אוקיי, מניסיון שלי...
עברתי טירונות ומסלול קרבי עם עדשות מהסיבה הפשוטה שאנלא מוכנה לסבול משקפיים. עכשיו כבר כן, אז - ממש לא. כשהייתי שמה משקפיים לא הייתי יכולה להרים ת'ראש... לא משנה קיצר
אם אתה מסוגל ללכת עם משקפיים וזה לא איזה משו שמוריד לך ת'ביטחון או לא יודעת מה - לך איתם, יהיה לך פשוט יותר. עזוב דלקות וכל זה... כי אם שומרים על הגיינה נורמלית, וזה לא קשה מדי - לא צריכה להיות בעיה. אבל זה מעצבן לקום באמצע הלילה להקפצה, ולהיות בלחץ להספיק לעמוד זמן עם כל הציוד והלבוש עלייך, ועוד לשים עדשות בעיניים. זה הכניס אותי ללחצים נוראיים, ברצינות. לפעמים לא הייתי הולכת לישון כי ידעתי שצריכה להיות הקפצה בלילה, הייתי מחכה עד שהיא תיגמר ואז הולכת לישון... או שהייתי ישנה עם עדשות, וזה הכי לא בריא. גם כשיורדים לשטח - במדבר בעיקר, יש המון רוחות בערב, ויש סופות חול קלות וקשות קצת יותר, וחול עף שם כמו לא יודעת מה, ותמיד נכנס לעיניים, ויהיה נורא מבאס באמצע האימונים כשאתה מטונף בפודדה ואבק ואלוהים יודע מה, להתחיל לנקות ת'עדשות ולחטא וכל זה... זה באמת כאב ראש מיותר. בבוקר צריך להספיק למסדרים, ואני תמיד הייתי מסבקשת מהמפקדים (בתחילת הטירונת לפחות,אחרי זה כבר הייתי מספיקה בזמן של כולם), כמה דקות אחרי הכל לשים ת'עדשות.. ועל תשכח, שלהיחות עם עדשות כל היום - זה ממש לא בריא. העין לא יכולה לנשום, וזה מרחיב את נימי הדם בעין... זה מהשקרה לי
זה לא נזק קריטי, אבל אם הוא ימשיך ככה עוד הרבה שנים - הראייה שלי תהיה יותר ויותר מטושטשת. עדשות יומיות? רעיון, אבל הן יתבזבזו לך בצורה מוגזמת יותר, בגלל שאם למשל תוריד, תזרוק ותלך לישון - כשתקום לשמירה באמצע הלילה מה תעשה? תשים זוג חדש? ואח"כ תזרוק גם אותו? ואחרי זה בבוקר תיקח עוד זוג? לא יודעת
לא ממש פרקטי. בקיצור, חפרתי. אם אתה יכול ללכת עם משקפיים תלך איתם, זה פחות כאב ראש. אם אתה לא יכול - לך עם עדשות. שמור כמה שיותר על העיניים, תטפל טוב בעדשות, ותזכור שיותר קשה מלעבור מסלול קרבי זה בטוח לא יכול להיות