חייב פתרון

arikfl

New member
חייב פתרון

יש לי טבלה עם שתי עמודות אין אני מעדכן את שורה 7? או סתם שורה אחרת.

arikfl

New member
יותר מזה.... (הוספה)

שאלה: האם קיימת אפשרות לרוץ עם לולאה על טבלה עם שתי רשומות ואם אני מוצא בעמודה אחת את הערך שחיפשתי אין אני יכול לדעת את מספר השורה ולחזור ולעדכן את אותה השורה? חשוב לי. (מומלץ עם דוגמא)

yuvallb

New member
פקודות sql

פקודות SQL בנויות בצורה כזו שלא צריך לעשות מה שאתה אומר. מה הכוונה? אם אתה רוצה לעדכן שורה ספציפית, אתה לא צריך לרוץ על הטבלה ולחפש אותה אלא פשוט לרשום: UPDATE foo_table SET foo_field=11 WHERE bb_field=13 כלומר החיפוש של השורה המתאימה בנוי בתוך פקודת העדכון.

arikfl

New member
ואיך אני יודע את מספר השורה

שאלתי היא, איך אני יודע את מספר השורה שבא אני נמצא. מחכה לדוגמה קטנה. תודה

יולו

New member
ככה:

אני לא ניסיתי אבל אתה יכול להוסיף עמודה לטבלה שתקראה id או num או מה שתרצה שהיא כל פעם שאתם מוסיף שורה היא תכתוב מספר באחד גדול מהאחרון כאילו 00001 00002 00003 00004 וככה עד הסוף.. ואז אתה בודק בשאילתא איזה מספר יש לשורה שעידכנת ומדפיס אותה אם תרצה..

arikfl

New member
לא עובד, יש אולי משהו עם ניסיון?

הפתרון של הID שכתבת לא עובד, באמת תודה, אבל יש אולי משהו שכבר ניסה זאת? מחכה לתשובה (מומלץ עם דוגמא)

arikfl

New member
כל המספרים בID היו 0

וגם איך אני מגדיר אותו בUPLOAD אץ התא ID ששם הוא יעשה את השינוי

yuvallb

New member
מה זה משנה מה מספר השורה?

אין בSQL שום משמעות לנתון הזה. אם אתה מעוניין בטור מסוים זה דבר אחר. בקשר לID: כשאתה מגדיר טבלה אתה יכול להגדיר שדה עם תכונה של auto increment כך שגם אם תתעלם ממנו לחלוטין, כל פעם שתוסיף שורה לטבלה הוא יכיל את "מספר השורה" , כלומר יכיל מספר שהולך וגדל. אם תעשה שאילתה על הטור הזה תדע מה "מספר השורה" שלך. איך בדיוק לעשות את זה ? תלוי מה בדיוק אתה מחפש. אני ממליץ שתקח קצת פסק זמן לקרוא מדריכים ברשת, זה יעזור לך להבין איך העניינים עובדים.

arikfl

New member
אוקי, תן לי רק נוסחה קטנה... UpLoad

תן לי את הפקודה upload איך אני משתמש בה, ע"H הרצת לולאה - ומתי שאני מוצא את הערך של המשתנה XXX$ בתוך עמודה BBB (לדוגמה) תודה, זה דחוף - ומומלץ סקריפט אני פשוט עברתי על כל המדרכים ועשיתי מה כתוב - אבל לה הלך לי עם המשתנה בwhere תודה שוב...

יולו

New member
תראה..

אני לא יודע אם הבנתי מה אתה רוצה.. אתה מחפש את $xxx בתוך bbb? אני לא בטוח שהבנתי בדיוק מה אתה רוצה אבל אני ינסה בכל מקרה
<?php $xxx=$_POST['xxx']; mysql_connect('localhost','user','pass') or die("cannot connect to MySQL); mysql_select_db('yourdb')or die("cannot select your DB"); $result=mysql_query("SELECT bbb from tblname") or die("cannot do the query"); while ($x=mysql_fetch_array($result)) { if ($xxx=$result) { echo ("found<br>"); } } mysql_close($conn) or die("cannot close the connection"); ?>​
אני לא בטוח בתנאי ששמתי אבל תנסה מקסימום תשנה תחפש את הפיתרון עכשיו בוקר וקשה לי לחשוב על הבוקר.. בהצלחה, יולו.

יולו

New member
משהו ששכחתי..

תחפש יש or die נראה לי ב mysql_select_db אז אין לו רווח כאילו לא נראה לי שמותר שה- or יהיה צמוד לסוגריים משמאל.. מבין למה אני מתכוון? זה יכול לתת לך שגיאה ולהרוס את כל התוכנית..

arikfl

New member
חיפוש זה לא הבעיה. הבעיה היא...

איך אני עושה UPLOAD אחרי שאני מצאתי איפה המילה שאני מחפש - עכשיו אני רוצה לשנות שם את הערך, איך אני מכניס את הערך למקום הזה ע"י משתנה בWHERE עשיתי משהו והוא לא הצליח....

יולו

New member
אני לא מבין

אני לא מבין מה אתה רוצה.. תסביר את עצמך נורמלי..

למעלה