חיילת שצריכה עזרה...

sunshine58

New member
חיילת שצריכה עזרה...

אני לא בטוחה אם זה הפורום הנכון אבל אני מניחה שכן. קודם כל אני חייבת להגיד שפורומים כאלה הם פשוט גדולה, המקום והעזרה שהם נותנים לאנשים היא עצומה ושפשוט אין איך לומר עליה תודה אבל בכל זאת אומר תודה ואני מפנה את התודה הזאת לכל אחד מהאנשים שמקדיש מעט מהזמן שלו לעזור לאחד מהאנשים שפה. ולסיבה שפתחתי את ההודעה: אני לא אזדהה בשמי אז אתחיל יש מהיי :) אני בת 20 משרתת בבסיס מדהים עם אוכלוסיות מיוחדות, אני מפקדת טירונים על חיילים עם סעיפים נפשיים שזה אומר חיילים שמקבלים התקפי חרדה,מרטבים בלילה, לוקחים כדורים נגד דיכאון,OCD ,אספרגר וכל אחד והסיפור שלו, חיילים מקסימים ועבודה נהדרת שאי אפשר לתאר את הסיפוק במילים כמובן שהיא יכולה להיות קשה אבל אני לוקחת את זה למובן המאתגר,אני מאוד מרגישה שמצאתי את מקומי בצבא שמעריכים אותי ושיש לי חברות,הבעיה שלי היא בבית ועם עצמי. לאורך כל הילדות שלי היו לי עליות ומרדות כמו לכל אחת בגיל ההתבגרות ,אך יום אחד הבנתי שזה עליות וירידות קצת שונות משל כולם, בנסיעה לבסיס החלטתי עם עצמי שאני פשוט לא חייבת לחיות ככה ושיש פתרון לדברים האלה ואני לא חייבת לחיות ככה,פניתי לקבנית שלנו (שהיא גם עובדת עם החיילים שלנו) היא מקסימה ,אוהבת תומכת פשוט אין לי מילים! אנחנו בתחילתה של הטיפול ואני יודעת שיש עוד דרך ארוכה אך עכשיו הגעתי לשלב שבו החלטנו שאנחנו הולכות להיכנס יותר לעמוק לפתוח דברים שיכאבו, אני סומכת עליה ויודעת שהיא תהיה פה בשבילי,הפחד שלי שלא נסיים את הטיפול עד השחרור שלי שהוא אומנם עוד רחוק (עשרה חודשים אפילו יותר) ושאני אהפוך להיות תלותית בה. איך אתה יודע שנעשית תלותי במטפל שלך ? אני בשלב שבו אני צריכה לבחור האם לקחת כדורים או לא וממש קשה לי עם זה,אמי לוקחת כדורים נגד דיכאון ואני יודעת שאם אני אדבר איתה לגבי לקיחת כדורים היא תגיד לי ישר כן, גם בעבר כשהייתי בתיכון בתקופה לא טובה היא שלחה אותי לרופאת משפחה שנתנה לי כדורים נגד דיכאון ללא איבחון וללא טיפול פסיכולוגי מאז קשה לי מאוד לקבל את עניין הכדורים. ובעצם האמת היא שאני לא בדיוק יודעת מה אני מנסה לומר פה אני פשוט מעוד מלאת חששות ואני לא כ"כ יודעת להסביר את עצמי. ראו את זה כסתם פריקה ובכל זאת אם יש למישהו משהו להגיב אני מאוד אשמח

גרא.

New member
sunshine58,ראשית,התודה מגיעה לכל מי שמגיב כאן

אנשי מקצוע,וגולשים מהשורה המגיבים על סמך נסיונם וידע אישי.כל באשר לשאלותייך,אכן כן,במקרים רבים נוצרת תלות לא סימביוטית בין המטופל למטפל שלו.אחרי הכל המטפל ככזה,יודע ומוכן להקשיב,מבין,תומך,רגיש ואמפטי כשצריך,כאשר כל ה"סודות" הכי כמוסים נחשפים באוזניו.התלות נוצרת כיוון שהוא מסוגל לתת תשובות והסברים שאינך יכולה להגיע אליהם בעצמך.במקרים רבים נוצר גם קשר רגשי עמוק של המטופל אל המטפל, לעיתים זו התאהבות של ממש.לגבי לקיחת כדורים,את בוודאי יכולה לדבר על כך עם המטפלת שלך,אלא שהיא אינה רשאית לרשום לך כדורים,ולשם כך יהיה עלייך להפגש עם פסיכיאטר,או הרופא הגדודי שרק הם אלה המוסמכים לתת לך טיפול תרופתי.אם יש לך התנגדות לכך,וזה מובן,עדיף שתפגשי על פסיכיאטר שיוכל להסביר לך טוב יותר את הצורך,והסיכון בטיפול תרופתי.בכל מקרה התחושה שלי היא שאת מצליחה להתגבר על הקשיים שיש לך השכיחים למדי,ועושה עבודה חשובה ומצויינת בצבא.יישר כוח.

sunshine58

New member
שוב תודה...

ידוע לי שהקב"נית שלי לא יכולה לרשום לי את הכדורים עצמם והיא צריכה להפנות אותי לפסיכיאטר על מנת שירשום לי מרשם. ידוע לי ההשלכות שלקיחת תרופות ואם חברה שלי הייתה שואלת אותי אם לקחת תרופא או לא הייתי אומרת לה שכן,שזה בדיוק כמו שמישהו שובר רגל וצריך קביים כדי שיעזרו לו אבל משום מה קשה לי לקבל את זה לעצמי. קשה לי להיות זאת שלוקחת כדורים ולהשלים את זה, אני לא מסוגלת לתייג אותי עם קבוצת האנשים שלוקחת כדורים. השאלה שלי מה יקרה אם אני לא אקח כדורים?איך זה ישפיע על הטיפול שלי? ויש לי עוד שאלה שהיא ממש טיפשית,אבל בכל זאת אשאל האם זה בסדר לבקש מהמטפלת שלי חיבוק?או שזה לא המקום. (אני יודעת שזה טיפשי :) אבל אם העלתי חיוך אז לפחות זה גם משהו) שוב תודה רבה רבה רבה!

sunshine58

New member
ולגבי הכדורים

במידה ואני ממשיכה טיפול ללא כדורים מה ההשלכות של זה? זאת אומרת עד כמה הכדורים הם דבר חשוב לטיפול במידה והוחלט שאני צריכה כדורים? או שזה משהו שקשה לענות עליו מכוון שאתה לא יודע כלום על הטיפול שלי ? שיהיה שבוע טוב!

גרא.

New member
sunshine58,אמת,אני לא יודע כלום על הטיפול שלך

אבל,בכל זאת כמה מילים.הטיפול התרופתי מכוון להחליש את השפעת הסימפטומים,בעוד הטיפול הפסיכולוגי,מתמקד בסיבות.ומאחר והטיפול הפסיכולוגי,איט ומתמשך.בינתיים הכדורים מאפשרים לתפקד טוב יותר.

את נראית לי כאשה צעירה מקסימה, אינטליגנציה

רגשית מצוינת, פתיחות, הבנת החברה והחיים. נו, אז יש לך אולי איזו בעיה תורשתית, אולי. ייתכן ובאמת יש אילו עליות וירידות במצבי רוח ש"ירשת" מהאם. נו, נניח שהיית יורשת נטיה לסוכרת? גם אז לא היית מוכנה לקחת תרופה מתאימה? בגלל התבונה הרגשית שלך, נראה לי שהטיפול הפסיכולוגי מתאים ויכול לעזור הרבה. בטח יש, או יווצר, קשר שוטף ודי מלא בינך לבין המטפלת. וכן, לבקש חיבוק זה בסדר גמור בעיניי. אז כל זמן שהטיפול מתאים ויעיל, אולי אפשר להתחמק מכדורים. ואם יתברר שאין די בשיחות ביניכן, אז מה אם תיקחי כדור? זה לא יעשה אישיות "עגולה" ומקסימה מבחינה חברתית כמוך ל"חריגה" או "בעלת צרכים מיוחדים". הערה: יש המון אנשים שלוקחים תרופה פסיכיאטרית כלשהי, ובחיים מתפקדים יופי, ואף אחד לא יודע.

sunshine58

New member
את צודקת לגמרי...

אני יודעת את כל זה, ואם חברה שלי הייתה אומרת לי שהיא נמצאת במצב בו היא צריכה לקחת כדורים ,הייתי אומרת לה שכדי לה,שזה בדיוק כמו מישהו ששבר רגל וצריך קביים לתקופה מסוימת על מנת שהרגל תחלים,אבל יש לי פער בין מה שאני אומרת לעד כמה אני מבינה את זה באמת ... פשוט קשה לקבל שזה יהיה חלק מהאשיות שלי ממני שאני. אם היו יכולים להבטיח לי שזה שזמני ,שזה משהו שאני אצטרך לתקופה קצרה ואז זהו היה לי יותר קל אבל מי יכול להבטיח לי שזה לא יהיה חלק ממני כל החיים שלי? ומצד שני זה ממש מטופש, כי עדייף לי לקחת כדור שיכול לעזור לי במקום להמשיך לחיות במצב שאני נמצאת בו,הוא לא כזה טוב אבל הוא גם לא מזהיר ואם אני יכולה אחרת אז למה לא? היה אמור להיות לי פגישה אצל הפסיכאטרית אבל מכוון שאני יוצאת לרגילה מאוד ארוכה (כל סוכות) לא יהיה מעקב עלי והקבנית אמרה שזה לא כדי. אני מתחילה להיות יותר פתוחה לרעיון ולקבל אותו,אני באמת רוצה את העזרה ואני באמת רוצה לצאת מהמצב שאני נמצאת בו,בעיקר כי אני יודעת שבאמת אפשר אחרת. תודה רבה לך, כל כך כייף לדעת שיש לי עוד מקום לפנות אליו,ועוד אחרי מחמאות כמו שלך אז בכלל :) שאלה נוספת שאשאל פה במקום פתוח עליה שיחה או שאני גם אפחת עלי תכף אחליט, כמו שאמרתי אני יוצאת לרגילה מאוד ארוכה, מה שיוצר מצב שאני לא אדבר עם הקבנית הרבה זמן ,במיוחד כי את השלושה ימים הבאים אנחנו לא בבסיס אלה במקום אחר וככה יוצא שלפני הרגילה אני לא אדבר איתה. בשיחה האחרונה שלה הצלחתי להיפתח ולדבר על דברים שאפילו בפני עצמי הרבה זמן הדחקתי,הכל נאמר לקראת סוף השיחה וככה יצא שלא ממש דיברנו על הדברים שנאמרו אלה יותר שפכתי, אני יודעת שאם אני לא אדבר איתה במשך התקופה הזאת לא יהיה סוף העולם אבל זה מאוד חבל לי שלא יוצא רצף,אמרתי לה לגבי החששות שלי והיא אמרה שיש אפשרות שאני אגיע בסוכות שאני אדבר איתה ביום שלישי אבל לא נעים לי,אני מרגישה שאני תלותית למרות שאני יודעת שגם בלי השיחה אני אסתדר אבל יהיה לי יותר קשה, ההצעה באה ממנה שאני אפגוש אותה במהלך סוכות וגם לא אכפת לי לבזבז יום מהרגילה שלי על זה אבל שוב אני מרגישה שזה טירחה ולא כל כך נעים לי... אני לא יודעת מה לעשות (?)

תלותית בקב"נית? מצחיקה את. זה התפקיד שלה.

כמובן, אם יש לך רגשות כאלה, כלומר את מרגישה רע ב"לנצל" ומרגישה נדבקת אליה, אלה כמובן רק רגשות עצמיים שלך, אבל אם הם עושים לך רע, ואת מרגישה יותר טוב כשאת "עצמאית" ו"לא בעייתית", אולי כדאי ללכת לפי הנטיה האישית הזו. במחשבה שניה: כנראה תשלמי מחיר על הנסיון לשמור "פאסון", או נאמר "להיות כל הזמן חזקה". השאלה היא עכשיו: איזה מחיר יהיה גדול יותר? הפגיעה בתפיסה העצמית שלך או הפגיעה במילוי הצרכים הנפשיים? sunshine , את לא חולה או מופרעת חלילה, את לא בעלת אישיות מסכנה, אף אם את זקוקה לעזרה פסיכולוגית מסוימת עכשיו. כמה אנשים זקוקים לעזרה פסיכולוגית! המונים! זו תמיכה מסוימת לתפקוד מיטבי בחיים, כשיש חולשה זו או אחרת. למי מאתנו, sunshine , אין חולשות?(אגב, בקשר לתפקיד שלך כרגע בצבא: האם את יודעת שפסיכולוגים קליניים מוכרחים לעבור אנאליזה בעצמם, כדי לעמוד על נקודות החולשה שלהם, וכדי להיות משוחררים לטפל ולייעץ בלי בעיות?) אפילו אם תצטרכי לקחת איזה כדור רוב החיים, שזה לא יעשה לך הרגשה רעה! כפי שכתבתי, הרבה אנשים שמצליחים בחברה לוקחים תרופה פסיכיאטרית ואף אחד אפילו לא יודע. ותאמיני לי, זה ייכנס להרגל, ואפילו לא תחשבי על כך יותר. לוקחת כדור, ביג דיל. זה לאיזון פיסי, ביולוגי, מסוים. כמו לגבי כל איבר אחר בגוף.

sunshine58

New member
תודה תודה תודה

ושוב תודה! את מחדדת לי דברים שאני יודעת וגורמת לי להרגיש שהם טובים ונכונים :) אני חושבת שאני כן אבקש לראות אותה בזמן הרגילה כי חבל לי על הרצף שנתקע לנו כל הזמן גם יש לי מאוד נטייה להיות "כל הזמן חזקה" אבל אני חושבת שחלק מלהיות חזק זה לבוא ולהודות שאתה צריך עזרה , מה גם שבקרוב מגעים אלי טירונים חדשים ואז בכלל הרצף שלנו יכול להשתנות למרות שהשאיפה היא לא. אני יכולה לא לומר שאני לוקחת כדורים אבל אז זה אתן לי הרגשה שאני משקרת או אולי יותר נכון יהיה לומר שאני מסתירה חלק שהוא ממני,אני מאמינה שאני אצליח בסופו של דבר לקבל את זה שאני צריכה לקחת כדורים,אני כבר לאט לאט פחות אנטי נגד זה וזה מצויין, נחכה לתור אצל הפסיכאטר ואז נראה מה יהיה... שיהיה שבוע טוב :)

sunshine58

New member
לא התקשרתי....

לא התקשרתי אליה =/ הייתי אמורה להתקשר אליה היום ולקבוע ולא התקשרתי. לא נעים לי ואני לא יודעת למה כי היא מקסימה! ואני גם די בסדר...אז אולי לא כל כך צריך... כשאני בבסיס הכל פשוט, יש שעה קבוע ואם זה זז אז היא מתקשרת ואם אני אומרה להתקשר אליה אני בדרך כלל נגשת למשרד שלה וקובעת איתה שם, מוזר לי לדבר בטלפון.... אני סתם דפוקה.......

למעלה