חיים בבלגיה עם פעוט

tal2212

New member
חיים בבלגיה עם פעוט

לילה טוב, לאחר שיטוט מועיל מאוד בפורום, עדיין נותרו מספר שאלות פתוחות... אנחנו זוג עם ילד בן שנתיים וחצי, ואמורים לעבור לאנטוורפן בעוד כ- 3 חודשים. תהיתי אם למישהו יש נסיון עם ילד בגיל הזה בשעות אחר הצהריים. איך מבלים במדינה בה ימים רבים של גשם (אני מניחה שלא בחוץ), האם יש משחקיות/ playgrounds/ ג'ימבורי? מה לגבי ימים לא גשומים - פארקים וכד'? לפי מה שהבנתי המנטליות היא אירופאית, כך שקובעים עם חברים שבועות מראש. האם בכלל נהוג להפגש עם חברים מהגן אחה"צ? ושאלה אחרונה, מה לגבי מקום מגורים מועדף באזור, המתאים לילדים? מרושם ראשוני נראה לנו שמרכז העיר לא כ"כ מתאים ועדיף לצאת לפרברים. המון תודה!!!!

smaak

New member
קודם כל

בהצלחה. אני גרה במערב, שעה וקצת מאנטוורפן. ישנן משחקיות/ג'ימבורי. לא הרבה, אבל יש. באנטוורפן יש מספיק איפה להסתובב, גן חיות, פארקים וכו'. לאט לאט אתם תעשו את הדברים גם בקור עז, כי אי אפשר להיות כל היום בבית. אנחנו יצאנו לטיולים בחוץ גם בשבע מעלות. בגילאים הקטנים יותר, זה לא ממש מקובל להיפגש לאחר שעות הגן. במידה והוא נכנס ישירות לkleuter school (גן- רק אחרי גיל שנתיים וחצי, ורק אחרי שהילד גמול מחיתולים לחלוטין), שם יותר מקובל ליצור קשרים עם הורים וילדים. יש כמה תאריכי כניסה לגן לפי מועדים מסויימים במהלך השנה. לגבי העיר עצמה- שכירות היא יקרה באנטוורפן. במידה ואתם יוצאים לפרברים או למקומות הקרובים לעיר ונחשבים שייכים לה מבחינה מוניציפאלית (merksem לדוגמא), תשלמו פחות עבור שכירות, אבל מצד שני, אתם צריכים להיות ניידים. למרות שיש תחבורה ציבורית יעילה ביותר, זה פחות נוח.

suomi

New member
בשבע מעלות?

כנראה שהילדים פה מחוסנים נגד קור, כי גם במינוס עשר מעלות תראי אותם משתעשעים בחוץ.

smaak

New member
צ'מע, זה הכל ענין של הרגל

יש לי חברה שגרה באלסקה, גם שם יוצאים לשחק :) אני לא האמנתי שאצא החוצה בכאלה טמפרטורות, אבל אם הייתי ממשיכה עם זה הייתי נידונה לחיי גרביל.

tal2212

New member
תודה רבה על התשובה ועוד קצת...

קודם כל, המון תודה על התגובה המהירה! הילד באמת נכנס לגן (בן שנתיים וחצי, כבר גמול, בתקווה שלא תהיה רגרסיה....) ויכנס בנובמבר, אחרי איזשהו חג, אם הבנתי נכון :) הגן, במסגרת בי"ס, הוא יהודי (תחכמוני). תודה, אני מקווה שנעבור בכיף :) הילד שלי לא מסוגל להשאר היום בבית. מבחינתו זה ממש עונש... לכן אני קצת מוטרדת. מזל שבאופן כללי חם לו :) אולי 7 מעלות היא הטמפ' שלו... איפה אתם מטיילים? פארקים עירוניים? באופן כללי, חוץ מחודשי הקיץ, אז יש אור עד מאוחר, קיבלתי את הרושם שאין כמעט זמן משחק בחוץ אחה"צ (הגן מסתיים בארבע וחצי ובשש כבר הכל סגור). זה נכון או שאני טועה? לגבי המגורים, ראינו כמה דירות בתוך העיר אבל הן ללא גינה ולפעמים ללא מרפסת. היתרון שאנחנו רואים לפרברים הוא המרחב החיצוני (גינה / מרפסת) וגם פארקים קרובים יותר, שוב, לפי מראה עיניים (יתכן שאנחנו טועים). יש לנו עכשיו התלבטות בין שני נכסים: אחד במרכז העיר ממש והשני בברכם, צמוד לפארק קטן. יתרון בעיר הוא הקירבה לגן כי הבנתי שאסור לאחר ואנחנו לא ממשכימי הקום. גם נראה לי שבחורף קשה יותר לצאת מהבית... ובכל מקרה נראה לי שנהיה ניידים מהסיבה הזו (לצאת בקור מהבית ולחכות לטראם זה לא שמחה גדולה). ועוד שאלה אחרונה - האם עברת כישראלית ללא אזרחות? תהיתי אם את מכירה את החוקים לגבי עבודה. אנחנו ישראלים ללא אזרחות אירופאית. החב' שבעלי עובד בה הוציאה לו רשיון עבודה, יש לך מושג מה אני צריכה לעשות כדי לעבוד גם (אם זה בכלל אפשרי)? שוב המון תודה על הזמן והעצות!

smaak

New member
אין על מה

תראי, בהתחלה קשה להתרגל לקור, אבל אח"כ מבינים שלא תישארו כל החורף, וגם חלק מהאביב בבית. אנחנו מטיילים בפארק העירוני, לפעמים נוסעים לכל מיני מקומות- חורשה, יער, חוף הים וכו', אבל מתלבשים היטב היטב. הבן שלי סובל מאוד בחום ולכן לפי הנראה מסתדר כאן עם הטמפרטורות. בכל מקרה את רואה לפעמים ילדים יותר גדולים בקושי לבושים גם כשקר מאוד. חלק מהמקומות, כמו למשל לונה פארקים וכו' סגורים בחורף. בחודשי הקיץ יש אור גם אחרי עשר בלילה. יש זמן משחק, זה לא תלוי בזמני פתיחת החנויות. באיזור שלנו הן אכן נסגרות בשש בערב. בחודשים יולי ואוגוסט יש חופשות מהגן, וגם רוב האנשים לוקחים חופש מהעבודה ונוסעים. אם תהיו ניידים אז בהחלט כדאי לגור בפרבר ולא במרכז העיר (למרות שאת אומרת שיש לכם בעיית התעוררות, וכאן זה באמת לא כמו בארץ. שם אחותי מביאה את הילדים שלה לפעמים בעשר בבוקר, וכאן אסור לאחר). אני נשואה לאזרח בלגי ולכן יכולתי לעבור לכאן. לגבי עבודה, בעיקרון, אם את לא דוברת פלמית או לפחות צרפתית, יהיה קשה למצוא אחת כזו. הפלמים אמנם מדברים אנגלית ברובם, אבל את צריכה לדעת את השפה כדי לעבוד. מנסיון שלי, תקדישי את הזמן אם אפשר ללימודי הולנדית, ויש כאלה בשפע. אני לא יודעת לתת לך תשובה במקרה של אישור עבודה לבן הזוג. מה שתצטרכו לעשות, וזה חובה, זה להרשם בעירייה שלכם, שם גם תוכלו לשאול את השאלות, או לחלופין אפשר לנסות לפני כן בשגרירות (למרות שמנסיוני הדל עמם, הם לא יודעים יותר מדי).

een ogenblik

New member
מספר מילים על מגורים ותחבורה

אנטוורפן, במושגים בלגים, היא עיר גדולה. ככזו, גם הדיור בה צפוף וגם התחבורה קשה. אנטוורפן, בשנים האחרונות, עוברת כלכך הרבה שיפוצי כבישים, שהתחבורה בה, הפרטית כמו הציבורית, היא על גבול הבלתי אפשרית. מצד שני, למרות חוסר חיבתי לנהיגה בערים גדולות, אנטוורפן היא עדין העיר הגדולה היחידה באזור שאני נוהגת אליה מדי פעם, ואפילו לא הולכת לאיבוד. אני מניחה שמקומיים מסתדרים בה טוב מאוד. היתרון הגדול של ברכם, לעומת שכונות אחרות, היא תחנת רכבת גדולה, אליה מגיעות גם רכבות בינלאומיות. אולי זה לא עוזר לביה"ס, אך זה עוזר להרבה מאוד דברים אחרים (כמו מציאת כרטיסי טיסה נוחים מסכיפול במקום לסמוך על זבנטם). אני מצרפת את אתר IMMOWEB (בפעם המי יודע מה כמה), שהוא האתר הגדול לנדל"ן בבלגיה (גם לרכישת נדל"ן וגם לשכירה), ואפשר לחפש על פי אזורים בעזרת מפה. כדאי, עם זאת, לא להחליט אך ורק על סמך תמונות. ישנם הבדלים בסגנון חיים שגם אם מודעים אליהם, לא ממש שמים לב אליהם. למשל, גרמי המדרגות בבלגיה תלולים בהרבה מהמקובל בישראל. כל האורחים הישראלים שלנו מתלונינים על גרם המדרגות שלנו, ואילו התגובה הראשונה של אורחים ישראלים שמתגוררים בהולנד התפעלה מגרם המדרגות המתון שיש לנו. אני, דרך אגב, משתגעת כל ביקור בישראל ממתינות גרמי מדרגות, ופעם אחר פעם כמעט נכשלת ונופלת.

tal2212

New member
תודה רבה :) ועוד שאלה

לקח לי כמה ימים עד שהגעתי לקרוא... המון תודה על המידע! לא הייתי מודעת לשיפוצי הכבישים, לתחנת רכבת בברכם וכו'. דווקא עד היום העיר נראתה לי קומפקטית ונעימה. אנו נעזרים באתר רבות מאז שהתחלנו לחפש (ככה גם אני יכולה "לראות" את הבית מישראל). בינתיים, בעלי ראה בית מאד נחמד גם במורסטל. אנו מנסים לברר על השכונה. האם את מאנטוורפן? האם את מכירה את השכונה? אציין שבכל מקרה נחזיק שני רכבים. אנו כנראה נשלח את הילד לתחכמוני (בעיקר לשמור על העברית ואווירת חגים - תחפושות בפורים וכו'), למרות שעדיין מתלבטים. מה דעתך? את מכירה את ההתלבטויות האלו? שאלה נוספת - מאד ארצה לעבוד באזור אבל נראה לי לא פשוט- גם השפה (שמאד ארצה ללמוד) אבל גם ימי רביעי ושישי (בחורף) הקצרים שלא משאירים שבוע עבודה מלא, שלא לדבר על כך שאין לי רשיון עבודה כרגע. האם את מכירה את נושא רשיונות העבודה? מישהו מהחברה של בעלי אמר לו שאם לו יש רשיון עבודה אז גם אני מקבלת אוטו'. זה לא נשמע לי הגיוני כ"כ והגעתי לאתר Expats בלגי שגם בו זה לא מוזכר. שוב תודה על ההתייחסות הרצינית :) סופ"ש נעים!

למעלה