חייב עצה דחוף!!

אירילה

New member
שש שבע , בהחלט לא מקובלת עלי תגובתך כאן

אבל אני מכבד את דעתך , יש כאן אנשים שמלווים כבר למעלה מ 10 שנים את המחלה והלכו לקבוצת תמיכה למעלה מ 6 שנים ומבינים את המחלה כי רצו להבין את המחלה , כי רצו לדעת איך להתמודד עם המחלה וכשיקירהם נפטרו מהמחלה , כוחותיהם עמדו להם ואנחנו כאן שואבים מהם את הכוחות לעמוד מול הרגעים היותר הקשים הצפויים לנו ,ואותן האלמנות שש שבע ,עדיין ממשיכות לפקוד את הפורום הזה ולתת לנו "טיפים" עם כל החוכמה שלנו. ובשביל מה אנחנו צריכים קבוצת תמיכה? שלא לאחר שבע שנים כפי שאת מכנה את החולה "יאכל ישתה ויעצבן את את הסביבה". תסלחי לי מאוד ,אבל יעצבן????. אם קוראים על המחלה היטב והולכים לקבוצת תמיכה ,אחרי שבע שנים לא כותבים את מה שאת כתבת כאן כעת. ולסיום אומר לך זאת ,אנחנו כאן ע"מ לתמוך ולעזור וירטואלית ואלו שרוצים נפגשים גם ,והפורום הנפלא הזה נפגש גם במפגשי פורום ותומך אחד בשני גם טלפונית. כל הסיפור שלך על הסירחון ממש לא מקובל כאן בפורום ובמקרה אחר הייתי מוחק אותו . צר לי על התבטאותך כאן ויתכן כי הפורום שלנו לא ממש מתאים לך ,אלא יותר בכיוון של פתיחת בלוג. אם לא שמת לב ,האווירה של הפורום מלווה כולה באור חיובי וגם בהומור ,כי זו הדרך שלנו להתמודד עם המחלה של יקירנו ,כולנו כאן משפחה אחת כי כולנו כאן בדיוק באותה הסירה!!! תודה גרשון/מנהל הפורום

שש שבע

New member
אני מקוה שלפני שהגבת קראת את תגובתך הקודמת

והמשל שהבאתי הוא משל חז"ל, והוא מתאים לכל הצרות שבעולם, לי לא מתאים קבוצת תמיכה,,, לא רוצה קבוצת תמיכה, ועם כל הכבוד, כשאין מוח, אין בנאדם. אפילו הרפואה המודרנית, מורידה את הכפתורים כשאין פעילות מוחית,,,ומתרימה איברים, למרות שעל פי ההלכה מה שקובע זה פעילות הלב.... אני חושבת שאם שיושבת ליד צמח, חושבת שיש סיכוי כלשהו.. אנשים יצאו מקומה, מאלצהיימר אף אחד לא הבריא....פה אין סיכוי, אז צריך להתנתק כמה שיותר מהר, לי בכל אופן זה מתאים. יכול להיות שהעובדה שזו חמותי מקלה עלי את הענין,, לא יודעת מה היה אם זה היה הורה...אני מניחה שאותו הדבר...אהבתי את הורי מאוד. אני תמיד נפרדת מדברים ואנשים לקראת הסוף ומגיפה את הדלת הרמטית. ועוד משהו גרשון, עם כל הכבוד לניסיון שלך בנושא,,,רגישות זה לא הצד החזק שלך.... אתה חושב שדברים צריך לעשות לפי הסדר שלך...ורק כך, אז יש לך טעות, כל אחד מתמודד עם דברים לפי אופיו... אם אני בבוץ אני לא צריכה שיהיו איתי עוד אנשים שיתפלשו איתי ויעיפו עלי טיפות נוספות...אבל אני בהחלט יכולה לשאול אנשים שבחוץ איך זה כשהם היו בבוץ, מה עשו כדי שלא להחליק, ואיך יצאו מזה.... אני מאמינה שיש עוד אנשים כמוני...אבל יש כנראה איזשהי התנהגות כזו אחידה שכולם צריכים להגיב ככה או אחרת, ואולי נמנעים להביע את עצמם, ואולי לא, יתכן שאני היחידה בעולם שמגיבה ככה...אבל הנה, תראו, איזה פלא, גם זה קים. ותמיכה, זה לא חיב להיות בקבוצה עם אנשים בעלי פנים וקולות. תמיכה עדיפה לי באופן הזה... ואם לא הבנת את זה עד עכשיו, כמו שלא הבנת את המשל שלי...אז אסביר לך את זה בצורה אחרת, ישנה קבוצת תמיכה לחולי סרטן ומשפחותיהם אליה חברה הולכת כי בעלה חולה... לפני כן היא לא הכירה את האנשים...עכשיו בכל כמה זמן היא באה ומספרת "אתמול מת מישהו מקבוצת התמיכה" וזה הורס לה את היום, שוב ושוב. אז מה, קודם היא לא הכירה אותם, והצער שלהם לא נוגע בה אישית, עכשיו לא מספיק שיש לה את הצרות של בעלה, יש לה את הצער של האחרים עם תיזכורת מתמד שהנה הוא הולך למותתת, אז תודה. לא תודה! לי מספיק הפורום, ברצוני נכנסת, לא נכנסת, קוראת משהו עד הסוף או לא קוראת..שואלת..ונענית.. ויום טוב גם לך גרשון....

../images/Emo6.gifשש בש אולי בגלל שזוהי חמותך את רוצה

להרוג אותה מהר? התחלת להשתבש
אם היתה אמא שלך לא היית ודאי טוענת כך, ניראה לי שאת מבינה בהלכות וחז"ל אך מעשיו של הקב"ה כולם טובים וברוכים ולכן אומרים ברוך דיין האמת, אז מה שאת חושבת על מעשיו וצידוק הדין של הקב"ה שהוא לא עושה נכון לפי רצונותייך ומחשבותייך כי את לא יודעת את סודו, בשורות טובות

שש שבע

New member
אני לא רוצה להרוג אותה,

מבחינתי היא כבר מתה. והיא לא היתה חמות רעה בכלל... אומרים צידוק הדין, אז מה? צריך. אנחנו לא עושים הרבה דברים כי אסור, ועושים אחרים כי צריך...זה לא משנה את ההרגשה לגביהם..

ענתי44

New member
שש שבע, מותר להושיט לך יד לשלום?../images/Emo45.gif

אני מאמינה שאת אוהבת את חמותך, ומאמינה לך שלו היה מדובר בהוריך היית נוהגת אותו דבר, וחושבת שלגיטימי כל מה שאת חושבת ומרגישה לגבי כל דבר. האמת? חששתי להגיב בדיון שהתפתח. ובכל זאת החלטתי שכן. ראשית, גרשון הוא מנהל ומייסד הפורום לכן במקרה של מחלוקת זה תמיד לפי החלטתו. ותאמיני לי שלא פעם גם אני חשבתי אחרת ממנו. גרשון, ואת לא מכירה אותו עדין, הוא איש מדהים שמטפל בבני משפחתו כולל חמו שחלה באלצהיימר, הוא הקים את הפורום הזה למען כל האנשים.ואני למשל לא יודעת איך הייתי שורדת ללא הפורום הזה... כשקורים דברים לחברים פה הוא ראשון המתייצבים והתומכים. ודבריו אליך נאמרו באהדה ומכוונה טובה. את לא צריכה לקבל את דעתו, ואת לא חייבת ללכת לשום מקום, אבל מצד שני לא חייבת להתנפל. אני חושבת שזה בסדר להשאר את ולהיות נאמנה למה שאת מאמינה. אבל תשימי לב שלא פעם בתגובותיך את נוהגת בקשיחות. מצד אחד נלחמת על זכותך להיות עם דעות אחרות אך לא מקבלת כל כך את האחר. גם אני אמרתי כמוך שאם אני אחלה שירו בי בראש. וגם אני בתקופה הראשונה בעיקר, הספדתי את אמא שלי. זה היה אותו הגוף ( לפחות לפני השינוי החיצוני שחל כי המחלה נתנה אותותיה ) אבל זה לא אמא שלי. ואני למדתי למצוא הרבה יופי והדר גם באמא אלצהיימר שלי. אני חושבת כל כך אחרת ממך אבל כל כך מבינה לליבך. מבחינתי את מוזמנת להשאר איתנו, לגעת בקצה הזרד מידי פעם באיזה "סירחון" שאת בוחרת.

hregev10

New member
שש שבע , סליחה - אבל הגזמת ............

אדם חולה אבל עדיין נשמה באפו - הוא חולה אבל חי, מנסיוני עם בעלי היקר לי מכל דבר בעולם, נתתי לו את כל תשומת הלב והטיפול שהיה ראוי לו, כי הוא אדם. כל עוד הוא חי הוא מקבל את כל מה שבאפשרותי לתת, מה שכנראה את לא יכולה לעשות , כמעט כל האנשים שאני מכירה כולל בעלי ז"ל אמר שאם הוא יחלה במחלה הנוראית (לאחר שראה את אמי ז"ל שהיתה חולה גם היא במחלה הזו) הוא מבקש את נפשו למות, אבל הוא חלה גם הוא במחלה הנוראית הזו, ואז כבר לא ידע שהוא ביקש למות. הוא לא ידע כלום, מידי פעם כאילו התעורר ואמר מילה או שתיים לענין אבל גם זה עבר, אבל לא רציתי את מותו אף על פי שידעתי שזה הכיוון, אין מנוס, אבל נתתי לו את כל כולי. אני מבינה שיש לך דיעה מסויימת שהיא שונה מרוב האנשים, אבל אל לך לתקוף את מנהל הפורום שלנו, שעוזר לכל מי שנמצא בצרה , כולנו חברים ושותפים לשמחות ולצרות שנוחתות עלינו. אם יש לך דיעות משונות בבקשה אל תתקפי אחרים, השארי במה שאת מאמינה. ושוב סליחה חני

שש שבע

New member
תהיי בריאה, עם כל הכבוד לתגובה שלך את כנראה ו

לא קוראת הכל, אז אנא אל תבואי לתקוף אותי, הבנתי שגרשון ילד גדול, והוא יודע לדבר בשם עצמו אם הוא מרגיש מותקף. אני לא מבקשת את מותה של חמותי, מבחינתי היא כבר מתה, זו לא היא, היא לא שמה... זו רק קליפה ריקה עם משהו אחר בפנים. אה ואל תדאגי, מטפלים בקליפה הזו יפה....וזה גם עולה הון ...שזה לא איכפת לי,,,אבל זה חסר טעם, וחסר סיכוי. למה את חושבת שאתם יכולים לבוא ולהגיד לי איך אני צריכה להרגיש או לדבר? אני בטוחה שחמותי לא היתה רוצה להימצא במצב כזה, היא היתה אישה כל כך מפוארת, וחכמה, ואצילית, והיא היתה מתבישת בהתנהגות המחלה בגוף שלה. אבל היא לא שם, זו לא היא. זו רק קליפה....לפעמים היא היתה באה לבקר, עכשיו כבר לא.

שש שבע

New member
ואת? את אוהבת את האחר כמו שהוא ולא את עצמך?

מי אמר שאני צריכה לאהוב את האחר כמו שהוא? ואם אני לא אוהב את עצמי מי יאהב אותי? אני לא חושבת שאם מישהו כתב פתגמים אני צריכה לקבל אותם, אני גם יגכולה להמציא פתגמים שישמעו נעימים לאוזן ושקריים לגמרי.... אני אישית לא מסוגלת לטפל בה, ולכן נושאת בעול של העלות בכוללת, ואפילו יותר עבור מי שלא יכול. כשהיא אצלי אני דואגת לה למטפלת צמודה, מעבר למה שיש לה... שתדאג לה, כי אני לא יכולה להיות בחוסר מנוחה בגללה, לעלות איתה ולרדת את המדרגות 80 פעם ביום, יש לי את זה גם ככה. בפעם האחרונה שהיא היתה אצלי לבד, הפכה אותי לפסיכית (מה שאתם מקבלים פה זה רק השאריות...) ומאז הבאתי לה מישהי שתהיה איתה, וזה לפני שהיא בכלל אובחנה....

../images/Emo9.gifכן, שש שבע היקרה אני אוהבת את האחר מאוד

כל אחד הוא נשמה שהקב"ה ברא, איפה ואהבת לרעיך כמוך,רק את הבריאים את אוהבת, תדעי לך מה שאת עושה לאחרים יתנהגו איתך מידה כנגד מידה , תתאפסי קצת ,נכון שזה קשה לטפל בחולת אלצהיימר וטוב שהבאת מישהי שתהיה איתה וטוב שאת שופכת את ליבך ומוציאה בכתב מה שכואב לך אבל את נהיית קיצונית , מרוב שאני אוהבת את האחר ,בתחילת המחלה אצל אישי רציתי להתאבד אך בגלל שהקב"ה כועס וזה אסור הילכתית אז בכיתי הרבה והילדים ראו כך והסכימו איתי להכניס אותו לסעודי, כעת הוא בבית מלון סעודי 5 כוכבים ואני הפיליפינית שלו יום יום 9 שעות חוץ משבת שזה יום מנוחתי, אנא כחי הכל חיובי ראי שיש אנשים יותר גרועים מחמותך והתנחמי והתעודדי

שש שבע

New member
מרוב שאת אוהבת את האחר רצית להתאבד? זה אבסורד

מי שמתאבד בגלל שהשני חולה, זה מאהבת עצמו, הרי מה יעשה החולה ? כשאת לא תהיי?< מי שמתאבד כי הוא חולה ולא רוצה ליפול על אחרים, זה מאהבת האחר. מאיפה את יודעת מה אני אוהבת ומה לא? יופי של ניתוח אופי בשקל... אם אני אוהבת מישהו אני חיבת גם לאהוב את הצואה שלו? לא, אני גידלתי תינוקות ואהבתי אותם בכל נפשי, אבל כשהייתי צריכה להחליף חיתול מלא צואה, עשיתי את זה רק בגלל שלא היה מישהו אחר שיעשה את זה. וכשהיה חיתול חד פעמי יקר מאוד (עוד לפני הטיטולים) קניתי אותם, ושילמתי הון, בשבילם, כדי לא להתעסק עם הצואה שלהם.מה זה שינה לילדים שלי? אין מה לאהוב בקליפה ריקה של בנאדם, זו בסך הכל חליפה שלו...והחליפה הזו התרוקנה , מה לי לאהוב חליפה מתפוררת של מישהו אחר? הנשמה מצטערת על איבוד הגוף, כי זו חליפה שלה, אבל היא לא מצטערת על ריקבון חליפה של מישהו אחר. אני לא אוהבת חולים? לא נכון, את קובעת דברים, אני לא אוהבת מחלות, אם יש בנאדם אחרי המחלה המחלה לא משנה את האהבה שלי אליו,אבא שלי היה צלול לגמרי עד הרגע האחרוןם של חיו ואהבתי אותו אהבת נפש. היה עם מי לדבר, הוא סבל זה נכון, היה חולה מאוד לקראת הסוף דעך לנגד עיננו, ולא הפסקתי לאהוב אותו, . ואם אין בנאדם מאחרי המחלה, אז נשארה רק המחלה, מה לי לאהוב את המחלה? אז מה את עושה רק מה שהקב"ה רוצה? אין אדם כזה. מי שמגיע לדרגה כזו, לא נשאר פה עלי אדמות, אז יופי שיש "ואהבת לרעך כמוך" זה ציווי , ואילו הדבר הזה היה נורמאלי, לא היה צורך בציווי כזה. כי זה לא נורמאלי. לכל אחד יש את הנסיונות שלו, והצרות שלו, אני לא מקנאה בצרות שלך ובנסיונות שלך, ואני בודאי לא שופטת אותך על מה שאת עושה. ובקשר לאהבת אנשים, יש אנשים רעים, לאהוב אותם אני לא יכולה, אני מסתפקת בלא לשנוא אותם, ולא ליקום בהם ולא ליטור, 3 מצוות ביחד, ואין עליך חובה לאהוב אותם, הציווי הוא "ואהבת ל ר ע ך כמוך" לא לשונאך, או למזיקך או לזה שמוציא עליך שם רע... ואכן אני אוהבת את עצמי, מספיק לא להתקרבן, כי אם אתקרבן, גם אם ישימו לי מצבה של זהב על הקבר, מה זה יועיל למישהו? או לי? לילה טוב.

תאהבי את הנשמה לא את הגוף

ואכן אני משתדלת לעשות מה שהקב"ה רוצה הקב"ה לא נותן ציווים לא נורמלים אלא הוא נותן בחירה לאדם לעשות או לא לעשות, כל ההתפלספות שלך היא שאין לך רצון לאהוב את השני כמו שהו וזה קשה לך,יש לך ניסיון אז תנסי לעמוד בו באהבה, אני רציתי להתאבד מהמצב הריגשי שהיה קשה לי לטפל ולראות את ההדרדרות שלו המהירה, את במקום לעשות מצווה של אמת את עושה מצווה ומחכה שיחזירו לך בחזרה בשורות טובות

שש שבע

New member
פסיכולוגיה בגרוש.

בדבר הזה אין נשמה. וכל הגישה שלך מעליבה, ומכוערת, וקצת זיעזעתי את אמות הסיפים, ואת נכנסת לפסים אישיים, כאילו את מכירה אותי הרבה זמן לפני, את עושה מה שהקב"ה רוצה? יש כמה ספרי מוסר, לפני שתתחילי לתת מוסר לאחרים תלמדי קצת,כל טוב.

פרידה22

New member
די!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

גם ככה קשה אפילו בפייסבוק יותר רך!!!!!!!!!!!!!! שלום חמלה והבנה!

עדן244

New member
קבוצת תמיכה - לא לכולם

אני קוראת סמויה פעילה ועוקבת אחר ההודעות שלך בעניין, אמפטיה, שיתוף.. שש שבע, עשי מה שמרגיש לך הכי נכון (ואני בטוחה שזה מה שאת עושה למעשה..). קבוצת תמיכה אינה חיונית בהכרח בהתמודדות עם מחלת אלצהיימר או כל מחלה אחרת וברור שלא מתאימה לכל אחד. אני לא משתתפת בקבוצת תמיכה ומרגישה טוב מאוד עם זה, למרות ההתמודדות עם אבא חולה, עם הכנסתו למעון סיעודי ועם עול הטיפול והתמיכה בשני ההורים. התמיכה שלי היא מקורות אחרים. בינינו, אני גם לא מאלה שפוסלים על הסף בכל מצב ומקרה תרופות הרגעה חזקות שיהפכו את החולה ל"זומבי" (איזו שטות. כאילו החולה לא סובל מאי השקט הקיצוני). אני לא מקדשת בכל מצב ומקרה טיפול בבית ולא במעון סיעודי (על חשבון בן הזוג הקורס). תראי - בני אדם שונים, בעלי רקע שונה, יכולת התמודדות שונה, ניסיון חיים שונה.. היי שלמה עם עצמך. לילה טוב

פרידה22

New member
זומבי....

גם אני ביקשתי תנו לו תרופות הרגעה הגבירו מינון כאילו שאני רופאה....אך נפל עקב היותו זומבי מספר פעמים וזה בכל זאת כואב כואב לו כואב לי זה לא כל כך קל עם תרופות כאלה והנוגעים בדבר חוששים מנפילות ודואגים לכסת"ח בצדק.אך אני בהחלט רואה רגיעת מה בעזרת מינון נכון

../images/Emo140.gifויש לי משל בשבילך שש שבע

היו 2 אנשים שניהם עבדו בחפירות מתחת לאדמה ומכינים תעלות לצינורות מים, אחד בכה כל יום ואמר לחברו ,תראה איזה מזל רע יש לי איך אני כל הזמן חופר באדמה חי קשה מזיע ,נמאס לי העבודה הזאת, השני אמר ,איזה כייף שאני חופר באדמה אני אחד מאלה שבונה את הרץ מכניס צינורות ומהצינורות יכנסו מים להשקות את כל העיר והארץ, תלוי מה ההסתכלות של האדם על המצב, יש אחד שחושב שקשה לו ובשביל מה העבודה הזאת בכלל, ויש שאוהב ועושה הכל באהבה, אז אנא ראי הכל באהבה כי רק באהבה ומכל
עושים מצוות

למעלה