חייב עזרה

OLYMPIAKOS8

New member
חייב עזרה

עדשות מגע בטירונות קרבית 05 אפשר להסתדר עם זה ? מישהו כאן ניסה ? חייב לדעת לגבי זה, תודה מראש

Alongi

New member
אני מכיר כמה אנשים שהסתדרו למרות ש.

זה נורא אישי... מי שבעל היגיינה אישית גבוהה ויש לו זין להקפיד על נקיון תו"כ כל הלחץ של הטירונות - סבבה לו מי שלא (כמוני) - הכי טוב משקפיים. זה גם לא בריא להיות בשטח כמה ימים עם עדשות ותהיה בטוח שהמפקדים לא יורידו לך ערכת חיטוי והחלפת עדשות אישית לשטח... אז מה שאני ממליץ זה משקפיים וקח איתך גם זוג ספייר באפוד\ווסט (ושיהיו משופצרות
)

OLYMPIAKOS8

New member
אני דווקא חשבתי

לשלם יותר כסף, ולקנות עדשות יומיות כל יום להוריד ולזרוק, יש מצב להסתדר ככה ? אשמח לתגובות :)

אוקיי, מניסיון שלי...

עברתי טירונות ומסלול קרבי עם עדשות מהסיבה הפשוטה שאנלא מוכנה לסבול משקפיים. עכשיו כבר כן, אז - ממש לא. כשהייתי שמה משקפיים לא הייתי יכולה להרים ת'ראש... לא משנה קיצר
אם אתה מסוגל ללכת עם משקפיים וזה לא איזה משו שמוריד לך ת'ביטחון או לא יודעת מה - לך איתם, יהיה לך פשוט יותר. עזוב דלקות וכל זה... כי אם שומרים על הגיינה נורמלית, וזה לא קשה מדי - לא צריכה להיות בעיה. אבל זה מעצבן לקום באמצע הלילה להקפצה, ולהיות בלחץ להספיק לעמוד זמן עם כל הציוד והלבוש עלייך, ועוד לשים עדשות בעיניים. זה הכניס אותי ללחצים נוראיים, ברצינות. לפעמים לא הייתי הולכת לישון כי ידעתי שצריכה להיות הקפצה בלילה, הייתי מחכה עד שהיא תיגמר ואז הולכת לישון... או שהייתי ישנה עם עדשות, וזה הכי לא בריא. גם כשיורדים לשטח - במדבר בעיקר, יש המון רוחות בערב, ויש סופות חול קלות וקשות קצת יותר, וחול עף שם כמו לא יודעת מה, ותמיד נכנס לעיניים, ויהיה נורא מבאס באמצע האימונים כשאתה מטונף בפודדה ואבק ואלוהים יודע מה, להתחיל לנקות ת'עדשות ולחטא וכל זה... זה באמת כאב ראש מיותר. בבוקר צריך להספיק למסדרים, ואני תמיד הייתי מסבקשת מהמפקדים (בתחילת הטירונת לפחות,אחרי זה כבר הייתי מספיקה בזמן של כולם), כמה דקות אחרי הכל לשים ת'עדשות.. ועל תשכח, שלהיחות עם עדשות כל היום - זה ממש לא בריא. העין לא יכולה לנשום, וזה מרחיב את נימי הדם בעין... זה מהשקרה לי
זה לא נזק קריטי, אבל אם הוא ימשיך ככה עוד הרבה שנים - הראייה שלי תהיה יותר ויותר מטושטשת. עדשות יומיות? רעיון, אבל הן יתבזבזו לך בצורה מוגזמת יותר, בגלל שאם למשל תוריד, תזרוק ותלך לישון - כשתקום לשמירה באמצע הלילה מה תעשה? תשים זוג חדש? ואח"כ תזרוק גם אותו? ואחרי זה בבוקר תיקח עוד זוג? לא יודעת
לא ממש פרקטי. בקיצור, חפרתי. אם אתה יכול ללכת עם משקפיים תלך איתם, זה פחות כאב ראש. אם אתה לא יכול - לך עם עדשות. שמור כמה שיותר על העיניים, תטפל טוב בעדשות, ותזכור שיותר קשה מלעבור מסלול קרבי זה בטוח לא יכול להיות

OLYMPIAKOS8

New member
תודה לך מאמי

לא חפרת בכלל אני מודה לך מאוד :) וכן, אני נראה רע עם משקפיים וזה אני לא אוהב אני יעשה רוטציה משקפיים ועדשות נראה מה יהיה תודה בכל מקרה

בכיף ../images/Emo9.gif

אם אתה רק "נראה רע" אם משקפיים, תתגבר, ותלך איתם בכל זאת... אין לך בנות בטירונות שאתה צריך להרשים (אמרת 05...), וזה רק בשביל הבריאות שלך
תלך קצת עם עדשותץ, יותר עם משקפיים... גוד לאק

2inaroad

New member
מה זה משקפיים משופצרות?

או שזה היה בצחוק? ונגיד ובאתי עם זוג אחד והוא נשבר, אני יכול להוציא ככה גימלים כדי לנסוע לעיר הביתה לקנות זוג חדש? אחלה רעיון לגימלים נוספים...

../images/Emo6.gif

אם מישו יצטרך לקבל גימלים אלו הם המשקפיים שלך, לא אתה...
אם יישברו לך המשקפיים ייתנו לך לצאת הביתה לסדר/לקנות חדשות. כי אין לך איך לראות דההה
ולשפצר משקפיים זו לא בדיחה.

OLYMPIAKOS8

New member
אה ועוד דבר חשוב

אנחנו אמורים לקבל מהצבא כמה גרושים לקנות זוג נוסף נכון, איך זה מתבצע ? ואיפה ?

בהחלט כמה גרושים

400 שקל, לקניית מסגרת מאוסף מצומצם של מסגרות שניתנות באופטיקה הלפרין (בבעלות הרב הלפרין
) אתה מבקש את הוואצ'ר הזה מרופא היחידה שלך, שחותם לך שם ונותן לך... עם זה אתה הולך לאופטיקה הלפרין ועושה משקפיים...

2inaroad

New member
בטח זה לשמקפיים כמו של הארי פוטר חח

כאלה עגולים חחחחחחח טוב, אז כמתבקש "איך משפצרים משקפיים בטירונות קרבי"? יעני תג פזזתה או משהו כזה? שלא יבצבצו? אז אמרתי נכון- ישברו אקבל גימל ליום אחד... אפשר להביא איזה 5 זוגות זולים ישנים ולשבור אותם בימים שאין לך כוח לצבא...

אם נגיד

לקחתי כבר כסף לצבא על משקפיים... ואחרי שנה גודל לי המספר או שהמשקפיים נישברות לי. אני יכולה לבקש מהם שוב כסף?

samata

New member
לא חושב

רויטל כתבה למעלה שה-400 ש"ח זה רק לקנית מסגרת, ככה שאת בכל מקרה צריכה לקנות את העדשה עצמה מכספך. לכן אם יגדל לך המספר הצבא בכל מקרה לא שם זין...הוא משלם רק על המסגרת.

אני הסתדרתי עם זה רוב הזמן...

אני הייתי בבסיס משתמשת בעדשות מגע ואם היינו יורדים לשטח (שזה המון אבל המון אבל המון סופות חול) הייתי מורידה אותן. זה תלוי בך תנסה להיות עם עדשות מגע בבסיס ותיראה איך זה מרגיש... אם אתה מסתדר עם זה....

matan115

New member
אם אני הולך על עדשות מגע

ויש לי קשות אז מומלץ להחליף לרכות יומיומיות?

למעלה