חיים בסרט

orrin

New member
חיים בסרט

אם למישהו יש הסבר הגיוני לתופעה הבאה אשמח לקבל: למה תמיד בסרטים הוא בוגד בה ולא היא בו????? סטטיסטיקה מוכיחה שנשים בוגדות לא פחות במציאות אבל כשזה מגיע לסרט- מה פתאום- תהיי אישה קטנה ותעשי כביסה בזמן שהוא שוכב עם המנקה למה תמיד הנשים לובשות עד מידה 36?? והשמנות לובשות מקסימום 38- תגידו לי, מה בדיוק לקח הבמאי לפני זה? ואני לא מדברת על סרטי פורנו או סתם זבל אמריקאי טהור- אני מדברת על סרטים שנחשבים לשוברי קופות. קיבינימט, מה הקטע הזה של להוציא את הגבר המאצ'ו החזק שעוד שניה חוזר עם הממותה למערה ומאכיל את האישה הקטנה שמחכה לו? מה הסרט הזה?

Vdrums

New member
מה את מצפה מהוליווד?

פעם במליון שנה יוצא סרט שמראה זווית אחרת כמו SHALLOW HAL או שרק.

bulb

New member
עד שזה מגיע לקטע של בישול הארנבת...

מה ,את טוענת שבחיים זונה טובת לב ונאת מראה לא נתקלת בריצ'רד גיר? תיכף תגידי שסנטה לא קיים ואליהו הנביא מואשם במעשה מגונה תוך הפעלת מרות. אללי ,לאן הגענו...

orrin

New member
אליהו הנביא?

לאאא, מה פתאום.... זה היה חוני המעגל, שלכבודו בגן רוקדים בעיגולים בגשם הראשון...... תאר לך את האווירה הרומנטית- הוא, והגשם, ו....טוב- בשביל מה בדיוק יש שתי ידיים?
ואז עוד לא המציאו את הקטע של מעשה מגונה, זה הגיע אחר כך עם עשיו ויעקוב ועור הכבש שהיה מעורב שם (איך נראה לך העור ירד?)

סרטים :

הר ברוקבק - אין צורך להרחיב במילים... טרנס אמריקה - סרט מרגש ויפה - שווה הצצה ב- IMDB השטן לובשת פרדה - 36 ? 38 ? מונסטר - מה מאצ'ו - חבל על הזמן.... הגשרים של מחוז מדיסון - באמת צריך להרחיב ? הרחק מגן עדן - היא בוגדת עם הגנן הכושי והוא בכלל הומו (ולא, זה לא פורנו, זאת דרמה...) ויש עוד הרבה.... אני ממליץ בחום להחליף את ספריית הוידאו השכונתית באחת שלא רוכשת סרטים רק מערוץ AXN....

bulb

New member
או שהחברה בחרה לך את הסרטים

או שאתה מכוון להיכנס לתוך החצאית שלה דרך הפלזמה. הגשרים של מחוז מדיסון?!? מריל סטריפ?!?!? גם לא בחג כיפור. אם כבר בהמלצות עסקינן: ארוחה עירומה של קרוננברג (ע"פ ספרו של וויליאם בורוז) קראש (שוב קרוננברג) ראש מחק (לינץ') סטריפטיז - דמי מור מפרסמת רשת מרפאות בקומדיה(?) על חשפנית טובת לב (עם עבר ב-FBI) ,ארמנד אסנטה הזכור לקשישות בחבורה מ"נפוליאון וג'וזפין" ,ברט ריינולדס במגפי בוקרים מרוח בווזלין ,אריל שרון (החשפנית מישראל) ועוד... . 8 אצבעות בסולם אמסטרדם. אם היא שורדת - תתחתן איתה.

רגע רגע רגע - החזק את הסוסים...

מה נשאל - מה עניתי - מה הוגב.... השאלה הייתה לגבי סרטים ותבניות . עניתי שיש גם סרטים שלא תואמים את ה"תבנית" הזאת אלא מציגים "תבנית" אחרת. חברה שלי לא בוחרת לי את הסרטים (עדיין לא) אלא יותר מכוונת לקומדיות רומנטיות (שמנסיון - מצוינות לנדודי שינה) ואם כבר - פיי ?, מולהולד דרייב ? או כל שאר הסרטים של לינץ' בנוסח "יש לי חלום, איך אפשר לכתוב סצנה שתתאר אותו ? אה כן !! נכניס גמד שמדבר ברוורס...." למרות ש"סיפור פשוט" היה לגמרי לא רע ויחסית מציאותי יותר... וטוב שלא נתת את "נערות שעשועים" בתור דוגמה

orrin

New member
אה כן

כי הר ברובקבק הוא לא סטיגמטי בכלל נכון???? כל ההומואים קבואים שווים ורגישים שמתחבטים בשאלות הרות גורל והסביבה שלהם תמיד תמיד תומכת ומבינה (ע"ע מאה שערים השבוע, לא?) טרנס אמריקה- קראת ראיון עם השחקנים הראשיים? אתה יודע כמה זמן לקח להם אחר כך למצוא עבודה בתעשייה, ולא אני לא מתכוונת לתעשייה למבוגרים בלבד...... מונסטר- טוב, תפסת אחד.... והשטן לובשת פראדה- גם הספר וגם הסרט יותר סטיגמה ממציאות. לאן שלא תיקח את זה, זו לא חייבת להיות ג'וליה רוברסט או אנה פראנק או אורורה (שזו הנסיכה הנרדמת לכל מי שפספס חלק חשוב בהתפתחות)- סטיגמות הן קולנוע. מעבר לזה- סטיגמות הן תקשורת היום. וככה אתה כקהל תופס את המסר. גם אם הסטיגמה היא כביכול "לטובת" השכבות החלשות (ראה ערך המופע של דייב שאפל) הוא עדיין מוקצן, רחוק מהמציאות ויוצר תפיסה לפיה אני מה שאני שייך- מבחינת לבוש, צבע עור, דת, נטייה מינית וכו' וכו' וכמו תמיד- המדיום הוא המסר....... ברגע שאתה לוקח סיפור שנכון למקסימום 5% מהאוכלוסיה ומציג אותו כאילו זו זעקתם של 99% מאותה אוכלוסיה אתה יוצר עיוות, אתה יוצר סטיגמה שמובילה לפחד שמוביל לניתוק שמוביל למצב שלאנשים יותר קל לדבר עם המחשב שלהם על מערכות יחסים מאשר עם בן/בת הזוג שלהן/ם וכן הלאה מניחה שהבנת את הנקודה, אם לא יש שיעורים פרטיים

מה לעשות...

וכל יוצר (במאי, מפיק, תסריטאי) נותן את נקודת הראות שלו ושלו בלבד - ומה לעשות - יש לו דיעה מסויימת אותה הוא מנסה להעביר. מכאן ועד ליצור הקצנה ? לא יודע.... מכאן ועד להכריז שיש שבלונה של יפים ויפות ובעיות שנפתרות בצורה הטובה ביותר ? לא מדוייק... לא היו סרטים על נשים שמנות ? לא היו סרטים שהגברים היו פחות מצ'ואים ? לא היו סרטים שהנשים בגדו בגברים ? היו אז מה בדיוק הבעיה כאן ? תודה בכל מקרה על הרעיון לשיעורים פרטיים.

orrin

New member
תראה

ברור שלכל יוצר יש את נקודת הראות שלו - זה הבסיס של אמנות באשר היא..... מישהי חכמה אמרה לי פעם שהדוגמא הכי קלה להסברה היא הדוגמא הכי קיצונית- ולדעתי לאט לאט הסרטים, והתקשורת בכלל, הופכים להיות יותר ויותר מוקצנים. כבר לא צריך לגעת בקצות העצבים- כי כולם חשופים, האמירות הופכות לקלישאות, הנופים הופכים לקלישאות, האמנות הופכת להיות אינסטנט- כי גם אם שחור צוחק עם שחורים על שחורים זו נשארת גזענות. גם אפליה מתקנת היא אפליה. לא דיברתי בכלל על שבלונה של פנים יפות, אישה גבר שלושה ילדים- דיברתי על שבלונה נקודה. על זה שהיום יותר ויותר פעמים אני יושבת בקולנוע ומרגישה שכבר הייתי בסרט הזה....... זה כמו סרטים של דיסני שאתה תמיד יודע שיהיה סוף טוב בסוף, השאלה היא האם כל הסרטים חייבים להיות כאלו- בטוחים, ידועים, שבלוניים???? מה קרה לאמנות הבסיסית, הטהורה של קולנוע לשם אמירה, לשם זעזוע, לשם ביקורת חברתית טהורה ולא לשם מכירת עוד 100,000 כרטיסים? (ואל תתן לי את הסרט היחידי שעשו ב20 שנה האחרונות שעונה לקריטריונים האלו כי אני מניחה שהבנת את הנקודה) נ.ב אל תתלהב מהשעורים הפרטיים, לא הצעתי קפה וגם המורה לא משהו....

זמשוש

New member
ככל שאני לוקחת יותר קורסים בתקשורת

אני מבינה כמה התקשורת לא משו... בגלל שיש ריבוי אפשרויות לניצול שעות הפנאי, התקשורת מנסה להגיע לכמה שיותר קהל ולכן פונה למכנה המשותף הנמוך ביותר (דגש על הנמוך ביותר). אז נכון, יוצרי הסרטים (וכל השאר) משתמשים בקלישאות ובסטיגמות ובנושאים עממיים כדי למשוך יותר קהל - לרוב זה מצליח להם והם משיגים שוברי קופות. וכשזה מצליח להם הם מנסים לשחזר את ההצלחה ומוציאים המשך... MONEY MONEY MONEY

orrin

New member
לגמרי

חוצ מדיסני....... הם יכולים להוציא 50 אלף המשכים ולא ימאס לי....

אז מה את רוצה בדיוק ?

זה קולנוע - ויש לו מטרה אחת ברורה : לבדר ולהרויח כסף. את רוצה אמירה ? את רוצה זעזוע ? - לא חסר - צריך רק לדעת היכן לחפש. סרטי סטודנטים בעיקר, סרטים לשם אומנות כגון וידאו-ארט, סרטי דוקו (פרנהייט 911) - יש כזה ז'אנר שלם. זה שאנחנו לא חשופים - לא אומר שהם לא קיימים - זה אומר שאנחנו לא יודעים איפה לחפש - אבל הם שם. הכי גרוע - קומי ועשי מעשה - עשי סרט בעצמך, כתבי תסריט מקורי שמתאים לך (ושוב - לך ולא לכל האוכלוסיה, כי מי יודע את מי התסריט שלך יקומם....) ואם כל הכבוד לדיסני - ויש כבוד - אולי די איתו כבר ? גם הם (האולפנים, לא הבחור שאפרו קבור בחלל כרגע...) עשו לא מעט דברים מהפכניים... תחשבי "במבי" - סרט ילדים לכל דבר - נראה הגיוני שיציגו מוות של אם לילדים ? בזמנו זה נחשב מהפכני. ולמה ללכת רחוק כל-כך ? כל אגדות האחים גרים - מעבר ליצירת "שבלונה" של עלמה/נסיכה במצוקה שמחכה לנסיך שלה - עסקו בעיקר בבעיות חברתיות של אותה תקופה - ולאו דווקא למה שמבינים היום. בעיקר כדי ללמוד לקח ולהקנות חינוך לילדים (של אותה תקופה כאמור...) אותו כנ"ל הנס כריסטיאן אנדרסן... ב - אני לא מתלהב, זה בסדר - היית מעדיפה שאגיד לך שאת לימודי הקולנוע שלי כבר עשיתי ? שגם אני נרדמתי מול נחמן אינגבר בהצאות עם קול מונוטוני ?

orrin

New member
לא לא לא לא

מה המטרה של ספרות????? מה המטרה של ציור?????? מה המטרה של כתיבה???? האם הן נעשות רק בשביל כסף? לא. בדיוק כמו הקולנוע. באותה מידה אתה יכול להגיד שספרות נכתבת בהתאם להיצע השוק, אמנות נוצרת (דגש על נוצרת, כי מכירות אמנות נמדדות במאות שנים) בהתאם להיצע וביקוש, ואנשים כותבים שירה רק כדי שיהיה מה למכור באיקאה. אמנות היא לא מקדולנד. כן, היא שוחטת פרות קדושות- אבל לא רק בשביל כסף. אלא בשביל ערך מוסף. באיזו חברה היינו חיים בדיוק בלי ייטס, בוקובסקי, דוסטויובסקי ואני יכולה להמשיך עד מחר? הבעיה היא חשיפה. נכון. גם אליהם, בדיוק כמו אל קולנוע איכותי אין חשיפה בשיט. עכשיו, אדם מבוגר בשנות ה30-40 לחייו יכול לנווט את החשיפה ולפגוש בהם, אבל מה אם ילדות בנות 16???? מה אם נערים בני 20??? איך הם יחשפו לכל ההיצע הזה? מכוח הקוסמוס? מכוחה של אמא אדמה? מי אמור לחשוף אותם? בדיוק כמו שתחנות רדיו מקדמות כל הזמן, לצד שירים חדשים, גם שירים שהם הבסיס המוזיקלי של כולנו אני מצפה מהקולנוע לעשות כן. למה? כי הוא השוק הכי רחב שיש כיום בתקשורת, כי הוא מגיע לאינטרנט ולטלוויזיה, כי הוא מגיע ליותר אנשים ממה שאתה ואני יכולים לספור, ואולי זו רק אני שחושבת שכסף זו לא מטרה- זה אמצעי. הנזק שנעשה על ידי דמגוגיה זולה ומוקצנת הוא לא יתואר- החל ממערכות יחסים (סקר בבריטניה הראה כי נערים בגילאי 12-16 חושבים כי לעולם לא יוכלו לשכב עם אשה כמו שצריך כי הביצועים שלהם זה לא בראד פיט) וכלה במבנה של החברה שלנו- אתה באמת חושב שגזענות לא קיימת רק כי הסטדנאפיסט הוא שחור? ולגבי דיסני- תעזוב אותם בשקט. הם שלי. אהבת חיי וכו'..... כן כן, כל אחד והשטויות שלו. ולקחתי אותם דווקא כדוגמא טובה. ואגב- יו"ר דיסני אמר בראיון לכבוד צאת הסרט במבי 2 שהיום לא היו מאשרים את הסרט לפרסום....... מה זה אומר עלינו? תחשוב לבד......

כן לא אני שחור לבן....

מה לנווט ? מי לנווט ? שוב - קולנוע איכותי (והכל יחסי כאן) קיים וישנו - סינמטק למשל, פסטיבל סרטים כזה או אחר למשל... זה שם, זה זמין - זה לא מוחבא טוב טוב בתוך סמאטות חשוכות שדורשות הכוונה מדוייקת. הוא פה אפילו מתחת לאף של כולנו. מה לעשות וכל אחד נמשך להיכן שהוא רוצה ומעוניין - ולא אני ולא את ולא אמא אדמה יכריחו בנות בנות 16 לראות מה שלא מתאים להן לראות. ותתפלאי - גם להן יש רצונות משלהן - וכשהן יבחרו לראות משהו אחר - הן תעשנה את זה. אם כבר חשיפה - אז שההורים יחשפו (או יאפשרו חשיפה) של יצירות אחרות ולא את מה שזמין או קל לעיקול. נערים בני 16-12 חושבים שלא יוכלו לשכב אם אישה ? כי הם לא עומדים בקריטריונים שהתקשורת/קולנוע/טלויזיה/רדיו מציבים ? אם זה היה נמשך - לא היו היום בריטים כי לכולם תהיה חרדת ביצוע... מה לעשות - זה עובר וכל אחד מגבש לעצמו אופי כזה או אחר - ונמשך למה שמתאים לו. עידן האינטרנט משפר את העניין בכך שהוא נותן במה ומשמש כמדיה שלא הייתה לפני 15 שנה - והיום ילדים יכולים לבקר ב"לובר" גם בלי להיות שם - ולהכיר את קנדינסקי גם בלי ללמוד אומנות 5 יח"ל... כנל לגבי סרטים וספרים (שגם בספרות שי את ז'אנר הפופ - ראי ערך רם אורן, דן בראון והרלן קובן... - אני בהחלט רואה אותם נאמרים באותה נשימה עם ש"י עגנון...) מוזיקה ? טום וויטס לא משורר ? רדיוהד - לא משוררים ? אך לצידם יש גם את אבריל, והסיזר סיסטרס.... אז מה ? מה את רוצה ? ד"א - לחשוב לבד על מה ? מה זה אומר עלינו ? מה זה צריך להגיד עלינו ?

orrin

New member
א. אני לא רוצה ממך כלום

ב. אם יו"ר דיסני אומר שסרט שהוקרן בעבר לא היה מופק כיום בגלל שהתכנים בו קשים מדי "לילדים של היום" זה בסך הכל אומר שהרמה ירדה. הילדים הם המיקרו- החברה היא המקרו, בדיוק כמו שקולנוע זה מיקרוקוסמוס לדמגוגיה זולה ועמוסת קלישאות שפעם קרא לה מישהו בטעות "אמנות" ג. עצם העובדה שסרטים איכותיים לא ממש מוקרנים בראש חוצות או אפילו חלילה בבתי קולנוע רגילים מעידה על הרמה הכללית של הסרטים ויותר מכך- על רמת הקהל שמגיע אליהם.וכמו תמיד- המדיום הוא המסר......

א. יופי.

ב. יו"ר דיסני צודק במאה אחוז - כיום - גם את כאם לילד בן 3-10 (שזה גיל היעד בסרטים האלה) לא תחשפי אותו לתכנים כגון מוות או אלימות. למה להגביל פורנו ? למה להגביל אלימות ? למה להגביל בכלל ? שהרי זו אמירה - לא ? הרמה ירדה ? אם זה המצב - תשלחי את הילדים שלך לעבוד בפלחה כבר מגיל שנתיים כי הם מספיק בוגרים נפשית ויודעים לעקל את המידע. לכי תדעי איזה השלכות פסיכולוגיות יהיו לתכנים שמוצגים כיום בעוד כמה שנים.... קלישאה ? גם פופ-ארט זה סוג של אומנות - אבל היא "לעם" גם קומדיות רומנטיות הן סוג של אומנות - תבחרי אם לאהוב או לא - יש לזה קהל ? - זאת אומנות. מה זה אומר עלינו ? זה משנה ? ודרל אגב - סרטים איכותיים - אכן מוקרנים בראש חוצות. כמה אנשים שאת מכירה צופים בערוץ הולמרק ? כמה אנשים שאת מכירה רוכשים מנוי לקולנוע לב ? כמה אנשים שאת מכירה עושים מנוי למוזיאון ? זה עדיין שם - אנשים פשוט בוחרים ללכת לאן שנוח להם. זכותם.

למעלה