חייב עצה-

THE SCOOTER

New member
חייב עצה-

עוד מעט אני בן 16 ולאחר מאמצים רבים, מו"מ שערך שעות ושיכנועים על גבי שיכנועים הצלחתי לשכנע את אמא שלי לקנות קטנוע( כשאני משלם בערך חצי ממנו, כולל רשיון), הבעיה היא שמה שאני ממש רוצה זה אופנוע, TS או DT, לא כזה משנה לי מה, אין לי בעיה כספית] הבעיה היא שאמא שלי בטוחה שימי יהיו ספורים על אופנוע, לא כמו על הקטנוע הבטוח( לדבריה). מישהו יכול לעזור לי, איך לשכנע אותה להרשות לי? נימוקים טכניים על כך שהסכנה היא אותה סכנה ושאר זיבולי שכל שיעזרו לי לשכנע אותה יתקבלו בברכה....

yoad dt

New member
תשמע אני יתן לך נקודות ואתה תרחיב..

אתה תגיד לה ככה - שווספה הרבה פחות בטוחה מאופנוע בגלל שהיא הרבה פחות יציבה במהיריות גבוהות - יחסית לווספה ושבמקרה של תאונה היא פחות מוגנת - כל זה לא כזה מדויק אבל זה יעבוד אליה עכשיו עוד משהו אם אתה בחור גדול אז תגיד לה שהרגליים שלך לא נכנסות בווספה ושזה ממש לא נוח לך ואם אתה גר במקום הררי אז תגיד לה שהווספה לא תסחוב כי יש לה הרבה פחות כוח אל תדבר על המהירות כי זה יפחיד אותה ולבסוף תגיד לה שבדקת באינטרנט ואחוז התאונות של ווספות הוא הרבה יותר גדול מאופנועי 50 סמ"ק ---- תחלס רוב מה שכתבתי זה זיבול שכל ע-נ-ק-י אבל אתה אמרת שאתה רוצה די טי אז בבקשה :)

STIVENZ 426

New member
חרא של פר (תרגם בזמנך הפנוי)

או לחילופין- מה שכתבת הוא בערך כמו האתר החדש של כרובי רק בלי ה"דוט קום". אם אמא שלך טיפה יותר אינטיליגנטית ממה שיועד חושב שהיא, וטיפה יותר מעורה במה שקורה סביבה, אל תעיז להגיד לה את הדברים האלה. דבר איתה בעובדות הגיוניות.
לאופנוע גלגלים יותר גדולים, הווה אומר-יותר יציב (אפקט ג´ירוסקופי וכו´.. )
לכל האופנועים (חוץ מTS) יש בלמי דיסק קדמיים לפחות- לא בכל הקטנועים יש, ודיסק עוצר טוב יותר ועם יותר רגש מתוף.
לאופנוע כידון רחב משמעותית מקטנוע מה שנותן שליטה יותר טובה(וזה נכון ב200%) עכשיו באים הדברים הפחות קריטיים, אבל עם מעט חוש שיווקי תוכל לגרום להם להראות חשובים ברמה אלוהית.
אופנוע יותר גבוה מקקנוע, לפיכך נותן לך שדה ראיה למרחק גדול יותר- מאפשר מרווח ביטחון נוסף לזמן התגובה במקרה של בלימת חירום או סכנה שצצה לה.
מתלי האופנוע ארוכי מהלך יחסית לקטנוע, בור קטן בכביש שיעיף קטנוע לשוליים- אופנוע יעבור ללא בעיה מיוחדת (וגם בגלל גודל הגלגלים..) בקיצור- זה הרוב, תפתח את הרעיון מכאן. סטיב.

yoad dt

New member
תשמע, אתה ממש עיצבנת אותי!

אתה ישר ניגש למה שרשמתי בהתחלה..., אם תשים לב רשמתי שהרוב זה זיבולי שכל ואם אמא שלו לא רוכבת על איזה סי אר 250 או אפילו סופר פיור היא תאכל את זה ותקנה לו אופנוע...

STIVENZ 426

New member
שטויות במיץ..

וסליחה על הבוטות, אבל רבאק.. אתה אולי חושב שאמא שלו כזאת מפגרת.. אבל בוא נאמר- שגם אמא שלי, שאין לה מושג וחצי מושג בכלי רכב למיניהם, התנגדה לאופנוע, ובגלל סיבות הגיוניות היא הסכימה. "לך בדרך הישר- תצא ישר, לך על העוקם- כל מה שתעשה יצא עקום." חוץ מזה, אופנוע הוא באמת יותר בטיחותי מקטנוע, אז למה להתפס לסיבות אידיוטיות? "קראתי באינטרנט שאופנוע זה יותר טוב", נו באמת.. (וסליחה על הציטטה הלא מדוייקת..) ונעבור לפינת הדוגמה: אם אתה רוצה ללכת עם שותף להשקיע במבנה מסויים כדי לבנות שם מסעדה למשל- אתה תלך ותגיד לו ש"קראת באינטרנט שזה מקום עם פוטנציאל"? או שתאמר לו שלדעתך, יש למקום פוטנציאל טוב כי: המקום הומה אדם, נמצא במיקום מרכזי, או אנערף מה.. אם אתה חי בכיף עם עצמך כשאתה "מאכיל" אנשים בשטויות- אשריך. ואם אתה נהנה להתעצבן- תתעצבן. אשריך. נסה להוריד קצת את הנפיחות שתפסה אותך, ובשקט בשקט תקרא שוב את הדברים- והפעם תפנים. על דבר אחד הסכמנו- זה זיוני שכל. סטיב מושך עצמו מהויכוח ה... הזה.

yoad dt

New member
תשמע ...

אני ממש לא אומר שמה שאתה אמרת זה לא נכון ואני לא אומר שמה שאני אמרתי זה יותר נכון אבל מה שאני אומר שאם הוא יבוא אם מה שאמרתי לו הוא יוציא אופנוע ותאמין לי הוא יוציא ואם הוא יבוא אם העובדות הנכונות לא בטוח שהוא יוציא - אני לא בא להגיד שאתה טועה אלא שלסיטואציה הזאת ניראה שמה שאני רשמתי יעבוד יותר טוב...

enigo

New member
עוד כמה נקודות...

היום המהירות המירבית כמעט זהה, עם יתרום לאופנועים מבחינת יציבות (כאמור, גלגלים גדולים) ושליטה (מחזיקים את האופנוע גם עם הרגליים). באופנוע יותר קשה להיכנס ל"צרות של טיפשים" דווקא בגלל שהוא דורש יותר תפעול מקטנוע - אין למשל סיכוי לקפוא מפניקה עם גז פתוח ולהכנס בסוללת עפר ב 50 כמו חבר שלי, פשוט כי הראשון "נגמר" בערך ב 10 קמ"ש.... מבחינת סכנה - המיגון הוא אותו מיגון - רק מה שאתה לובש... לאופנועים יש יתרון אחד ענק מבחינה בטיחותית, אפשר ללכת להתאמן בשטח!!! בלי מכוניות, בלי אספל קשה ובמהירויות נמוכות מאוד יחסית. אם כל זה לא יעזור, אז זה אבוד...

enigo

New member
עוד כמה נקודות...

היום המהירות המירבית כמעט זהה, עם יתרום לאופנועים מבחינת יציבות (כאמור, גלגלים גדולים) ושליטה (מחזיקים את האופנוע גם עם הרגליים). באופנוע יותר קשה להיכנס ל"צרות של טיפשים" דווקא בגלל שהוא דורש יותר תפעול מקטנוע - אין למשל סיכוי לקפוא מפניקה עם גז פתוח ולהכנס בסוללת עפר ב 50 כמו חבר שלי, פשוט כי הראשון "נגמר" בערך ב 10 קמ"ש.... מבחינת סכנה - המיגון הוא אותו מיגון - רק מה שאתה לובש... לאופנועים יש יתרון אחד ענק מבחינה בטיחותית, אפשר ללכת להתאמן בשטח!!! בלי מכוניות, בלי אספל קשה ובמהירויות נמוכות מאוד יחסית. אם כל זה לא יעזור, אז זה אבוד...

choochee

New member
אני מציע גישה אחרת

אל תסתבך עם הסברים טכניים שלא אתה ולא אמא תבינו. תגיד לה פשוט שכבחור בוגר ניתן יהיה לסמוך עליך, גם זה מסוכן וגם זה ...

למעלה