חייזרים...

Liquid Angel

New member
חייזרים...

האם לדעתכם יש ביקום שלנו עוד כוכב או כוכבים שבהם יש חיים... אם התשובה חיובית אז האם אתם מאמינים שלמרות המרחק הרב שלהם מכדור הארץ יש סיכוי שלאותם חייזרים יש טכנולויגיה מפותחת בהרבה משלנו והם מסוגלים לעבור כמה שנות אור בזמן קצר... כרגע אנחנו אננו מסוגלים לעבור מרחק כזה אבל אני שוב מדגיש, היתכן שחייזרים מכוכבים אחרים שרחוקים 5 שנות אור מפה או יותר יכלו לבצע גיחות לכדור הארץ עם הטכנולוגיה מפותחת כמו שמשערים שיש להם...? אנא תחזירו לי תשובה בהקדם... תודה.

shanilolo

New member
חייזרים?../images/Emo12.gif

לא יודעת,אין לי דעה בעניין. אבל אני חלקית מאמינה...להגדיר את זה ככה:מאמינה אך לא לגמרי עזבו אני מתוסבכת.לא מתאים לי כאלו דברים חכמים=\

shlstr

New member
../images/Emo31.gif לא נראה לי שיש חייזרים..

מאז ומעולם לא היה נראה לי שיש חייזרים. הרעיון שהיכן שהוא בסוף היקום יש עוד פלאנטה עם יצורים חיים נראה לי פשוט מוזר. מה הם יעשו שם, בסוף הערפיליות הלבנות שמוכרות לנו כxtp-dar-124? או היכן שהוא בסוף אנדרומדה הגדולה? למה שהם יווצרו שם? לשם מה?

Liquid Angel

New member
מה זאת אומרת ?

אתה חושב שבכל היקום האין סופי הזה אין סיכוי שבעוד כוכב בכל היקום האין סופי יתפתחו חיים כפי שקרה בכדור הארץ, אם התנאים קיימים שם? ואם אותם חייזרים קיימים קצת יותר מאיתנו אז נראה לי הגיוני שהם יותר מפותחים מאתנו ובאמצעות הטכנולוגיה שלהם הם מסוגלים לבצע גיחות לכדור הארץ אפילו אם הוא מרוחק מהם בכמה שנות אור.

א. היקום לא אינסופי

ב. למעשה אין הרבה סיכוי שיתפתחו חיים אפילו במקום אחד. ג. לפי תורת היחסות, זה פשוט בלתי אפשרי ולא משנה כמה הם מפותחים טכנולוגית.

קראתי

ותחשוב בהיגיון, אתה יודע כמה שלבים יש ביצירת תא? וחי פרימיטיבי? וחיות קטנות? וגדולות? ובע"ח תבוני? מיליארדים. אין סיכוי.

Lu Tze

New member
רוצה שנתחיל דיון על אבולוציה?

(אני שואל כי כאן אפילו מראית עין שהפורום מתאים) עד כמה שאני זוכר, אף פעם לא דנתי איתך על הנושא לעומק.

אל תאמין לכל מה שאתה קורא

מה שקראת אינו בהכרח נכון. אני מכיר חישוב של אסטרונום אשר טען שלפי חישוביו יש 100,000 כוכבי לכת אשר יש בהם את אותם התנאים שנוצרו בכדור הארץ להיוצרות חיים בגלקסייה שלנו לבדה. אינני מגבה אותו, אך אני מכיר במגבולותי ואינני מסוגל לשפוט בין תחומים התחום הזה, אך כדאי גם לך להכיר במגבולותיך. אני אשתדל להביא את שמו של האסטרונום שציינתי למעלה אך אינני מבטי דבר...

חיפשתי ומצאתי

האסטרונום פראנק ד. דרייק חיבר משוואה מתמטית שידועה כ"משוואת דרייק" שלפי חישוביה בגלקסיה שלנו לבדה אמורים להימצא בין 10,000 ל-100,000 תרבויות תבונתיות על פני כוכבי לכת. משוואה זאת אל לוקחת בחשבון את גורם הזמן ולכן על פיה חלק מהתרבויות יכלו כבר להכחד או טרם התפתחו דיין. אם משיה ורצה פירוט ( ואני מטיל בכך ספק ) שיפנה אליי.

אני מכיר את המשוואה של סטי'

למציאת חיים ביקום אבל אפ אחד לא יודע אילו משתנים להכניס לתוכה כך שמס' התרבויות יכול לנוע בין 1 למילארד, והמס' שהבאת לא נראה ממש אמין. ולא רק לא אמין בשנת 2000 שני אסטרוביולוגים הפריכו את המשוואה כאילו היתה בלון נפוח

תודה רבה

צירפת מידע מאוד חשוב שבחלקו לא הייתי מודע לו. אבל.. כמי שקרא את את הקישור שציינת אני חייב לציין שגם בו לא שוללים קיום חיים חוצונים או לא מפותחים רק מציינים שהסיכוי קטן ממשוואת דרייק. כמו כן, כל הגורמים הנעלמים האלה מגיעים לבסוף למסקנה אחת: עד שלא נבדוק בעצמנו, לא נדע. זה נכון גם לגבי דרייק וגם לגבי האסטרוביולוגים. אני אלמד ענווה אם גם אתה תלמד.

אמיר96

New member
אני חושב שזה נושא

שאתה לא יכול לומר דברים כאלה בוודאות כזאת. לי אישת לא נראה שזה כל כך נדיר. כמובן אבל שאני לא מבין הרבה בנושא. החיים שנוצרו מאוד מגוונים - תחשוב על צמחים, בעלי חיים, מדוזות, חיידקים, פטריות. כולם נוצרו מאותו בסיס, כך שהתפתחות והסתעפות צורות החיים החל משלב מסוים היא בטח לא נדירה. השאלה של הנדירות היא לגבי הבסיס - האם היווצרותו היא נדירה. תחשוב גם שמה שאתה אומר זה בעצם שאנחנו פה בזכות צירוף מקרים נדיר. זאת אומרת רוב הסיכויים, לפי מה שאתה אומר, שלא היו נוצרים בכלל חיים ביקום. אמנם זה נכון שבעצם בזה שאנחנו נמצאים פה אנחנו מופתעים מצירוף המקרים ואחרת לא היינו פה בשביל להיות מופתעים. אבל זה בכל זאת לא נראה לך קצת מוזר?

shlstr

New member
העולם שלנו הוא לא עולם הגיוני

אתה מנסה לתאר את העולם שלנו כעולם הגיוני, עולם של סדר מצד אחד, ומקרה מחושב מצד שני. אבל העולם לא עובד ככה, ואם הוא היה עובד ככה, אנחנו מעולם לא היינו נוצרים. העולם שלנו לא פועל על חוקי ההיגיון, ובודאי שלא כפוף לנו. כשאני אומר שאני לא חושב שיש חייזרים, אני אומר את זה, מבחינה מסויימת, על פי תחושת בטן. אבל, תחושת בטן זו היא לא דבר שנמצא מתחת לחוקים השכליים ובמצב מעורער מהם. אלא להיפך, זוהי תחושת בטן שחזקה יותר מכל טיעון שיכלי. והיא גם נכונה יותר, למרות שאין לי שפה להעביר נכונות זו. בכל מקרה, גם אם נחזור לעולם השכלי האהוב והמוכר, ברעיון של חייזרים ישנה בעיה מאוד בסיסית. בעיה זו היא הבעיה הסטטיסטית, שלפי המדע האחרון, הסיכוי שיווצרו חיים אי שם הוא כמו הסיכוי שתערבב ברזל במיקסר ויצא לך מחשב. וזה גם לאחר שמכניסים בחשבון את גודלו של היקום. וסתם ככה- גם אם אי שם יש חייזרים, אני לא חושב שהם יגיעו לרמה טכנולוגית, שתקדם אותנו בהרבה. מהסיבה הפשוטה- פשוט אין עוד מה לגלות. ונניח אם אכן הם כן עברו התקדמות טכנולוגית זו, בוודאי שיצורים פרימיטיווים כמונו לא יעניינו אותם בגרוש.

נכככככווווון../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני בטוחה שאתה צודק, בעולם הזה יש רק אותנו! רק בכדו"א, ורק בני-אדם, חיות פרחים חיידקים וכאלו אבל בטח שלא חייזרים!! זה סתם המצאה שאנשים נהנים להפיץ ולהאמין בה... זוכרים את התקופה הזו לפני בערך 4 שנים נראה לי, שכולם דיברו על חייזרים, ובפורים כל הילדים התחפשו לחייזרים, ובערוץ הילדים היה שירים שחיברו על חייזרים (אתה חייזר ואני חי-מוכר) קיצר אני מנסה להגיד שאנשים פשוט נהנים לדבר ולהאמין בחייזרים אבל ת'כלס, תודו- זה ששטטווייוותת

מסכים איתך, שירלי, וסימן נוסף:

הרי אילו היה מדובר ביקום אינסופי שבו הסיכוי להווצרות חיים היא אינסוף חלקי הסיכוי להווצרות חיים במקום אחד- כלומר אינסוף- הרי שהיו נוצרים אינסוף צורות חיים (שהרי אחרי שנוצר הראשון הסיכוי אינסוף גם לזה שאחריו- אינדוקציה). ביניהם יהיו גם צורות חיים משוכללות מאיתנו - כלומר גם להם נפש אנושית (ונראה מדבריכם שלדעתכם לאדם אין רוח ממללא), רק גבוהה יותר (הרי מדובר בסיכוי, האם לא יווצרו אינסוף מעל האדם ואינסוף מתחת לו?) אז האם לא מזמן היו באים ומשמידים את כדור הארץ או לפחות מראים בו את פרצופם כמו שאנו מכירים את המין האנושי? אבל לא ראינו כלום. שום קצה תנועה. אילו היו נוצרים- הם היו מזמן דואגים שנדע מכך.

WinterDay

New member
אוי נו..

יש גל'סיה אחת, שהיא כמו כל גלקסיה אחרצ, עם מיליארדי כוכבים ומערכות שמש, קוראים לה שביל החלב... יש שם איזה שמש אחת בשם סול.. מסביבה חגים כמה כוכבי מסכני ובמקרה באחד מהם יש חיים..אמרתי מקרה..כי זה באמת במקרה. הטיעון שלך ממש ...אידיוטי. מי אמר שהם יהיו בתוך ערפילית בשם xtp-dar-124 ? אולי הם יהיו במערכת שם כלשהיא בשם wefwer-3xztd5 ויהיו שם תנאים דומים לאלו כמו בכדור הארץ..? מתוך מיליארדי גלקסיות ומליארדי שמשות בכל אחת שברובן יש גם פלנטות...נראה לי סיכוי קצת..קצת..טיםה...ממש קצת.. גבוה. אנגרומדה לא כזו גדולה, היא בגודל ממוצע וצורה כמו שביל החלב לשם מה? מי אמר שדברים קורים בשביל סיבה? הם פשוט קורים, כמו שהחיים פה נוצרו, ובכל מקום אחר, סתם ככה.

למה לא?

תגיד לי? מה הסיכוי שאדם ספציפי יזכה בלוטו? אפסי נכון? אז זה שזכה, איך זה ייתכן למה לא זכה מישהו אחר? ואם החיים היו נוצרים באנדרומדה, לא היית שואל אותה שאלה? ואם במקום אחר? הסיכוי לחיים הוא קטן. ובמקרה הם התפתחו כאן.

למעלה