חיים אינסופיים

חיים אינסופיים

אני אתאיסט אבל יש לי חומר למחשבה אם הנשמה היא נצחית אז תמיד בעצם יהיה מחר אתה חי לנצח בלי מנוחה בלי הפסקה שהייתי קטן הרעיון הזה היה מפחיד אותי ומשגע אותי אני חושב שזאת קללה הכי נוראית שיכולה להיות

Dark faith

New member
ומה עם,

ההנחה שאין כלום אחריי המוות. אם אין כלום, צר לי, אבל אין משמעות בכלל לחיים שלנו, כאילו כל מה שעשינו כל מה שהשגנו, כל מה שלמדנו הוא לחינם!....ההנחה הזאתי גורמת לי פשוט- לא למצוא טעם לחיים.

I am a freak

New member
תתחיל לעשות מעשים טובים

ותפסיק לחשוב בצורה אנוכית. לכל אחד יש טעם חיים שונה, לכל אחד יש מהות אחרת. אני לא מסכים איתך שאחרי המוות אין כלום- ואני גם יכול לשלול את זה בצורה מדעית [אנרגיה לא נעלמת, היא מתגלגלת] אבל, בהנחה שאתה צודק- תעלה חיוך על הפנים של מישהו עצוב- או תעזור למישהו שצריך עזרה- ואתה כבר תמצא את הטעם, אני מבטיח לך. הפריק.

Dark faith

New member
אוי לא, לא הבנת בכלל את

הנקודה שלי!! הוא אומר שזה נורא שהחיים הם ניצחיים- אז הבאתי לו מהצד השני- כמה נורא לפי דעתי אם אחריי המוות אין כלום! אם אין כלום- אני לא מוצאת מטרה בכלל לחיים הארציים שלנו... אני מאמינה בכל אמונתי שיש חיים אחריי המוות. לפחות כך אני רוצה שהיה. ודבר שני, פריק- תמיד אתה פונה אליי בלשון זכר, אני בת....

I am a freak

New member
אני מצטער, באמת.

יש לי בעיה עם כינויים- כאשר הכינוי לא ברור [מבחינת המין], באופן לא מודע אני מתייחס לאדם כזכר, שוב- מבלי לשים לב לכך. וברגע שמעירים לי, אני מסתדר לזכור- אבל, תאלצי לסלוח לי גם בנושא הזה, כי כאדם שלא זוכר שמות של אנשים שהוא מתראה איתם כל יום- זה עיניין טריוויאלי וברור שאשכח מין של גולש בפורום. חשוב לי להדגיש שאני לא עושה את זה מתוך זלזול, או מתוך חוסר התחשבות- פשוט, לא משנה כמה אני אשתדל לשנן, שמות תמיד היו בעיתיים אצלי, לא משנה מה עשיתי וכמה פתקים תליתי על המסך של המחשב כדי לזכור. בקשר לתוכן- עכשיו הבנתי את טענתך- טענה יפה- אבל במה היא מועילה
הפריק.

Dark faith

New member
חח שטויות...

סולחת
פשוט, רציתי להראות את הצד השני של המטבע, אם זה כל כך חסר מנוחה שהנשמה לעולם מתקיימת....איך זה לחשוב שהנשמה פשוט נמחקת עם המוות.

I am a freak

New member
../images/Emo13.gif תודה רבה...

עכשיו כוונותיך הובהרו, שוב, תודה. הפריק.

MOTI FELDMAN

New member
בשאלה היא אם הטעם הוא נצחי או חולף

אדם יכול לעשות מעשה שיתן לו טעם בזמן עשיית המעשה אך לאחריו יחוש ריקנות עצומה. כמו שאני מרגיש עכשיו ע"פ שאני עוזר לך...

I am a freak

New member
היה פה מסר חבוי../images/Emo35.gif

"כמו שאני מרגיש עכשיו ע"פ שאני עוזר לך... " מהי כוונתך
תחושת ריקנות יכולה לבוא מהרבה סיבות, למשל- עשייה שלא בלב שלם- או עשייה כדי לצאת מידי חובה. הפריק.

Colichon

New member
בקשר ל'אנרגיה'

פריק היקר, היום התחלתי לעיין בפורום זה, ואני חייב לציין כי מאוד התרשמתי מהשקפת העולם שלך, ומהאופן בו אתה מתנסח. רק דבר אחד מעניין אותי בתגובה הנוכחית שלך, איך בדיוק אתה יכול לשלול מבחינה מדעית את חוסר הקיום אחרי המוות? נכון אנרגיה (שהיא לא גודל אמיתי לידיעתך אלא ביטוי מתימטי שנועד לפשט חישובים מסויימים) ממירה מצב - בדר"כ היא הופכת לחום - אז מה 'אנרגיית החיים' עם השתחררותה מהגוף הופכת לאנרגיה תרמית? כמו אנרגיה קינטית למשל? היא מלווה בעליה באנטרופיה? ומי בכלל קבע שהתודעה שלנו היא 'אנרגיה'? בכל אופן, באמת הייתי מעוניין לשמוע את השלילה המדעית. (אני רק רוצה להבהיר משהו - למקרה שהבנת חלילה אחרת, לא נובע שום טון של זלזול או חוסר כבוד, אלא פשוט תהיה...)

דג123

New member
אנחנו פה לתקן

כל גילגול מתקנים עד שנחזור בתשובה נהיה בגלגולים

מייקי80

New member
שאלה...

זה נכון שאומרים שאנחנו פעם חיה ופעם אדם בגלגולים? ז"א הייתי חיה הגלגול הקודם, עכשיו אני אדם, בבא אני אהיה חיה שוב והלאה....

שטויות, המחשבות שנאמרו לך..

מתוך מחשבות פרועות, אשליות. תחייה חיים נורמלים ואל תחשוב על כל מה שנאמר.

I am a freak

New member
אז תזלזל באמונות של אחרים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אל תאמר שהאמונות שלו שטויות- כי באותה המידה, אני יכול להגיד שהאמונות שלך הן שטותיות וחסרות תכלית. תרכוש לסובבים אותך את אותו הכבוד שאתה רוצה שהם ירכשו לך- אחרת, אתה לא תזכה בו מהם
הפריק.

אוקיי מתנצל, אך לא ..

התקוונתי לפגוע ואין עמדתו (לשואל) מתוך אמונה אלא מעמדת שאלה ופנית במילה לתוכן השאלה ולא לשואל ולא לשאלה עצמה.

מייקי80

New member
קודם כל אני בת ולא בן...../images/Emo3.gif

דבר שני, לא נפגעתי, רק חבל שזו התגובה הראשונית שלך... דבר שלישי, לא אמרתי שאני מאמינה בזה או משהו כזה רק שאלתי אם שמעתם על משהו כזה או שאתם מאמינים ככה באמת כי יצא לי לדבר עם מישהו וזה מה שהוא אמר לי... לילה טוב

I am a freak

New member
זו הגישה של היהדות-

אבל, מה אם אתה בדואי
או הינדי
במקרה הזה, אתה מסתכל על החיים בצורה אחרת לגמרי. אל תצא בהצהרות חותכות וחד משמעיות- כי זה לא אפשרי- שוב דבר כאן לא חד משמעי
הפריק.

למען האמת

לא מפריע לי אני אישית כאתאיסט לא מוצא שום הוכחה לכך שיש המשך וזה מובן לי מאליו שאין כלום אחרי זה וזה ממש לא מפריע לי

למעלה