חייב קצת עידוד

L i r a n 5

New member
חייב קצת עידוד

יש לי טסט בתאריך 3.1 אני הולך מראש בהרגשה של נכשל. התחלתי די מוקדם בגיל 16 וחצי בחופש הגדול, סיימתי 37 שיעורים ועוד הטסט אסיים 41 כנראה. המורה כל הזמן אומר שיש לי פאשלות אבל לדעתי הוא קצת מגזים. אני לא רואה איך בנאדם [אפילו נהג מנוסה] יכול לשבת מול ההגה שעה ועשרים דקות [אני לוקח שיעורים כפולים] ולא לעשות שום טעויות. היום לדוגמא, בזמן שמורה אחרת בדקה אותי במשך 15 דקות, היא טענה שלא עצרתי עצירה מוחלטת בעצור [לא מסכים אבל ניחא, לא יחזור על עצמו], לא הקפדתי על איתות [שוב לא מסכים, הזקנה הזאת כל הזמן אמרה לי "אוי אוי רציתי פה ימינה" ואז אני חייב לפנות מהר כי היא אומרת מאוחר מדי ולכן אין זמן לאותת] ודבר אחרון, שאני לוקח את מלוא האחריות עליו, איכשהו הגעתי לכיכר בהילוך שלישי ולכן כבה לי הרכב [כנראה העברתי משני לשלישי במקום לראשון... קורה]. בשאר הזמן עם המורה הרגיל הייתה לי בעית קלאץ' קטנה וזהו. אני רק רוצה לציין שבמהלך ההחלפה הפגנתי כמה ביצועים מרשימים... [למשל הגעתי לצומת וישר קלטתי שמימין זה אין כניסה, ובכביש עירוני רחב יחסית ידעתי שאסור לעבור את ה 50 והיא אמרה כל הכבוד על שני הדברים האלה]. לדעתי, יחסית, אני נוהג די טוב, הבעיה היא שהמורה שלי כל הזמן נטפל לטעויות הקטנות ועושה מהן פילים [מדבריו משתמע כאילו התפרצתי לצומת ב 80 קמ"ש כאשר לא עצרתי בעצור... הוא סתם מגזים] והוא לא מזכיר את הדברים הטובים. אני יודע שזה התפקיד שלו ושאני יוצא די מפונק בבקשה שלי, אבל אני אחד שאם צועקים עליו זה רק מוריד לו את הביטחון העצמי. אני צריך שיסבירו לי ויעודדו אותי על דברים טובים שאני עושה. כל שיעור אני חוזר עם יותר ויותר בטחון ברצפה. דרך אגב אני לומד באיזור לוד. מצטער על ההודעה המעצבנת, הייתי חייב להתפרק.

L i r a n 5

New member
בשורה התחתונה

"אתה נוהג טוב אבל עדיין צריך שפשופים" או "לטסט פנימי זה מספיק אבל צריך עוד לשפר לקראת הטסט" או "אתה נוהג 90% בסדר" אלה הדברים שאני שומע. השאלה מה עושים בשביל להיות מושלם אם אפשר בכלל.

אין דבר כזה מושלם, בגלל זה יש....

תאונות דרכים במדינה אם שמת לב לכך..., יש יותר הרוגים בתאונות דרכים מאשר במלחמות ובפיגועים ביחד!!!!! אם נהג אינו מושלם..., הכביש הוא כמו שדה קרב (ככה אבא שלי אמר לי מהיום הראשון שהתחלתי לנהוג) והוא צדק, או לפחות ככה זה רק בעיר שאני גר (תל אביב), כל פעם שאני יוצא מהבית, לא משנה אם עברה דקה או שתי דקות, כבר חוויתי כמעט 2 התנגשויות, כמעט דריסה וכו', לא שבאמת כמעט שנעצרנו ברגע האחרון, אלה היתה ת'אפשרות הזאת ואחרת שזה יקרה... אין נהג מושלם, יש נהג זהיר, וזה מה שצריך להיות,זהירות היא מילת המפתח, אם תיהיי נהג זהיר, תשים לב למה שקורה סביבך, לקצב של התנועה, להולכי רגל, לרמזורים, לחוקים, אתה תיהיה כמעט מושלם. שוב, אין דבר כזה מושלם, בחיים לא היה... שיהיה בהצלחה בטסט הבא!!! =]

כנרת21

New member
אני מבינה אותך... אבל

המורה שלך צודק, הוא רוצה להכין אותך לטסט ב100%, כי רק אם נותנים את ה100% בטסט, אז עוברים. המורה שלי בדיוק ככה, גם מעיר ונטפל לטעויות קטנות, ונוטה לנפח אותם.. בזמן שלי לא נראה שצריך לנפח, אבל אין מה לעשות, נראה לי שהם מבינים יותר מאיתנו.. לגבי הטסט שלך, אל תלך בהרגשה של נכשל, אלא פשוט תלך, בלי שום הרגשה, תעשה את הכי טוב שלך, שים לב להכל, לכל פרט הכי קטן, תסתכל המון במראות. וכמובן המון המון בהצלחה!!!:) גם לי צריך להיות טסט בקרוב.. ותזכור, אל תלחץ, פשוט קח את הדברים שהוא אומר לך, תנסה לשפר בפעם הבאה והכל יהיה בסדר.. :) בהצלחה! כנרת

Itamarro

New member
שמע

לא לכולם הכל הולך חלק, אבל חשוב שתגיע לטסט בהרגשה שאתה מוכן להכל, ושיהיה לך את הבטחון העצמי. מה שכן, את השיעורים לפני הטסט צריך לבצע בצורה מושלמת, כלומר לא לטעות בכלל בכל השיעור. למה? בגלל שבטסט, מכשילים על הטעויות האלו. אם הטסטר חשב שעשית עצירה לא מוחלטת בעצור (לפני הקו) אז הוא יכשיל אותך, אם העברת להילוך לא נכון, הוא יכשיל אותך, וזה פשוט חבל. זה נכון שזה מבאס ליפול על קטנות, אבל ככה זה הטסט. עצה שלי, תקח שיעור כל יום עד הטסט, עד שתגיע למצב שאתה נוהג מושלם, שלא יהיו לך בכלל בעיות. אני גם הייתי כמוך, נהגתי טוב אבל לא מושלם, וככה ניגשתי לטסט פנימי ונכשלתי בו. לאחר מכן עשיתי שבוע, כל יום שיעור, ובשישי נגשתי לטסט פנימי, ועברתי אותו. אחרי זה כבר נהגתי כמעט מושלם, ומאז ועד הטסט (5 שיעורים) הייתה לי רק טעות אחת, ועברתי טסט ראשון.

ertert15

New member
אחי עזוב אותך אם תאמין

שאתה עובר,ותאמין בעצמך וכמבון תפגין בטחון ותראה שאתה יודע לנהוג בלי היסוסים... אתה תעבור... אתה צריך לבוא בגישה שאתה צריך להוכיח לטסטר שאתה אחראי בנהיגה ושמגיע לך רשיון....

חח יש לי אותה בעיה

אבל המורה שלי מגזים קצת יותר למשל נכנסתי בכיכר בהילוך שני אבל לא האטתי מספיק כאילו הרגזתי אותו "ואוו מה עשית איך זה יכול להיות . כל הכבוד לך" כאילו מזלזל האם כך למדתי אותך הוא סתם מלחיץ אותי למרות שפעם אחרונה שלקחתי שעור לפני חודש בערך אני הולך לעשות טסט ראשון בקרוב ועכשיו אני כל כך מודאג בהצלחה לכולנו

גם

אחרי חודש בלי נהיגה עם טעות אחת בשיעור חשבתי שזה השג אבל הוא ממש הדאיג אותי במילים שלו איך זה יכול להיות למה עשית את זה למרות שלא היה סיכון בכיכר לא היה מכונית אחרת והראיה היתה כל כך טובה אחרי השיעור (היה לפני יומים) לקחתי היום עוד שעור התחלתי בל בטחון עצמי ואז הלך השיעור חרא . במקום הילוך חמישי שמתי שלישי . ירידה מהילוך שני לראשון היה קצת מוקדם (פעמיים) ממש חרא מה דעתכם ?

למעלה