חיים לאחר המוות

בינגi

New member
חיים לאחר המוות

אז ככה...

אני נמנה על קטגוריית כותבי הפורום השכן,
אני חרדי שמאמין בדברים שנראים לי הגיוניים ומתקבלים על הדעת ואשר מתיישבים על לב, לא רואה את מה שחונכתי עליו כתורה מסיני ובוודאי שלא כדבר מובן מאליו, בגדול אני לגמריי שלם עם עצמי ובדרכי.

אלא שפה ושם עדיין מרחף לו עקצוץ טרדני אשר מבקש להטריד את שלוות הנפש, הוא בא בדמות הכותרת שבחרתי לאשכול זה, אז זהו שמצד אחד הנושא לכשעצמו לא מאוד מעסיק אותי, ממש לא מטריד, אלא שהוא כ״כ מנסה את מזלו עד שנדמה כי א״א להתעלם ממנו לחלוטין...

אני מנסה בעצם להיכנס לראש החילוני, אותו ראש שלא אויים מעולם באיומי סרק פרימיטיביים ופגאניים אודות היום שאחרי, בוודאי שלא מעודו יונק משדי אמו, ואני הקטן מנסה להרהר לעצמי ולחשוב כיצד החילוני הממוצע חי עם הדבר הזה, האם גם הוא מוטרד ממה יהיה ״אם״.. יתברר שכן יש חיים שאחרי ותכליתן.. או שפשוט מדחיקים ולא חושבים? ואם כן, אז מהם כיווני המחשבה?

אחד הדברים שהביאוני לפתיחת אשכול זה היה פטירתו של הרמטכ״ל לשעבר רב אלוף אמנון ליפקין שחק ז״ל, בתקשורת הובאו בהרחבה הדברים כיצד הוא עצמו בחר לו את העיתוי, וכן כיצד אמר לסובבים אותו כי הוא עומד להיפרד מהעולם בשלווה נפשית מלאה, ובתחושת ביטחון על עתיד טוב יותר בעבורו, וחשבתי שקרוב לוודאי כי לא מעט אנשים במצבו אמורים היו להיות לחוצים וכאובים עד דיכדוכה של נפש, כאשר די להסתובב באותם מחלקות כדי להבין זאת....

המוח החרדי העביר לי באותו רגע אל מול עיני תיאורים משובבי נפש ומעוררי השראה ורגש אודות פטירתם מן העולם של צדיקים גדולים ומצוקי ארץ באותה שלוות נפש ובאותו ביטחון מוצק על העתיד הוורוד הצפון להם בשמי מעל.

מה שבעצם נתן בי את התובנה כי זה לא קשור לשום דת, אלא למה שהכניסו לך לראש בתור ילד.

מאוד מעניין לשמוע ולהבין על איך החילוני הממוצע גדל עם זה? וכן מי שבעבר האמינו בזה וכיום לא, מה התאוריה שנתיישבה על דעתכם בנושא?

מראש מתנצל אם חפרתי
תודה.

בינגi

New member
לא זאת היתה השאלה...

יודעת מה.. נשאל את זה יותר פשוט..

וסליחה על ה...

בפעם האחרונה שהטרחת את עצמך והשתתפת בהלוויה
(לאו דווקא חרדית) ושמעת איך שמדברים אל אותו בר מינן דברי קילוס והלל על מעשיו הטובים, אלו מחשבות חלפו בראשך באותו רגע?

מחשבות של גיחוך ולעג על היות הנואמים מאמצים אנרגיות לשווא או בכיוון אחר?

המטרה של הספדים היא בעיקר בשביל מי שנשאר חי

ומעט כדי שאנשים ידעו בחייהם שאחרי מותם ידברו עליהם בדרך מסויימת, כי מה לעשות - זה נעים לנו.

בדיוק

ומוסיפה שבעיניי לוויה היא דבר מיותר לחלוטין. עדיף לשרוף את הגופה ולעשות ערב זכרון מאשר כל הבדיחה סביב לוויה יהודית.

babylon_a1

New member
אני לא מסכים לגמרי

טקסי המוות הם למען החיים, לכן שיעשו מה שרלוונטי עבורם
אלא אם כן מי שמת ביקש בקשות ספציפיות

זיגי13

New member
את מתכוונת

כמו היפנים ששמים את אבא שלהם בתוך כד בפינה של הגינה....
וכל בוקר קמים ואומרים שלום לאבא ואמא וסבא וסבתא בתוך הכדים? נשמע לי קצת לא לעניין, לפחות יש מקום מסודר יש טקס וכולם עושים כבוד, נראה לי מכובד יותר למי שהביא וגידל אותנו בעולם מאשר לזרוק אותו בגינה בתוך כד...

לא חבל על הכד?

מצידי אפשר לזרוק את העפר לפח האשפה הקרוב או לעשות בו משהו יותר ידידותי לסביבה.

זיגי13

New member
את יודעת

אנחנו בסה"כ דור אחד אחרי שרוב יהדות אירופה נזרקה לנהר כאפר, לי זה נשמע לא טוב הקטע של לשרוף גוויות.ולזרוק לפח או לערימת עפר, אולי לא חשבת על הקוננטציה הזאת, אבל לי זה מעביר צמרמורת.
אולי כדאי לך נסיעה לטיול שורשים לפולין לאושביץ בירקנאו ותביני שאת טועה?

אני לא אוהבת להשתמש

בהקבלות שפורטות על הרגש וייסורי המצפון לרוב. מי שרוצה לחשוב על זה זכותו אני מעדיפה לחשוב שהחירות שלי היא שאני יכולה לצוות מה שאני רוצה שייעשה בגופתי לאחר מותי.

זיגי13

New member
למה את חושבת

שמדובר ברגש וייסורי מצפון? הסיבה שקבורה מסודרת בעלת צביון מסורתי כזה או אחר, עדיין מהווה 90 אחוז מצורת הקבורה בארץ
נעוצה לדעתי בעובדה שמליוני יהודים לא זכו להגיע לקבורה במסגרת "קבר ישראל" תגדירי אותו איך שבא לך, עם חזן או בלי עם קדיש או בלי . המציאות היא שלרוב היהודים שבאו מאירופה השאירו שם משפחה בהררי האפר, שאין להם אפילו יום זיכרון מסודר
איננה רק רגשות אשם, מדובר על טראומה לאומית אדירה
למעשה מכון יד ושם בירושלים , הוא במקום מצבה לאותם ניספים , האם בעינייך יד ושם ויום הזיכרון לשואה ולגבורה , הם רגשות אשם בעלמא?

אתה חושב

שרוב היהודים מלים את הילדים שלהם בגלל שבשואה שרפו להם את איבר המין??? אנשים עושים את זה כי הם טיפשים ולא עצרו לרגע לחשוב אם הם מלים את ילדיהם בגלל שכולם עושים את זה או בגלל שזו מסורת וכו'.

אגב, גם לא יהודים קוברים את מתיהם בקברים לדעתך גם הם עושים את זה בגלל השואה?

זיגי13

New member
תראי

לפני כמה זמן קראתי, שהיה בן אדם שרצה שאחרי מותו יתנו את גוויתו מאכל לחיות בגן החיות או בספארי, הוא פנה לביהמ"ש שיאשרו לו צוואה כזו וביהמ"ש סירב, משום "כבוד הציבור" או משהוא כזה.
אז את יכולה לצוות את גופתך אחרי 120 למאכל לעוף השמיים ולחיית הארץ, ספק אם קרובייך ימלאו בקשתך.
אינני בז לאף מנהג של דתות אחרות (חלקן אף מלות ילדיהם בדיוק כמונו) מילה וקבורה יהודית הפכו מזמן לסמל, בדיוק כמו דגל המדינה, מה זה דגל חתיכת בד סמרטוט, אבל חיילים מתים בשבילו בקרב, רק כדי לתקוע אותו בפסגת החרמון 0התמונה המפורסמת של גולני, שרק כבשו חצי חרמון...) השואה והקמת המדינה הפכו מושגים מסויימים ממנהג לסמל,
טלאי צהוב הפך סמל, וכשבמאה שערים כמה פאנטים הלומי יין לבשו טלאי צהוב הזדעזעה הארץ, על מה ולמה סה"כ תלו איזה כוכב על הבגד, כי זה הפך סמל, כנ"ל קבורה יהודית ומילה ושאר הטקסים, איך אמר פעם טומי לפיד כששאלו אותו איך הוא רוצה את טקס הקבורה שלו, ענה בצחוק הדרך שלי היא , לחיות כמו גוי ולמות כמו יהודי גאה (אבא שלו כידוע נרצח בשואה....)

boten d

New member
ראשית, כאן לא נמצא החילוני הממוצע בהכרח

למרות שגם הוא מוזמן לכתוב את דעתו כאן, כמו יוצאים בשאלה, דתיים, חרדים, חילונים, אתאיסטים, בודהיסטים, שומרי-מסורת-בימי-שלישי-אחר-הצהריים וכל מי שמעוניין ומעניין ונעים.
דעתי היא שאין חיים לאחר המוות, ואין איזו מטרה קוסמית לקיומנו בעולם. זו תובנה קשה. קשה מאוד להתשחרר מהמחשבה הזו שאנחנו כאן כי ביצית פגשה זרעון מקרי שהגיע באיחור (ושלא יספרו לכם ואף לא לכן שכולנו הגענו ראשונים...
)

אין לי איזו תיאוריה רומנטית שמשקיטה לבבות על אב כל יכול ששם אותי כאן באופן אישי כדי שאסגוד לו. אני כאן כי אני כאן, ויום אחד אמות ויאכלו אותי תולעים. ככה העולם עובד.

אבל אם אני כאן וחי את חיי, אנסה לנצלם באופן מיטבי. אהיה אדם טוב כי כך חונכתי וכי ככל הנראה זה טבוע בי גנטית (גם אבא שלי לא יודע להגיד "לא" לאנשים שמבקשים ממנו טובות) וארצה שינהגו בי כפי שאני משתדל לנהוג באחרים. לא בגלל שכר או עונש. בגלל שכזו היא החברה שבה אני רוצה לחיות, אך אני שולט במעשיי בלבד, ולא במעשיהם של אחרים.

לגבי החילוני הממוצע לא אדע. כי רבים מאוד מהם מאמינים ומתנחמים במחשבה שאכן יש חיים אחרי המוות.

ברגע שלומדים לעשות את ההפרדה, ומגיעים לתובנה כי את אורחות חיי לא אשנה בין אם יש חיים לאחר המוות ובין אם לאו, מגלים שזה לא ממש רלוונטי והשאלה מפסיקה להדיר שינה ומעיניים ותנומה מעפעפיים. לילה טוב

בינגi

New member
ראשית

בחרתי להעלות את הנושא כאן משום שבאכסניה זו נמצאים אלו שכבר נגמלו לחלוטין מאותו זבוב טרדן...

החילוני הממוצע הנושא לא בהכרח מעסיק אותו בוודאי שלא ברמות שזה היווה (בעבר) שיקול בפני מי שכן האמינו באלוהים וחדלו מכך.

כי אם אלוהים אינו קיים כך גם כל האגדות שנקשרות מסביב לאותה דמות ערטילאית הינם עורבא פרח..

boten d

New member
אני לא יודע אם זה לא מעסיק

את החילוני הממוצע. המוות הוא חלק טבעי מהחיים, והתייחסות אליו יש בכל תרבות. בין אם זה באמצעות חיים נוספים בעולמות אחרים, גלגול חיים נוסף בעולמנו או הפיכה לרוחות רפאים. זו לא המצאה שלנו, ומעסיק את כל בני האדם.

אכן, אם אלוהים אינו קיים גם האגדות סביבו אינן מתקיימות, אולם לדעתי החילוני הממוצע דווקא מאמין באלוהים, ובחיים שלאחר המוות.

אני אישית לא מאמין בכך, ומאמץ את גישת הכבשה לשריפת הגופה. למה לתפוס עוד מקום סתם?
באחד מספריו של אופיר טושה גפלה (אני לא זוכר אם זה "הקטרקט בעיני הרוח" או "מאחורי הערפל". קראתי את שניהם מזמן ) יש רעיון מעניין של ציור דיוקנך לקרובי המשפחה שנשארו, ואת עור הפנים לצבוע באמצעות האפר שנותר ממך. אני חיבבתי.

בינגi

New member
יפה...

ועדיין את המאמינים זה לא משכנע אם כי נותן אפיקי חשיבה חדשים שיכולים בהמשך להביא לשינוי בחשיבה הקיימת.

ואגב, רק הלינק השני עובד.

למעלה