הי ג'ודי
קודם כל - זה היה יום ארוך ולמרות שהשעה רק 23.00 אני כבר לגמרי בסופו. יהיה לי קצת קשה לחבר את שברירי התחושות שלי, אבל אני מאוד רוצה לכתוב לך משהו, ולשתף. שלושה חודשים אחרי שאני ובן הזוג שלי התחלנו לצאת נבדקנו וגילינו ששנינו נשאים. זה היה שוק מוחלט. אנחנו עכשיו 8 חודשים אחרי, עברנו לגור יחד - ומהרבה בחינות הגילוי הזה נתן דחיפה וחיזוק לקשר ביננו, תחושה של דאגה הדדית - של התמודדות עם משא משותף. אבל אני יודע גם להגיד שזה מביא אתו קשיים לא מעטים. מעבר לשאלת "מי הדביק את מי" שבחרנו לא לגלגל אותה הלאה, היו פעמים שמצאתי את עצמי כועס. כועס על זה פתאום העולם שלי נעשה כל כך קטן, שזה רק אני והוא נגד כולם, שהקשר הזה בשלב כל כך מוקדם הפך לברירה היחידה שלי. מצאתי את עצמי כועס על זה שאני לקחתי על עצמי את תפקיד ה"אחראי" אל מול מה שהיה נראה לי חוסר רצון מצדו להתמודד עם המשמעויות של כל זה. אני לומד, לאט, לראות את הדברים מנקודות מבט שונות. אני לומד לראות את אפשרות הבחירה שלי מחדש במצב שתפסתי אותו כנטול בחירה. הבחירה שלי בו היום היא מקום אחר - שפחות ופחות קשור בנשאות ויותר ויותר קשור בעובדה שהוא בחור שאני רוצה לחיות לצדו. אני לומד לקבל את "חוסר ההתמודדות" שלו כמו שהיא, ולהבין שעבר זמן כל כך קצר מאז, ושדרכי התגובה שלנו פשוט שונות. אני מבין שכל קשר הוא מורכב, ועל אחת כמה קשר כל כך טרי שנדחף לאינטנסיביות כזו כל כך מהר ובכזו עוצמה. כמות הדילמות החדשות שאני צריך להתמודד אתן כאדם, וכחלק מזוג, היא בלתי נתפשת כמעט ומקיפה כל תחום כמעט. אני עובר תקופה שבמהלכה אני לומד לראות את עצמי מחדש כבעל ערך. ערך שהרגשתי שנעלם עם הגילוי על הנשאות, תקופה שבמהלכה אני לומד לבחון את הקשר ביננו מעבר למשקפיים הספציפיות של הנשאות - האחריות המשותפת שלנו, התמיכה שאנחנו מספקים, הביקורים התלת חודשיים במסדרון הכל כך ארוך הזה באיכילוב. אני יודע שהנשאות היא עוד קושי בחיים שלי, פן שהוא תלוי לחלוטין בראייה שלי את העולם, במידת האופטימיות שאני קם אתה בבוקר ובשלווה שאני הולך לישון אתה בלילה. ובעיקר אני מבין את החשיבות שבלתת זמן... להניח לדברים לשקוע ולוותר על השאיפה לשלוט במהלכם. אני מאחל לך אושר בקשר שלך, ושולח לשניכם חיבוק. לילה טוב. (אגב, איך מגיעים לבלוג שלך...? אני ממש לא מבין כלום באיך כל זה פועל...)