חיים בזבל

mister xy

New member
חיים בזבל

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/140/794.html כמה תשלמו כדי לגור בחדר זבל? סיור בבני ברק חושף תוספות בנייה יצירתיות. הצפיפות בבני ברק הפכה לבלתי נסבלת, ותושבי העיר נאלצים לאלתר קורות גג. קומות עמודים שנסגרו, תוספות בנייה רעועות, חדרי אשפה שהוסבו לדירות ומרפסות יצירתיות - כל אלה מאכלסים אלפי דיירים, שמשלמים אפילו ‭2,800‬ שקל בחודש לחדרון. איש נדל"ן בעיר: "העירייה אובדת עצות" עידו אפרתי | 4/8/2010 7:05

הבהלת אותי בכותרת חשבתי כבר... אבל

מה החידוש חיות בזבל זה חידוש?הם חיים כמו בהמות!

זה נכון שהרב אלישיב אוסר שימוש במעליות שבת?

זה נכתב בכתבה בגלובס על בעיות נדל"ן בבני ברק. סיבה עיקרית לכך שאין בנייה חדשה לגובה. למה אנשים לא עושים כלום? יש סיכוי שהציבור החרדי יתמרד מתישהוא כנגד החלטות טפשיות כ"כ? באיזו עוד עיר מחירי הדירות יורדים ככל שעולים בקומות? עזבו מרד כללי, בנושא הספציפי הזה.

לא בדיוק. הוא כתב "לדעתי אין להשתמש"

אבל נמנע מלעשות שימוש במילה "איסור" על הטיותיה, להבדיל מהרבנים ואזנר וקרליץ. ואחרי זה הייתה התנפלות עליו של מו"צים מבעלז ודווח שהעניין בדיונים מחדש, ומאז לא שמענו דבר.

כלומר רשאי, לא חייב

אין ספק שמעליות הן שימוש טכנולוגי חדיש ביותר, צריך זמן כדי להתמודד איתו. זו הוכחה מדהימה לחוסר היכולת להתמודד עם מודרנה - מאמצע המאה ה-19!!!

mister xy

New member
הרבנים מתנגדים למודרניזציה

פעם אמר לי אחד הפוסקים החשובים בציבור החרדי בזה"ל: כשהמציאו את החשמל היה ברור לגדולי ישראל שזה אסור בשבת ורק אח"כ הם ביררו למה. עכ"ל. אז בהתחלה הם אמרו שזה "מבעיר" אח"כ קבעו שזה "בונה" וכשהמציאו את המעליות שבת ואת ה"גרמא" גם אז מצאו סיבות לאסור... בקיצור, הם יורים קודם את החץ ורק אחר כך מסמנים את המטרה.

רק בגלל זה

אני במקומם הייתי סוגרת את הכבישים לכלי רכב ומרצפת מדרחוב את כל העיר. עיר ללא חוקי תנועה, ללא רחובות חד סטריים...

סוג ב

New member
כאן נולדתי, כאן נולדו לי ילדי

כאן בניתי את ביתי בשתי ידי כאן גם אתה איתי וכאן כל אלף ידידי ואחרי שנים אלפיים סוף לנדודי. לא יודעת למה, זה השיר שזה הזכיר לי. http://www.youtube.com/watch?v=SHIFGxY0wRE

אגס 10

New member
לי זה בכלל לא מזכיר שירים

לי זה בעיקר מזכיר מציאות מטומטמת מעבר לחלון...

למעלה