חייו של המרקיד...

חייו של המרקיד...

הזדמן לי לא אחת לבלות דקות ארוכות ליד מרקידים (חלקם חברים טובים מאד שלי) - בעת ביצוע ההרקדה בפועל . הרוקדים פוקדים את המרקיד והדברים נשמעים ומתנהלים בערך כך : מישהי אומרת - מה קרה היום ?...המיזוג ממש מקפיא ..אפשר אולי להנמיך אותו קצת..? לא חולפות שתי דקות ומישהו אחר אומר...אני לא מבין - המיזוג פשוט לא מורגש...אי אפשר היה להפעיל אותו מבעוד מועד לפני תחילת ההרקדה ..? וכך הלאה ; תגביר את הווליום...תנמיך את הווליום..מה עם הריקוד שבקשתי...למה אתה מלמד ריקוד חדש או למה אתה חוזר על ריקוד דוקא בתחילת סט הזוגות..? למה אתה לא מלמד את הריקוד XXXXX שלימד אותו המרקיד YYYY ..? מה קרה לרפרטואר היום..??? ולחילופין- היום אני חייב לציין היה רפרטואר ראוי לציון... למה אתה שם כל כך הרבה ריקודים מזרחיים...? או מה קורה היום....אתה רוצה להרדים אותנו....? מה קרה להרקדה ...אנחנו בבית אבות ? או סליחה אדוני ...שכחת את הגיל הממוצע שלנו...? וכך זה נמשך... ועוד כהנה וכהנה וכהנה בקשות , משאלות, הצעות ומה לא.... מעט אנשים מצליחים לשלב את הנאתם יחד עם עיסוקם...ומרקיד טוב אין לי ספק שהוא אחד כזה שמאוהב באמת בריקודי עם....והשכיל וזכה לשלב את שניהם....(תחבחב ופרנסה). מרקיד הקשוב לרוקדיו צריך להיות קצת "קוסם" להשביע את רצון כולם.... לכולנו הרוקדים יחס מאד אמפטי לריקודי עם - אך מה לעשות שלכל אחד מאיתנו יש את היחודיות שלו עם הטעם האישי והנוחות שהיינו מבקשים לעצמנו....אך כאמור אנו לא עשויים מקשה אחת... עם כל ההנאה שיש בריקודי עם....איני מקנא במרקידים ובודאי שלא בדרישות ובבקשות המופנות אליהם ללא הרף... מה הייתם אתם עושים...??

גלטובי

New member
מרקיד

לתת למרקיד לעשות את עבודתו כי תמיד יהיה מישהו שתמיד התלונן

../images/Emo204.gif מלחשים ש...

מנהיגות לוקחים - לא מקבלים....
מרקיד הוא המנהיג של ההרקדה והוא המנהל ולכן הוא זה שמוטל עליו לתת את הטון, הגוון והצבע של ההרקדה... אי לא באה לומר שהמרקיד לא אמור להיות קשוב לרחשי
הרוקדים... אך מרקיד שיודע "לקרוא" את הקהל שלו... יודע מראש להתאים את הרפרטואר, הקצב ואפילו.. את המיזוג...
{ואגב, זה יכול להשתנות מהרקדה להרקדה אצל אותו המרקיד}. רוב הערב צריך, לדעתי, להיות מתוכנן ובנוי מראש ואילו ל"פינה לבקשתכם" צריכה להיות משבצת זמן מוגדרת.... ועד כאן... באופן אישי, אני נמנעת, בד"כ, מבקשות ומעדיפה לסמוך על המרקיד שידע לבחור רפרטואר מגוון שאוהב... ולוקחת בחשבון שיהיו גם ריקודים שלא אוהב... אבל אחרים אוהבים... הרי זו הסיבה שבחרתי מלכתחילה במרקיד זה על פני מרקיד אחר...

Dיהודה

New member
לא הייתי יכול לתאר זאת טוב יותר

פרפר יקרה כתבת את האמת המוחלטת למנהיגות. לא הייתי יכול לכתוב זאת טוב יותר. מזמן אני טוען שהמרקיד הוא מנהיג כמו שמורה הוא מנהיג בכיתה , מפקד בצבא ,נהג ברכב ,טייס בטיסה. המנהיג ( המרקיד ) צריך להיות קשוב לקהל אבל לקבל את ההחלטות בעצמו ונהל ( להנהיג ) את ההרקדה. יהודה

union39

New member
אם אני הייתי מרקיד הייתי תולה מחוץ

להרקדה תפריט מסודר עם10 בקשות שירקדו רק בסוף ההרקדה כשהקודם זוכה בהרקדה עצמה נכנס לתוך אקוריום ועליו גם הייתי תולה את אותו שלט מסודר וככה יושב לי עם קפה ועוגיות ורואה משחק כדורגל מהמונדיאל ומיצידי שכולם יקפצו

אדם.סמוך על המרקידים.זה חלק מהמקצוע

שלהם. הם גאונים בפתרונות. גדי למשל מנמיך ואחרי 5 שניות מגביר שוב. מרקידים טובים,שמים לוח בקשות , אבל נותנים לפי הרשימה שהכינו מראש בבית, הכי טוב זה להבטיח ולא לקיים, או לאמר את צודקת, בפעם הבאה יהיה בסדר. ריקודים שמחים מספר 2.

משהא

New member
אדם רוקד המפתח הוא בקבלת החלטות

ראשית דבר זמן רב לא ידעתי את זהותך אדם רוקד, אך ידעתי בודאות שאתה מכיר אותי היטב ואחד מחברי. שמחתי שאתמול נסגר המעגל וגילית לי מי אתה. כמו כל דבר בחיים, וכידוע החיים תמיד קשים גם כשהם טובים ונעימים,לרוב התוצאות הן תולדה של קבלת החלטות נכונות בזמן הנכון ובמקום הנכון. כל מי שלמד או ניהל יודע זאת. חייהם של מרקידים אינם קשים יותר מחייהם של כל מי שצריך לקבל החלטות שקשורות בציבור, ובפרט ציבור פעיל, כאשר תמיד יהיו רצונות מגוונים באשר לכל אחד מהציבור מבנה עצמי מורכב שבאופן טבעי שונה במידה כזו או אחרת. הדוגמאות הטובות ביותר מתחילות מבית רבן שם המורים והמחנכים.קשים חייהם. הם מתחילים בעיצוב ונמשך לכל דבר ועניין. יש מרקידים והרקדות שבהם המרקיד יודע בדיוק איזה ווליום לשים, איך לכוון את המזגן, איך להתייחס להזמנות שלא יהיו מאוכזבים ולהעביר הרקדה בשקט ובכף שהרוב הגדול של הרוקדים יצאו מרוצים. ויש אחרים שפשוט לא יודעים לקבל את ההחלטות הנכונות ואז התוצאה הפוכה. בשלוש הרקדות בשבוע האחרון, יום חמישי גולדה שמעון מרדכי, שבת זוגות אשלים שמעון עשור, יום שני אביב רעננה טוביה טישלר, נהניתי מאד יחד עם רבים ולא שמעתי אפילו תלונה אחת על אחד הדברים שמניתי כאן. אפשר לתמרן בין הרצונות למחנה משותף. נכון- צריך ללהיות בעל יכולת הבחנה וחכמת חיים עוזרת. ריקודים שמחים אורי גבעוני

חשתי לא בנוח....

..כי אני ידעתי מי אתה - אך אתה לא יכולת לזהות אותי. מאחר ולעיתים אנחנו מצטלבים בפורום ....החלטתי אתמול בערב "ליישר קו" ולהזדהות בפניך גם אני .... אז זהו...עשיתי את זה , הוקל לי ומכאן נמשיך הלאה... בשלב הזה איני מעוניין להזדהות בפני האחרים אז אנא השאר זאת כך.. רק שנהייה בריאים...ומסוגלים להמשיך לרקוד ....

רק דן - בגילאים שלנו..

...יש כאלה ששמיעתם עדיין טובה - וישנם כמה כאלה ששמיעתם כבר לא כל כך.... הרקדנים הצעירים יותר טוענים שווליום חזק ממריץ את פעולת האדרנלין..... לך תדע....

חייו של מרקיד הם כאלו שצריך לדעת

שלהרקדה באים אנשים מסוגים שונים עם רצונות ובקשות שונות ואין הוא יכול להשביע את רצון כולם אלא להשתדל. אם יפנים זאת - מה טוב. אם לאו - יהיה מתוסכל כל הזמן. ובקשר לבית אבות, אכן נכחתי בכמה הרקדות ששמו שירים שקטים והרגשתי שאני הולכת ומתנמנמת הולכת ונרדמת במקום לקפץ כעוז ושאלתי את עצמי האם הגעתי למועדון גיל הזהב טרם זמני...אז ניגשתי למרקיד ושאלתי אותו אם אנחנו בבית אבות...אחרי דקה כבר הבנתי שלא!!! הורה ממטרה, הורה יין והורה מיכל...וכבר הרגשתי שוב כמו במכון כושר...

../images/Emo57.gifההרקדה האידיאלית

המרקיד, לדעתי, התפקיד הכי חשוב שלו הוא להראות שאכפת לו, להראות לרוקדים שהוא שמח שהם באו, שהוא שמח שהם שמחים, שאכפת לו אם הרוקדים נראים מדוכאים או לא באים, וזה יכול להיות באמת קצת קשה להרבה מרקידים , כי אתם יודעים , ביננו, להרבה מרקידים היום האף בשמיים.מה לעשות , זה תפקיד שנותן לך תחושה שאתה מעל כולם.שאתה המנהיג.. וזה יכול להיות חלום של הרבה אנשים ...אז כן. אני לא אומרת שחייבים להיות סחבקים, ויש גם רוקדים שבאים נטו לרקוד ולא מחפשים חברים. אני בעצמי מדריכה כרגע בקייטנה. ואני יודעת שהכי חשוב זה להתייחס לכל הילדים, להסתכל להם בעיינים ולהרגיש אותם. בקשר לדברים הטכניים כמו מיזוג, חייב להיות ממוצע. אי אפשר להקפיא ואי אפשר להפוך את ההרקדה לתנור אחד גדול.. צריך לשמור על טמפרטורה ממוצעת.. ולהבהיר לרוקדים שאין מקום למה שיש להם להגיד . לי כשחם אני הולכת לעמוד ליד מאוורר לדקה.. ואם קר אז אני מחפשת מקום חם.. או רוקדת , גם אפשרות... והדבר שהכי חורא לי זה לראות אנשים שבאים ומדליקים או מכבים מאוורר על דעת עצמם..וכנ"ל לגביי ווליום. המרקיד צריך לשמור על סאונד לא מוגזם, ולא להרדים אף אחד . וזהו אף אחד לא צריך להתערב לו.. אני חושבת שמתוך המעגל , לתפוס קשר עין עם המרקיד ולסמן לו שינמיך זה לגיטימי אבל מאוד גבולי וללכת ולבקש ממנו אישית זה לא מכובד.ומציק. ודבר אחרון.. (מה! הרבה זמן לא כתבתי פה .. מה לא התגעגעתם?) בדיוק דיברתי עם אבא שלי על זה אתמול. לדעתי ההרקדה יכולה להיות טובה או גרועה לפי השירים שהמרקיד בוחר לשים, והסדר שלהם. גם מהריקוד הכי יפה והכי חדש, אפשר להימאס.. כל הקצ' לדעתי זה פשוט איזה שירים ובאיזה סדר וכמובן רמת ההתלהבות של המרקיד.. זה מה שעושה את ההרקדה. אה... זהו.. ריקודים שמחים לאורי גבעוני..

שכחתי עוד משפטון לסיכום..

סילחו לי, הייתי חייבת להוסיף לדעתי, עם ההרקדה טובה אז לא יהיה צורך של הרוקדים לבוא ולהעיר ולבקש, כי הם פשוט יהיו מרוצים, ואתם הרוקדים. תחפשו להיות מרוצים!

../images/Emo204.gif אודרי... בטח שהתגעגנו...../images/Emo13.gif

והנה באת וגם הזכרת לנו למה....
נ.ב את מה זה צודקת במה שכתבת...

hadas74

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo45.gifמסכימה איתך לחלוטין../images/Emo24.gif

וברוכה הבאה

תודה רבה חברותיי

חשבתי שאני אקבל תגובות יותר חריפות הופתעתי לטובה מהתגובות האלה. ריקודים שמחים לכוווולם. וניפגש בכרמיאל. (דרך אגב .. בלי שום קשר לכלום המעוניינים לזהות אותי בכרמיאל , תחפשו קעקוע של חתול כחול על רגל שמאל שלי..
) .. הדס. לא הבנתי למה ברוכה הבאה אבל תודה תהיי ברוכה גם את!

איזה יופי! עכשיו נוכל לזהות בקלות

את כל חברי הפורום: כל מי שילך ברחבי קרית הפסטיבל כשראשו מוטה מטה ושמאלה, כמחפש דבר מה, לא תוכלו לטעות במוצאו - אין ספק כי קורא פורום נאמן הוא!
מידלה... אני מתחיל כבר היום להתאמן בהליכה מוטה כזו... ועכשיו ברצינות - אני אשמח להכירך.

למעלה