חיים בלחץ

Jessicas

New member
חיים בלחץ../images/Emo59.gif

שלום לכולם, אני סטודנטית לחינוך, וכותבת עבודה בנושא 'התמודדות עם מצבי לחץ מתמשכים בחיים' (מתוך מצוקה אישית). אני מעוניינת לקבל התייחסויות ועצות לשמירה על בריאות תקינה בחיים שבהם 'אין זמן',(...וכמובן שהגוף שלנו הוא הדבר הראשון שאנו מתחילים להזניח בתקופות כאלה) ובכל זאת רוצים לשמור על גוף חזק ובריא, בלי להתמוטט. או כשאלה: מה הכי חשוב לדעתכם לעשות על מנת לשמור על הבריאות בתקופות לחוצות? (על מה אסור לוותר?) גם עצות אישיות ובלתי "מקצועיות" יתקבלו בברכה. פורים שמח!

שלום לך

יש אכן שיטות רבות להתמודד עם לחץ: - שיטות הרפיה - מדיטציה - עיסויים - ספורט - תרופות נגד חרדה - שיחות עם פסיכולוג. יש שיטות להפחתת לחץ שאנחנו לא חושבים עליהן ככאלה אבל הן עוזרות מאוד: - שיחה עם חברים - שעשוע עם חיית מחמד - תחביב מרגיע כמו סריגה, קריאה וכו' - טיולים ועוד. אם את שואלת מהו הדבר האחד הכי חשוב בתקופות לחוצות אז דעתי היא: פשוט לזכור שאני יותר חשובה מכל הדברים שאני אחראית עליהם. ולסדר את סדר העדיפויות והזמנים כך שלא אצטרך להילחץ. אני באופן אישי מושפעת מאוד קשה מלחץ נפשי, ולכן אני מנסה למנוע את הלחץ במקום לטפל בו. מה אתכם?

Jessicas

New member
תודה רבה!../images/Emo24.gif

נתת לי תשובה מעולה, אני מראיינת אנשים בנושא ללא הרף ,למען הפרוייקט שלי. האם את מצואת שזה נושא רלוונטי לאנשים בארץ, ושיכול לסייע לאחרים? כתבתי הודעות במספר פורומים, אולם לא בכולם ענו לי.

ללכת על הדברים הפשוטים ובלי

פילוסופיות נושקות מזרח ומערב: לפנות זמן בבוקר לארוחה וקריאת עיתון, בלי החלק המגעיל שבו. להקפיד הקפדה יתרה על ארוחות ולדחות הכל בגינן. להקפיד על היגיינה אישית מסודרת ולא לוותר על דבר. לחשוב שהגענו לגיל (לא חשוב איזה) שאנחנו כבר לא מרשים לאחרים לעשות לנו רע. לא לעשות מדיטציה והרפיות כי זה מה-זה-מעצבן.

לקרוא את העיתון מהסוף

ולהפסיק לקרוא כשמגיעים לעמוד 5. (תשובה יותר אינטליגנטית- כשארגיש יותר טוב. hopefully מחר).

צימעס

New member
לדעתי - דווקא לוותר

לוותר על דברים שגורמים ללחץ. למשל - לוותר על כמה מהדברים שלא מספיקים לעשות. - לוותר על בית מתוקתק. - לוותר על דברים שעושים "רק כי כולם". - לוותר על טלויזיה. - לוותר על הזרקת אקטואליה. אפשר לעשות שינוי עוד יותר גדול באורח החיים, אבל אז זה לא "התמודודת עם לחץ" אלא "הוצאת הלחץ מהחיים", וזה לא בדיוק מה ששאלת.

מוּסקט

New member
מסכימה עם צימעס!

ללמוד לבחור לעצמך מה טוב לך... [דר' נורטרופ' כבר אמרנו?]

Jessicas

New member
שאלה...

מי זה ד"ר נורטרופ'? משהו שכדאי לי לדעת? ותודה גם לך...

Jessicas

New member
../images/Emo140.gif

נכון, זאת באמת שאלה (הוצאת הלחץ מהחיים), כי במהלך הראיונות פגשתי גם אנשים כאלה, ואולי הם המאושרים מכולם. מצד שני, אולי זה גם לא ממש להתמודד עם החיים? תודה על תשובתך. אני מתחברת בעיקר לעניין ההתנזרות מאקטואליה, אבל הבית- אצלי- זו כנראה נטייה קשה...

Jessicas

New member
זאת הייתה תגובה לצימעס... ../images/Emo140.gif

...שאיכשהו השתרשרה למוסקט.

צימעס

New member
התגובה דווקא השתרשרה אלי

רק שגם מוסקט השתרשרה אלי, ולכן שתי ההודעות נמצאות בדיוק זו מתחת לזו. לגבי שינוי אורח חיים - לדעתי זו לא בריחה, אלא גם זו בחירה. מהכל, דווקא התנזרות מאקטואליה נראית לי יותר בריחה, אבל אני עושה זאת, כי שקט לי ככה, ונעים.

הדברים החשובים ביותר:

להקפיד על שינה מספקת. (רצוי בשעות קבועות) תזונה. (עדיף לישון, אם זה אחד מהשניים...) לעשות דברים עם כוונה ובאורך-רוח. (בין אם זה לאכול, לישון או להיות לחוצים...
) בלי כוונה- שומדבר לא עובד!

Jessicas

New member
תודה על תגובתך../images/Emo140.gif

הי שירה, תודה על התייחסותך, רציתי לשאול אותך, איך ליצור כוונה. אני מכירה הרבה אנשים שדווקא מרוב לחץ, מאבדים את הכוונה, ועושים הכל מהר, העיקר לגמור הכל. יש מה להציע במצב כזה?

andre la mousia

New member
מדיטציה

לתרגל וללמוד את עקרונות המדיטציה, אם אפשר לפי כמה תורות שונות. השלב השני, הוא לממש את העקרונות שלמדת - בחיי היום יום. סוגי מדיטציה שאני מכיר: - זן (ויש עשרות מדיטציות שנקראות "זן") - ויפאסנה (יש לפחות 5 סוגים.) - טאי צ'י - יוגה - ועוד אם את חדשה בתחום, הכי חשוב, לדעתי, להתנסות במגוון של מורים.

למעלה