חיים אחרי המוות

loquado

New member
חיים אחרי המוות

נושא טעון
איך אתם מקשרים את התחום או הנושא הזה למשנתו של דון חואן ? יש חיים אחרי המוות ? מה דון חואן אמר בנושא ? מה הקשר של אורח חיים של לוחם לעניין ? מחלקים שם תירס חם ? -מת על שאלות כאלה.

LucidGuest

New member
לא חושב שיש חיים אחרי המוות

אני לא חושב שיש חיים אחרי המוות, הטיעון הזה נראה לי משולל כל יסוד, הגוף פשוט נירקב והכל חוזר חזרה לטבע לאמא אדמה, אני לא מאמין שיש איזו נשמה ניפרדת מהגוף הפיסי שעוזבת את הגוף בשעת המוות, לכן אתה פשוט חדל מלהתקיים, כל כך פשוט וטיבעי. Lucid

LucidGuest

New member
לא הבנתי את הקשר

אם אני לא מאמין בחיים אחריי המוות אני לא יכול להיות לוחם מהולל? מדוע חוסר אמונתי בחיים אחרי המוות שוללת ממני את יכולת הלחימה? איך אתה עושה את הקשר הזה?
Lucid

loquado

New member
לא קשור לאמונה

אתה יכול להיות לוחם מהולל ...השאלה אם אתה מבין ומכיל את המשמעות של מה זה אומר ובעד מה ומי אתה לוחם.

LucidGuest

New member
בילבלת אותי לגמרי

"השאלה אם אתה מבין ומכיל את המשמעות של מה זה אומר ובעד מה ומי אתה לוחם" אשמח לקבל תרגום סימולטני לעברית, לא הבנתי מילה. דרך אגב בינתיים אני לא נילחם בעד אף אחד, אני פשוט חיי את חיי הרגילים ומשתדל להגשים את שאיפותיי וללכת בכיוון שאני רואה אותו ככיוון הנכון, שום דבר שקשור ללחימה או לוחמנות, אני נגד מלחמות
Lucid

loquado

New member
סיבה ויכולת

אם כל רצונך "להגשים את שאיפותיך וללכת בכיוון הנכון" יותר ברור -אני עז הרים.
אני מתכוון לזה שדברים נעשים בגלל סיבות -תמיד. בין אם מודעות ובין אם לאו... היכולת לעשות נובעת ממקום אחר.

LucidGuest

New member
אנסה להפנים זאת ../images/Emo24.gif

להרבה דברים יש סיבה (ראה חוקיי ניוטון). Lucid

capital

New member
ב"מתנת הנשר" תמצא כמה התייחסויות |ר

בספר "מתנת הנשר" דון-חואן מתייחס אל המוות. זה מה שאני זוכר מהספר ... לאחר המוות, מודעות האדם (כל קורות חייו) נספגים באין סוף (הוא הנשר הגדול) ומתוארים במטפורה כמזון לנשר. יש רק דרך אחת להימנע מזה, זאת אומרת לשמור על האינדבדואל, והיא "דרך הלוחמים" שבאמצעותה ניתן להגיע אל רמת המודעות המתאימה. ואז כדברי דון-חואן הנשר מבחין בזה ולא ניזון ממודעות הלוחם, זוהי מתנת הנשר.

loquado

New member
כל התורות

כל התורות האמיתיות שהובילו אי פעם אנשים בדרך אמיתית הציעו משהו נוסף לאחר סיום החיים הפלנטריים. לוחם אמיתי זוכה במשהו גדול בהרבה מחלומות צלולים או מסעות אסטרליים. משהו שאין דרך לקנותו אלא רק דרך חיים להשיגו. הנשר או המתכנן הראשי יצר אותנו והעניק לנו את חינו מסיבה מסויימת. להיות לוחם משמעו להיות נאמן לסיבה. הביטויים יכולים להיות שונים ומגוונים, אך נאמנות היא המעלה הראשונה בחייו של לוחם. נאמנות לדרך.

loquado

New member
שאלה טובה

לא יודע לדבר על הסיבות של הנשר בפורום אינטרנטי. נתחיל בקטן יותר - מדוע הדברים השונים קיימים ומה קיים ללא שום סיבה נראית לעין?

L i z a r d

New member
וואלה

אולי תספר לנו מה אתה יודע על כל המציאויות האלו שמעבר, מה שמחכה לנו איך שם מעבר לחיים?

loquado

New member
וואלה 2

מה שאני או אתה אומרים לא ממש משנה או קובע...מה שאנחנו היה ויישאר אמת המידה היחידה הקובעת לגבי הרגע שממנו כל יצור אנוש מודע מפחד. ברור שלהאמין שהבורא וחיים אחר המוות אינם קיימים היא אמונה הרבה יותר "קולית" ו"ידענית" מאמונה ישנה ועתיקה בהרבה מהמשך אפשרי כלשהו... רק שישנם דברים שבהם אופנות והלכי רוח אלה ואחרים לא ממש קובעים בהם. את נושא החיים אחר המוות מעט מאוד אנשים חקרו -אך דיעות לגביו יש בלי סוף...ולגבי דיעות אצטט את דברי קלינט איסטווד מ"הארי המזוהם" : opinons are just like assholes -everybody got one. (ואני לא כל כך בטוח שזה רק עניין של אמונה...

loquado

New member
נהפוך הוא

כתבתי שדיעות אינם עניין נחמד -אבל כדי לפתוח דיון אמיתי בעניין כלשהו, כדאי להביא את הדיעות שלך איתך ...שלא יישארו איתך לעד. אז יש לך מה להגיד בעניין? יש לדעתך קיום מעבר למוות ? זה קשור למה שאתה עושה ?

L i z a r d

New member
נחמד או לא נחמד זו דיעה אישית

וגם הפירוש שלך למילה נחמד. אני לאו דווקא מסכים עם הקביעה שלך, ואני לא יודע אם יש פה בכלל דיון או דיון "אמיתי", בכל אופן, לצורך העניין אני אומר שמן הסתם יש קיום כל הזמן, קיום הוא קיים מטבעו... אם אתה מתייחס ספיציפית לאדם וסיום חייו עלי אדמות כפי שאנחנו תופשים אותה מנקודת ראותנו, אז אפשר להעריך שיש קיום כלשהו, דברים לא הופכים מיש לאין, ככה נראה לי. בכל מקרה, מה שאמרתי זה לא משהו שאפשר להבין ממנו משהו מיוחד.

loquado

New member
אפשר להבין ממנו.

לדוגמא שאתה משתמש \ ביכולת הערכה כדי לאמוד דברים ולא ב"נראה לי" המצוי יותר... אבל אם נחזור לדיון השארתי בהשך הוואדי "חבילה" -אתה מוזמן.

למעלה