חיים מסריחים

P1974

New member
חיים מסריחים

שלום לכולם, אני כיום בת 21, סובלת מהפרעות אכילה כבר שלוש שנים, הייתי חולה באנורקסיה, ירדתי למשקל 37 בגיל 18,ומשם התחילו האישפוז וכו`... היום אני שנתיים אחרי שיצאתי מאישפוז עם משקל תקין. ולמרות שאני הפסקתי להרעיב את עצמי, אני מרגישה עדיין את כל מה שהרגשתי בהתחלה אני כל הזמן מדוכאת ועסוקה במה הכנסתי לפה... אני מאז האשפוז אוכלת תפריט קבוע בשעות קבועות, והתפריט הוא בערך 1800 קלוריות, והוא מספיק לי. אני מקפידה על כך כדי לא לחזור למשקל הנמוך מדיי ושכולם יעזבו אותי בשקט. אבל אני כל הזמן עסוקה בספירת קלוריות, ובודקת את משקלי, ומרגישה שהאוכל הוא האויב מספר 1 שלי. נשבר לי כבר מהמחשבות על כל זה, והדיכאונות. אני רוצה לחיות חיים נורמלים. יש לי פחדים שזה ילווה אותי כל החיים. אני לא מאמינה בשום טיפול, כי עד עכשיו אף אחד לא עזר לי, ואני לא יכולה לעזור לעצמי.

תרנגולת

New member
טוב.. אני לא ממש יודעת..

איך עושים את זה. כלומר- איך נפתרים מההתעסקות... אבל.. אולי.. תנסי להציב לעצמך מטרות קטנות, כלומר- להשקל פחות וכאלה.. בקשר לטיפול.. יכול מאוד להיות שפשוט לא מצאת את הטיפול המתאים לך, שווה לנסות עוד טיפולים, למרות שהקודמים נכשלו.. אני מאמינה (אם כי לא יכולה להבטיח) שאפשר ``לצאת`` מזה.. היו אנשים שהצליחו.. אני מאמינה שאם תרצי, גם את יכולה. ואולי תנסי כן לקבל עזרה.. כי לבד זה קשה.

t@gel

New member
היי לך

טוב..אז קודם כל ברוכה הבאה לפורום שלנו דבר שני...ההתעסקות הזו עם האוכל, היא לא מפסיקה, גם אחרי המחלה...לא לגמרי בכל מקרה. עד כמה שאני יודעת, המחשבות על מה אני הולכת לאכול, כמה לאכול וכולי...זה תמיד מעסיק אותנו. אז נכון שאחרי המחלה הראש בריא יותר וההתעסקות באוכל היא מינימאלית, אבל היא עוד קיימת. אנורקסיה זוהי מחלה השולטת בראש ובגוף גם יחד. העובדה שאת עוד מתעסקת במחשבות על האכילה היא לגיטימית לחלוטין בעיניי, אך אם תעשי הבחנה דקה תראי כי מי שסיימה טיפול ונכנסה לשלב החלמה, לא תהייה אובסיסיבית בהתעסקות הזו, כמו מי שעדיין נמצאת במחלה. אפשר למתן את המחשבות הללו, כמעט עד הסוף, אבל רק כמעט, משום שבעצם לוקח המון זמן עד שיוצאים מהמחלה לגמרי. בינתיים את רק בתקופת החלמה. חג שמח, תגל

תרנגולת

New member
חומד..

אנשים הצליחו לצאת מזה.. לחיות חיים בלי זה, לחיות חיים נורמאלים.. וכן. התעסקות באוכל, מדי פעם.. את יודעת מה? כמה אנשים מדברים על דיאטות?! על אוכל?! על איך וכמה ולמה ושטויות בקשר לאוכל?! אנשים ר-ג-י-ל-י-ם, לא חולות. אנשים רגילים מתעסקים באוכל.. ההתעסקות עם האוכל, אובססיבית כמו שהיא, יכולה להשתנות, עם הרבה עבודה מצדך. אני מניחה שגם אח``כ זה ישנה לך, אבל תחשבי על זה שזה משנה גם לאנשים לא חולים.

t@gel

New member
לא

לא אמרתי שלא יוצאים מזה אמרתי שלהגיד ``יצאתי מזה``...זה לא פשוט לוקח המון זמן עד שיוצאים מזה לגמרי... עד שאפשר להיות בטוחים שזה נגמר הזמן שבין העליה מתת משקל למשקל גבולי...זו תקופת החלמה... התקופה הזו נמשכת הרבה מאוד זמן.... תקראי שוב את דבריי

תרנגולת

New member
החלמה..

היא לא רק פיזית, אלא נפשית.. גם בקטע של המחשבה.. מאמי, אפשר להיות חולים גם במשקל גבוהה, ואפשר להיות חולים גם במשקל נורמאלי, או גבולי. תקופת ההחלמה קשורה גם לראש, בדיוק כמו שהיא קשורה לצד הפיזי.

t@gel

New member
..

הפרעת אכילה הינה חולי השולט בגוף ובראש גם יחד ההחלמה היא לא פיזית בכלל לדעתי.... אם עליתי במשקל ויצאתי מאנורקסיה, זה אומר שהחלמתי? ההחלמה היא נפשית... הגוף עובר מסכת ייסורים וזו התמודדות נפשית קשה... וזה בלי שנזכיר בכלל שמצוקה נפשית הביאה לחולי הזה... ההחלמה היא נפשית לחלוטין...וזה עיניין של תקופה ארוכה מאוד

פלג^ר

New member
שלום חמודה!לצערי גם אני הייתי

ועדיין בסרט הזה.גם אחרי טפול את צריכה להיות דרוכה מול המחלה.ביי

פלג^ר

New member
ודרך אגב ברוכה הבאה לאחד הפורומים

המוצלחים והמיוחדים שקיימים.הנך יכולה להתפרק ולשחרר מתח.בהצלחה

למעלה