חיים לאחר המוות

tul25

New member
חילוני ממוצע

יש כמה דעות רווחות לדעתי בקרב חילוניים ממוצעים, ואני אחת מהם: 1. בן אדם מת והופך לאוכל של נמלים וכך מסיים את חיוו 2. בן אדם מת ובעוד הגוף שלו קבור באדמה, הנפש/ רוח/ הוא עצמו עולה לשמיים ומגיע לגן עדן/גהנום. החלוקה לא מתבצעת לפי זכויות וחטאים שעשית אלא יותר אנשים טובים ורעים. [מי שנשוי לפולניה מגיע ישר לגן עדן כי הוא כבר חווה גיהנום (זו סתם בדיחה למי שלא מכיר..)]. זה לא באמת "עולם הבא" כמו של חרדים, אלא יותר כמו בסרטים מצויירים, גן עדן מלא מלאכים עם כנפיים, עננים לבנים וכל טוב ואילו בגיהנום שוכן לו השטן עם הקרניים והאש... אף פעם לא זכור לי שאמרו לי שסבתא ז"ל בעולם הבא, היא פשוט בשמיים, רואה הכל ושומרת (ואל תהרסו לי!).
מה שבטוח שכל החילונים חיים בעולם הזה, כאן ועכשיו בלי שום מחשבות על מסדרונות וטרקלין....

Sonic hedgehog

New member
לא חושבת שיש פה חילוניים ממוצעים

(האמת שנראה לי שגם החילוני הממוצע נחשף לרעיון של החיים של אחרי המוות אבל זה כבר עניין אחר).
אני תוהה אם אתה לא דואג מקיומו לאחר המוות של אריה אש ערטילאי שטורף את נשמותיהם של מ שהשם שלו לא מתחיל באות ב'.

nini132

New member
השם שלי מתחיל באות ב'

סתם מציין למקרה שהאריה קורא פה.

בדיוק חבר שלי קרוב נהרג בתאונה

והייתי בלוויה שלו-לוויה דתית . ולפי דעתי יותר נכון להגיד "יהודית".
ואני שאגיע לסוף חיי ארצה גם בטקס יהודי-בתור "יהודי" ולא בתור "דתי"...
נכון שאני לא דתי ...אבל יש מסורת.. או אם נרצה נקרא לזה "תרבות".
אני איפשהו מרגיש שדווקא חילונים הם פחות אנטיים לגבי הזהות היהודית שלהם למעט אחדים.
כן כן!--כי גם שאכלתי עם חברים שלי שאוכלים לא כשר -הם עדיין מגדירים עצמם יהודיים.

***************************************************************************************
ולשאלתך:
אני מאמין שיש משו אחרי המוות.
מה בדיוק אין לי מושג...
ומה שבטוח שמי שחושב שהו יודע גם הוא לא יודע.
***************************************************************************************
ובתור אחד שאוהב את עולם המדיטציה היוגה והבודהה......
זה שאיפשהו אנשים מסוימים גרמו לאלוהים,לחיים,ולסופם להפוך לפחד ואימה אני חושב שזה הפך האמת.
אני מאמין שאלוהים זה שלווה אהבה אור ושלום---קצת זרקתי לאוויר הפתוח סיסמאות אבל בוא נגיד שזה בדיוק הפוך ממה שהושרש אצל רבים -חרדים או דתיים מילדותם ואולי אפילו מרחיק אנשים מסוימים מעצם המחשבה שיש איזה משו טוב מעלינו.

זה מה שהיינו רוצים

שאלוהים יהיה, ושהוא יהיה רק שלווה רוגע אהבה ואחווה.
אני לא מכירה מספיק דתות, אבל לא מעטות מציגות את האלוהים כרחום וחנון, אוהב ומלטף אבל דפי ההיסטוריה מוכיחים אחרת.

למעלה