חיים ומות

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
חיים ומות ../images/Emo1.gif

יום אחד אדם קם בבוקר , הוא נוסע בכביש , ובום תאונה והוא מת . הולכים לאכול פיצה, ובום פיצוץ ומת . ומי שניצול ואומר שהוא מעדיף היה למות רק כדי לשכוח את הגופות , אבל הגופות האלו הם בכול מקום , בכביש , בפיצה , באוטובוס , או בהתנחלות, הרעיון פה לא פוליטי . הרעיון הוא שעוד שעה יכול להיות שאני מתה , בלי זהירות , בלי מילים אחרונות , מתה . באמת כול כך קל להרוג אנשים ?. המות הזה מפחיד אותי , והוא יגיע בסוף , עם עוד שנה או פחות שנה . המות הזה מה הוא עושה לאדם ?. בגלל המות כבר אי אפשר יהיה לשנות , וכול הזכרונות והמישור האישי יעלמו , כבר לא יהיה אדם ? . כבר אין נפוליאון ?. בכול שניה התפיסה שלנו מתה לתפיסה חדשה , אבל תמיד ישארו הזכרונות והזהות האישית {שם לאום ...} שמתים אז כבר אין זכרונות , ואולי זוכרים אותנו , אבל אחרי 200 שנה גם זה הולך . ואז אנחנו עוד קימים , אם יש לנו משמעות ניהיה קיימים , אבל איזה משמעות כבר יכולה להיות ?. אבל אם אני מתה בטח כבר לא אכפת לי מכול זה ?
נויה יחפה עם נעלים

פגעסוס

Well-known member
החשש מפני המוות...

זה בעצם החשש מפני הלא נודע. אין לנו מושג מה מצפה לנו בצד השני ולכן אנחנו מעדיפים את השלווה והנועם של השגרתיות והידיעה מה מצפה לנו. יתכן גם כי הפחד מהמוות נובע מהעובדה שלעיתים קרובות הוא קשור בכאב (מחלה, דריסה, נפילה, רצח וכו´). אני בכל מקרה מעדיף לחשוב שאחרי המוות אין שום דבר!! ככה לפחות אני יודע שלא אתאכזב... GYXOIO

דרדרית

New member
האם צריך לחשוש מהמוות??

אם יש חיים אחרי המוות, אז אין ממה לחשוש, הידיעה היא שאתגלגל שוב אחרי מותי בגוף אחר, צריכה להרגיע, או כמו שאמר לי פעם איש חכם: "המוות הוא כמו נסיעה ברכבת, רק עוברים מקרון אחד לקרון שני.." ואם אין חיים, אז רגע חיים, ואחר כך- בום!!! אין כלום. אז גם מזה לא צריך לחשוש כי כבר לא מרגישים כלום. אז איפה הבעיה???? דרדרית

פגעסוס

Well-known member
לא!!

אין שום סיבה לחשוש מפני המוות!!! זה אומר שלא חוששים??? ממתי פחד הוא דבר רציונלי?? תמיד כאשר מתקדמים לעבר דבר לא ידוע יש חשש מסויים, ומוות זה הכי לא ידוע שאפשר... GYXOIO

*אבי*

New member
זה לא ככה....

הלא מאמינים בחיים אחרי המוות, לא פוחדים מ"בום" עצמו; הם פוחדים מהאין שאח"כ... דבר שקשה להסביר במילים. תחשבי על זה...

דרדרית

New member
למה לפחד ממשהו שאין????

חשבתי על זה ובעצם תחשוב גם.. אם אין כלום , אז - ממה לפחד??? הואיל ואני משוכנעת ומאמינה בגילגולי נשמות ובהשארות הנשמה- אני לא חוששת מהמוות אני רק רוצה לחיות פה כמה שיותר כדי להנות בחברת מי שאני אוהבת. אבל זה סיפור אחר... דרדרית

*אבי*

New member
לא להיות יותר....

לא לחשוב, לא להיות קיים... זה לא מפחיד?

itsikd

New member
אתה מסיק מסקנות לא נכונות

אתה בחור מאמין ולכן אתה לא מפחד מהמוות כדבריך אבל אל תסיק שמי שלא מאמין גם מפחד !! אני ממש לא מאמין בכלום וממש לא מפחד מהמוות מה לעשות לא מפחד מעובדות שברור שיקרו אולי אתה לא רוצה לפחד ובגלל זה אתה מאמין ??? זה ברור מאליו אחרי שקוראים את מה שאתה כותב זה הקלף הכי גדול שלך נגד חוסר אמונה ואתה בעצם הסגרת את עצמך האמונה שלך נובעת מפחד פחד שאין אלוהים - שאין חיים לאחר המוות שאין בעצם סיבה לכך שאנחנו כאן - שאין אולי בעצם הבדל בינינו ליתר החיות

*אבי*

New member
נראה לי שאתה לא

מנסה להבין אותי, או שאולי אתה מנסה בכוונה לשנות את כוונת דבריי? לא אמרתי שכל מי שלא מאמין מפחד מהמוות. אמרתי שאלו מבין הלא מאמינים שאכן מפחדים ממנו, מרגישים כך, לדעתי, בגלל הסיבה שהזכרתי.

itsikd

New member
והעיקר והעיקר לא לפחד כלל

אתה צודק רוב בני האדם מאמינים או מאמינים מפחדים מהמוות

נויה :) תשובה

חשיבה יפה אבל יש לי תשובה בשבילך הייתה איזה משהי שאמרה המוות כואב לאנשים חיים אם את מתה מי שמתאבל עליך (חס וחלילה-רק בשביל הדוגמא )הם המשפחה שלך וכאשר משהו מת זוכרים רק את הטוב שהיה בך . אז כולנו קצת מפחדים מהמוות אבל יותר מפחדים כשמישהו מת ודרך אגב מי שאמרה את המשפט הזה היא אני :)))) אוהבת את כולם מיכל :0)

^^flower^^

New member
מי שנשאר מאחור...

כשמישהו מת אז הוא לא מפחד, הוא מת!! הוא ממשיך הלאה כדי להשלים את היעוד שלו. אבל מי שנשאר מאחור בעולם שלנו מתמודד עם הכאב שלא העזיבה שלו, של הגעגועים אליו של - איך לחיות בלעדיו ועוד... לדוגמא: אם משהו מתאבד ואדם שאוהב אותו מנסה למנוע ממנו להתאבד, האדם שרצה להתאבד, הרבה פעמים חושב לעצמו שמי שרוצה למנוע את התאבדותו הוא אנוכי והוא חושב רק על עצמו, כי הוא לא חושב כמה טוב יהיה למתאבד לא לסבול יותר ולא לחיות יותר כאן אלה הוא חושב על עצמו - איך הוא יסתדר בלעדיו, איך הוא יתמודד עם הכאב וכל מיני מחשבות בסגנון.... האם אפשר להגיד שהמתאבד לא צודק במחשבותיו??

תנחלסון

New member
כבר קאנט ואחרים הוכיחו שאין משמעות

לחיי האדם כי בכלל אנו משולים לנמלים עובדות. השאלה של אלהים היא מוסרית וכולה:"אל תעשה לאדם מה שאינך רוצה וכו´." וסע על´כביש באדיבות [כמו בצרפת]אל תסטה מהמסלול כי כמעט נדבקתי למישהו ואם אתה עיף תן לאשתך לנהוג או שתעצור להתרעננות אחרת באמת לא תהיה בחיים מחר.! כל זה בגלל שנסענו היום משאר ישוב שזה באצבע הגליל ועברנו את כל הארץ...לארכה שאותה קבלנו מצ.ה.ל והפלמ"ח ואצ"ל ולח"י..סתאם.! אפיךו עברנו בדקכנו מראש הנקרה איפה שהיה מארב לשיירה בקרית מוצקין במלחמת השחרור...והאלהים בכלל היה במסעדת ´מקסים´ שזה מסעדה לא-יהודיתת...כפי שכתבתי כבר כתבתי עם חומוס שאפילו הנכד שלי ניגב...[!] [נבדק].

_דקלה_

New member
מי קבע שמוות זה סוף?...

ואולי החיים זה רק פרק זמן קצרצר... אולי את עוברת בחלקים חלקים כמו בשלבים של משחק מחשב.. כולם מציגים את המוות כסוף למרות שיש הרבה שטוענים שיש גהנום וגן עדן סתם תאוריות מוזרות אבל התפיסה הזו שמוות זה סוף שיקום מישהו ויגדיר לי מה זה סוף? ולכל סוף יש התחלה אז מה זו בעצם התחלה? ואם סוף זה התלה והתחלה זה סוף? אז איפה זה בכלל האמצע? יש כזה??

morning star

New member
ואולי אנחנו מפחדים

בגלל שאנחנו חושבים שלא הספקנו לחוות ולהתנסות בחיים האלה? אולי זה בגלל שאנחנו חושבים "לא הספקנו לעשות את זה, ולא את זה וכל כך תכננו ובנינו וחסכנו, מה, לא חבל?" שלך הנווד

Tulula

New member
ואולי אנחנו לא תופסים את מושג ה-...

אינסופיות, וגם אנחנו באיזשהו מובן אינסופיים, רק לא מצליחים לראות את זה בגלל מגבלת התפיסה שלנו, וחושבים שמוות הוא סוף. אבל בחיים יש כל מיני סופים שגם מהם ממשיכים אפילו הקשים ביותר. וכל טראומה היא מוות קטן בפנים. ואני תמיד אומרת, שאם לא יודעים מה יהיה אז בשביל מה לדאוג על מה שלא יודעים? שלכם באהבה...

morning star

New member
נזכרתי במשהו

במאה ה-19 היה חוקר טבע (שאת שמו שכחתי) שטען כי החיים שלאחר המוות הם בודאי נוראיים, אחרת החיות לא היו נחמות כך על הישרדותן... שלך הנווד

^^flower^^

New member
אולי הם מפחדות, אבל

לא מהחיים שלאחר המוות אלה מהמוות עצמו, מהכאב. אולי בגלל העצב של עזיבת אהוביהם...

*אבי*

New member
הטיעון הזה לא

יעמוד במבחן המדע המודרני. לתיאוריית האבולוציה יש הסברים על הרצון לשרידה, שלא קשורים כלל בפחד.

למעלה