חיים אחרים

חיים אחרים

שלום לכולם . לא מצליח להתמודד עם הטראומה החיים השתנו מקצה לקצה יש מישהו שהצליח להתמודד ? אשמח לקבל עזרה.

עפטוב

New member
החיים משתנים מקצה אל קצה

אין אפשרות "להתמודד", מה שצריך הוא לנסות ולהכיל את הכאב בתוך החיים. או כמו שמנסח את זה יאיר לפיד "ללמוד לשים את המתים בצד". אני מאוד ממליצה על טיפול פסיכולוגי, אך רק בידי פסיכולוג מוסמך שהתמחה בטיפול בשכול ואובדן (הייתה לי חוויה רעה עם פסיכולוגית שנחשבת טובה לכל הדעות אבל ישבה וריחמה עליי במשך שעה של פגישה) תראה ממרום שנות האבל שלי, לצערי המצב אינו אופטימי, זה לא נהיה יותר קל, אולי אפילו יותר קשה. אבל כן לומדים להכיל את הכאב. משתתפת בצערך

shlish2004

New member
התמודדות?

קשה לקרוא לזה התמודדות, אבל כפי שכתבה לפני, פשוט צריך ללמוד להכיל את הכאב. החיים אחרי, הם כמו גל סינוס, יום אתה למעלה ונראה כי אתה מצליח להתמודד וביום למחרת, איזשהוא טריגר גרם לך ליפול. אם הנושא קשה לך, באמת לך לייעוץ פסיכולוגי אצל פסיכולוג שמתמחה בשכול ואובדן. בכל מקרה אתה מוזמן תמיד לשפוך את לבך כאן וננסה לעזור כמיטב יכולתינו. עמית

שלום לך

לכל אדם יש דרכים ייחודיות להתמודד עם אבל, כל דבר (כמעט) שעוזר או מקל עלייך את הכאב הוא נכון וטוב. לוקח זמן לללמוד את מה שעוזר לך, ולא פעם תמיכה נפשית מקצועית ,( שאינה רחמים , אלא להיפך: חיזוק ותמיכה להמשך החיים), יכולה מאד לעזור. מקווה שתמצא את הדרך שלך. שלחתי לך מסר. כל טוב, דנה.

למעלה