חיים ישעיהו רייזמן

anolyn

New member
חיים ישעיהו רייזמן

סבי זקני בא לארץ בסוף המאה ה-19 והתגורר בירושלים. בשנת 1911 נשלחו בשמו מכתבים לרוסיה שנכתבו על ידי חיים ישעיהו רייזמן. מן המכתבים עולה שחיים ישעיהו היה בקשר הדוק עם סבי זקני וטפל בו לעת זקנה. האם משהו יודע פרטים אודות חיים ישעיהו רייזמן ? תודה ושבת שלום.

במסגרת חקירת גורלו של חלל צה"ל ,יצא לי

לנבור בתיקו של צעיר ירושלמי בשם ישעיהו רייזמן שנפל ברמת רחל ב1948, אני יודע שכל משפחתו נלקחה בשבי ע"י הלגיון.יתכן שהוא נקרא על אותו ישעיהו שאתה מחפש.פרטים עליו תוכל לקרוא בספר היזכור של חללי צה"ל. דני

דני, רשימות שבויי צה"ל מתש"ח

משפחת רייזמן אינה מופיעה ברשימת 768 שבויי ישראל שנשבו בירדן. ישעיהו נפל במבואות רמת רחל. גם ברשימות שבויים במצריים הוא איננו. למה מצריים? כי בקרב על רמת רחל וארמון הנציב, טעו 12 חיילים בנסיגה ו"פגשו" את החיילים המצרים שהיו באותה עת ברמת רחל. 2 נשבוע ע"י הירדנים ו 10 נשבו ע"י המיצרים. מה התאריך והתיעוד שיש לך על המשפחה? אולי זה יעזור. לאה

Melitz

New member
חיים ישעיה רייזמן (1866-1918) שימש כרב ועסקן בכולל ורשה בירושלים, סייע לרבים מיהודי ירושלים. שניים מילדיו נרצחו במאורעות תרפ"ט בחברון.

רבנת

New member
משפחת רייזמן

אני מנסה חוקרת משפחת רייזמן שבמקורה היא מלבוב. משפחת רבנים. השם אותו אתה מחפש מצוי בעץ המשפחה שלי, ענף אשר עבר מלבוב לעיר אונגוור, היום אוזגורוד באוקראינה.

anolyn

New member
תודה לכל המשיבים

רב תודות לכל העונים. נראה לי שאבי זקני אכן התגורר בבתי ורשה. מהמילים שהוסיף חיים ישעיהו בשולי המכתבים עולה דמות אדם דואג ואיכפתי וחבל רק שמשפחתו ידעה כל כך הרבה צער.

למעלה