gifכמה עצוב../images/Emo7.gif

שלא ידעו צער. ממש נשבר הלב.

בוליפלג

New member
אוי ואבוי.מצער ומשתק ממש..

אין לי מושג מה אומרים, אובדנים הם הרי הקשים ביותר לשאת ולהכיל, על אחת כמה וכמה כשמדובר במוות פתאומי ובגיל כה צעיר..
מאחלת שתצליחי כן להיות בשבילה, נוכחת ומחזקת. זה נורא

אילתית 2

New member
../images/Emo201.gif

ממש קשה ...קשה להבין...ואין כל כך מה לומר..פרט ללהיות איתה ולצידה ולתת כתף
יהיה זכרו ברוך
ושמשפחתו לא ידעו עוד צער

לוליLuli

New member
../images/Emo7.gifאכן סיפור קשה ועצוב מאוד

ומניסיון עם שכול וליווי משפחה /חברה ....(ולצערי הרב יצא לי לא מעט בחיי) פשוט היי שם למענה/לצידה.... אם זה בטלפונים או אם את יכולה לבקר שם (כמה שתוכלי כמובן) זה לא צריך להיות תמיד עם הרבה מילים .עצם העובדה שתתענייני בהם,תלווי אותם בטלפו או פיזית-כבר תעזור ותחמם את ליבם.תיתן הרגשה שהם לא לבד. מאוד חשוב ללוות...להיות....לעזור....גם בזמן השבעה ובמיוחד-אחרי. אחרי השבעה כולם נעלמים.... ויש רבים שפשוט לא יודעים איך ומה לעשות או להתמודד עם משפחה שאיבדה יקר שלה ובמיוחד אם יש ילדים בתמונה..... ואז מי שכן נשאר...ממלא תפקיד חשוב מאוד עבורם. זה לא חייב להיות מעשים או דיבורים גדולים.דווקא הדברים הקטנים -הם אלו שיעשו הרבה. ההרגשה שהם לא לבד. אם תרצי-דברי איתי במסר או אם תרצי אתן לך את הטלפון שלי. יצא לי בין השאר ללוות חבר שאיבד את אשתו ונותר עם 2 בנות קטנות(היום כבר גדולות). היי חזקה גם,שולחת לך חיבוק גדול

shani74

New member
../images/Emo201.gif

קשה. אף פעם אי אפשר לדעת מתי הסוף יגיע. לגבי החברה, אם היא חברה טובה, הכי חשוב לשמור על קשר פנים אל פנים. את יכולה לבוא במהלך השבעה וסתם לשבת שם. אם את רואה שהיא רוצה לדבר, דברי, ואם לא, פשוט תשבי שם. וכמו שאמרו לך, גם אחרי השבעה תשתדלי לשמור על קשר ולבוא לבקר או להזמין אותה אליכם (ונסי לקלוט אם היא מעוניינת בקשר תכוף יותר או פחות). נראה לי שחשוב שהיא לא תהיה בודדה ואולי תשגע את עצמה במחשבות - לפחות עד שהיא תתחיל להסתגל למצב החדש. ושוב
.

למעלה