חייל במצוקה

מצב
הנושא נעול.

איתיI

New member
חייל במצוקה

חייל במצוקה
שלום, יש לי סכום של כ-10,000 שאני רוצה לשים בבנק, אבל לא יודע איפה ובמה להשקיע (אני לא מבין כלום בתחום) אני רוצה לשים 10,000 (אם זה יוצא משתלם, אני יכול גם להוסיף 250 ש"ח כל חודש). אני צריך את הסכום רק לעוד שנתיים, ולא רוצה לקחת סיכונים. למישהו יש עצות/הצעות לחייל במצוקה? תודה!

גידעון1

New member
תחדד קצת את דבריך

חייל במצוקה
שלום, יש לי סכום של כ-10,000 שאני רוצה לשים בבנק, אבל לא יודע איפה ובמה להשקיע (אני לא מבין כלום בתחום) אני רוצה לשים 10,000 (אם זה יוצא משתלם, אני יכול גם להוסיף 250 ש"ח כל חודש). אני צריך את הסכום רק לעוד שנתיים, ולא רוצה לקחת סיכונים. למישהו יש עצות/הצעות לחייל במצוקה? תודה!
תחדד קצת את דבריך
רשמת שאתה לא רוצה לקחת סיכונים האם הכוונה היא שאפילו סיכון נמוך לא בא בחשבון? אני חייב שתבין שהשקעה של 10K לשנתיים בתחום ללא סיכון בכלל תניב לך תשואה נמוכה,לכל היותר תקבל לאחר שנתיים רווח של 1100שקל

איתיI

New member
אני אחדד

תחדד קצת את דבריך
רשמת שאתה לא רוצה לקחת סיכונים האם הכוונה היא שאפילו סיכון נמוך לא בא בחשבון? אני חייב שתבין שהשקעה של 10K לשנתיים בתחום ללא סיכון בכלל תניב לך תשואה נמוכה,לכל היותר תקבל לאחר שנתיים רווח של 1100שקל
אני אחדד
אני מוכן לסיכון נמוך. כרגע הכסף שלי נמצא בפק"ם, בו אני מכניס 250ש"ח בחודש, ומקבל פריים - 3.9%. יש לי גם אפשרות לאחד את זה עם חשבון אחר, והסכום יהיה 25,000. זה יוכל לעזור לי לקבל תשואה גבוהה יותר?

dw2322

New member
קודם כל תנסה להתמקח איתם

אני אחדד
אני מוכן לסיכון נמוך. כרגע הכסף שלי נמצא בפק"ם, בו אני מכניס 250ש"ח בחודש, ומקבל פריים - 3.9%. יש לי גם אפשרות לאחד את זה עם חשבון אחר, והסכום יהיה 25,000. זה יוכל לעזור לי לקבל תשואה גבוהה יותר?
קודם כל תנסה להתמקח איתם
ולשפר את המרווח. אפשרויות נוספות הן לקנות אגח ממשלתי לתקופה של בערך שנתיים: גילון 2301 או 2315, שחר 2671 או 2690 או מק"מ לשנה ובעוד שנה עוד מק"מ. בדרך זו תקבל יותר ממה שהפק"מ שלך מציע אבל שוב פעם, תנסה להתמקח איתם ולהוריד כמה שתוכל את עלויות העיסקה.

aviy009

New member
בבנק אוצר החייל הם נותנים פק"מ

חייל במצוקה
בבנק אוצר החייל הם נותנים פק"מ
בריבית של פריים - 1.8%

never a pilot

New member
אתה יכול להתייעץ עם יועץ

חייל במצוקה
אתה יכול להתייעץ עם יועץ
אחלה ניסוח יש בכותרת שלי, אבל באמת - אני סמוך ובטוח שישיבה משותפת או לכל הפחות שיחה טלפונית מסודרת מול יועץ השקעות תוכל באמת להבהיר מה רמת הסיכון אליה אתה מוכן להיחשף (כולל מדדים כמותיים לאותו סיכון) ואיזו תשואה אתה מבקש (כרוך בסיכון - בקשר ישיר). ניתן לבנות תיק גם בסכומים קטנים תוך השקעה בקרנות נאמנות, כך גם תשמור, ולו חלקית, על אלמנט הנזילות (לדוגמא תוך השקעת 20% מהנכסים באפיק השקלי הקצר שתנודתיותו ועמלות הרכישה בגינו אפסיות - ולכן הוא נזיל על בסיס יומי, ומאידך עדיין נושא ריבית אטרקטיבית משמעותית מפק"מים עם נזילות דומה). ב"ישיר בית השקעות" (*5551 נדמה לי) הם מוכנים לנהל עבורך תיק בכל סכום במגוון רמות סיכון. התיקים מנוהלים לרוחב באמצעות קרנות אבל זה מה יש בסכומים כאלה, וכך תחסוך את עמלת ההפצה שגובים הבנקים ושאר ירקות. בהצלחה שי

איתיI

New member
תודה רבה לכל העונים!

אתה יכול להתייעץ עם יועץ
אחלה ניסוח יש בכותרת שלי, אבל באמת - אני סמוך ובטוח שישיבה משותפת או לכל הפחות שיחה טלפונית מסודרת מול יועץ השקעות תוכל באמת להבהיר מה רמת הסיכון אליה אתה מוכן להיחשף (כולל מדדים כמותיים לאותו סיכון) ואיזו תשואה אתה מבקש (כרוך בסיכון - בקשר ישיר). ניתן לבנות תיק גם בסכומים קטנים תוך השקעה בקרנות נאמנות, כך גם תשמור, ולו חלקית, על אלמנט הנזילות (לדוגמא תוך השקעת 20% מהנכסים באפיק השקלי הקצר שתנודתיותו ועמלות הרכישה בגינו אפסיות - ולכן הוא נזיל על בסיס יומי, ומאידך עדיין נושא ריבית אטרקטיבית משמעותית מפק"מים עם נזילות דומה). ב"ישיר בית השקעות" (*5551 נדמה לי) הם מוכנים לנהל עבורך תיק בכל סכום במגוון רמות סיכון. התיקים מנוהלים לרוחב באמצעות קרנות אבל זה מה יש בסכומים כאלה, וכך תחסוך את עמלת ההפצה שגובים הבנקים ושאר ירקות. בהצלחה שי
תודה רבה לכל העונים!
ברגילה הבאה אני אתחיל לטפל בעניינים :)

איתיI

New member
פסגות מניות חו"ל

חייל במצוקה
פסגות מניות חו"ל
הציעו לי להשקיע את הכסף בפסגות מניות חו"ל, ואמרו לי שזה סיכון נמוך, ותשואה יחסית גבוהה. מישהו יכול להסביר לי מה זה ולחוות דיעה? תודה!

KobeRider

New member
סיכון נמוך? חח, אהבתי

פסגות מניות חו"ל
הציעו לי להשקיע את הכסף בפסגות מניות חו"ל, ואמרו לי שזה סיכון נמוך, ותשואה יחסית גבוהה. מישהו יכול להסביר לי מה זה ולחוות דיעה? תודה!
סיכון נמוך? חח, אהבתי
זאת קרן שמשקיעה 90% מניות (אפשר להבין את זה מהשם, ותנסה להבין מהשם גם איפה המניות האלו נסחרות) ועשתה דברים יפים ב-4 השנים האחרונות. אבל להגיד שזה סיכון נמוך? למשל בשנת 2002 היא איבדה 20% (אם אני לא טועה, מומלץ לבדוק!), איך זה בתור סיכון נמוך? אתה מוזמן אולי לקרוא קצת את ההודעה שמשורשרת כאן כדי להבין איך מכמתים את הסיכון, אבל אני בטוח שתחושת הבטן שלך טובה מספיק במקרה הזה. קרנות מניותיות הן תנודתיות מספיק כדי להקרא מסוכנות למשקיע כמוך שלא רוצה לאבד את הקרן שלו. כמו ש-dw ושחר הציעו כנראה אג"ח וקרנות שקליות הן רכב ההשקעה שמתאים לך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה