חייב עזרה

yogm16

New member
כן.....

מאחר והיום אורות הבלימה נדלקים כאשר מורידים את הרגל מהגז

BlackSheep

New member
בחדשות כן

אתם לא מבינים... בלימת מנוע אינה חזקה כמו בלימת ברקס היא חלשה יחסית לברקס ולכן אין אורות ברקס כי זה לא בלימה משמעותית... בחדשות יש כבר תאופציה של הדלקת אורות ברקס. נהג עירני ישים לב לזה שרכבו מתקרב יותר מידי אליך ואל תשכחו אתם צריכים לבלום במילא כדי להגיע למהירות של שני אז הוא יראה מה אתם עושים... ובטווח הקצר אתם צודקים לא יקרה כלום אב אחרי זמן מה הרפידות יהרסו וכן הלאה אז עזרה במנוע לבלימה היא רק עוזרת אין לה שום מגרעות כלפיכם...

ranzz

New member
הרפידות נהרסות?

למה קשה להבין שהחלפת רפידות עולות מאות שקלים והחלפת/שיפוץ תיבת הילוכים עולה אלפי שקלים? למה קשה להבין שהבלימה הנכונה והאפקטיבית היא בעזרת הבלמים - בשביל זה הם שם.

pfiters

New member
חדשות?

יכול להיות שאני טועה אבל שמעתי שהיה את זה בסובארו פשע הישנות וזה לא היה טוב במיוחד זה בא כאילו להזהיר מראש שהנהג עומד לבלום רק מה יכול להיות שמורידים את הרגל מהגז כי רואים שמאיצים יותר מדי שוב יכול להיות שחזרו להשתמש בזה אם בכלל הפסיקו

be_roo

New member
../images/Emo41.gif טעות חמורה ../images/Emo70.gif

מערכת ה"מקדימאור" (ABW) מדליקה את אורות הבלם לפני הלחיצה על הברקס רק כאשר היא מזהה עזיבה מהירה של דוושת הגז. המטרה היא לזהות מצב של בלימת חירום ולתת לנהג שמאחור עוד חלקיק שניה להגיב. בבלימת חירום באמת מתרחשת עזיבה פתאומית של הגז, מה שלא קורה בבלימה רגילה. פרט לכך אורות הבלם כשמם כן הם, נדלקים רק כאשר לוחצים על הבלמים, וזו טעות גסה לחשוב אחרת. ובאופן כללי זה די מצחיק שאנשים שטרם הוציאו רשיון, או נמצאים בתהליך להוצאת רשיון או הוציאו רשיון לפני כמה חודשים ייעצו בנושא בטיחותי ממדרגה ראשנה שהם אינם מבינים בו מספיק ושהידע לשהם בו הוא מצומצם. תעודדו זה את זה בתהליך, תסייעו בעניינים בירוקרטיים, תחליפו חוויות, אבל תשאירו את הייעוץ המקצועי למי שיש לו מספיק נסיון וידע.

Superdror

New member
אין לי כבר כוח לדוש בעניין

ואני חושב שגם לאחרים אין כוח לדוש בזה. הברקסים היום מאוד עמידים והם יכולים לסבול את הבלימות היום יומיות שלך ושלי בקלילות. בלימה בעזרת המנוע גורמת בלאי לגיר. עלות של רפידות בלם במכונית הינה סיפור של כמה מאות שקלי - אם בכלל. עלות של שיפוץ היא כבר אלפי שקלים. חשבון פשוט. פעם אחרונה שאני מגיב בנושא זה, אתה מוזמן לחפש שרשור נוסף שהיה על הנושא בעבר אם אתה רוצה, תקרא ותנסה להבין. דבריי לא מקובלים עליך ? אתה לא חייב לקבל אותם ומוזמן להמשיך לבלום איך שאתה רוצה. בנוסף , אני אוסיף שאין שום קשר בין מספר הטסט שבו עברת לבין יכולת הנהיגה שלך. וכן, אם זה משנה משהו, גם אני עברתי טסט 1.

ranzz

New member
בדיוק מה שכתבתי 13 דקות לפניך../images/Emo8.gif

כנראה שחייבים פה איזה משתמש כחול/אדום שיגיד את הדברים, אז אולי האנשים פה ישתכנעו. או שפשוט צריך להביא את ראם סמואל לביקור

shiri4886

New member
ככה בדיוק אני עושה~~~!!

והמורה שלי לא העיר לי על זה אפעם.. אבל אנשים פה בפורום אמרו לי שזה לא טוב ואני כן צריכה להרים את הקלאצ' בשביל לשלב את ההילוך... אבל לי אפעם לא העירו על זה...מצד שני , ידיד שלי לפני כמה ימים היה לו טסט והטסטרית הכשילה אותו גם על זה..היא שאלה אותו למה הוא מחזיק ומשאיר תא המצמד לחוץ....משהו כזה.. בקיצור , לא הבנתי אם זה בסדר או לא בסדר... אני כבר בשיעורים מתקדמים ואני מפחדת שאם עכשיו אני אעבור "לשיטה" השניה של הלבלום עם המנוע אני אסתבך...וזה מוזר לי שהמורה אפעם לא העיר לי... בכל מקרה אני אשאל אותו לגבי זה מחר.. האם יכול להיות שהוא לא שם לב שככה אני בולמת?? (שאני לא מרימה ת'קלאצ' אלא נשארת איתו לחוצ'?)

BlackSheep

New member
כן

דוקא לא(עבר כבר זמן מאז שלמדתי אז שכחתי מזה) למורה יש תפדלים שלו והוא יכול לראות אם את לוחצת עד הסוף...וגם הטסטר יראה זאת....עדיף לעצור בהילוך הנוכחי מאשר להשאר על קלאץ' בפנים

shiri4886

New member
אפשר לקבל תשובה מהמורה נהיגה

פה בפורום?? זה נורא חשוב לי...לדעת.. כי אני כבר בשיעור 20...והמורה שלי אפעם לא העיר על איך שאני בולמת...ואני מפחדת שעכשיו אני אסתבך עם זה...

BlackSheep

New member
יש לך

זמן עד הטסט יכול להיות שהוא לא מלמד ככה?! תשאלי אותו אל תדאגי יש לך זמן....

shiri4886

New member
טוב תודה...פשוט....

זה מוזר לי שהוא אפעם לא העיר לי...זה נקרא לא נכון אם בולמים ככה? או שזה פשוט לא רצוי....כמו שאומרים שלא רצוי לעצור על 3...? ברור שאם אני רחוקה מהרמזור אני אוריד וארים את הקלאצ'.. אבל ברוב הפעמים אני משאירה אותו בפנים....והוא לא מעיר לי בכלל...

BlackSheep

New member
זה

עדיף להוריד הילוכים בזמן הבלימה פשוט תשאלי תמורה שלך אם הוא חושב שלטסטרים באזור שלו(אני עשיתי בהרצליה) לא דורשים זאת מאחר שהוא כנראה מכיר אותם טוב ומבין תדרישות שלהם תפעלי לפי המורה שלך אבל אין מצב שיכשילו אותך על הודת הילוכים בזמן בלימה זה רק עוזר.

shiri4886

New member
נראה לי אתה לא מבין מה אני עושה...

רק עכשיו הבנתי שאני לא באמת מורידה הילוך בדרך שבה נאי עושה.... אני מגיעה לרמזור על הילוך 3...רואה אדום...שמה קצת ברקס...מכניסה קלאצ'...מורידה הילוך ומוסיפה ברקס ועוצרת... יענו זה בעצם כמו להשאר על הילוך 3...כי אני הבנתי עכשיו שאני בעצם לא מורידה ת'הילוך... הקטע הוא שהמורה לשי אפעם לא העיר לי על זה...ולא הבנתי לבד שככה צריך לעשות ואני כבר בשיעור 20....אז מה לא בסדר?!?! מחר יש לי שיעור וחשבתי לשאול אותו...אם אני עושה בסדר...כי הבנתי שצריך להכניס קלאצ' , להוציא ולהכניס שוב..ואני לא עושה ככה....מהסיבה הפשוטה שהוא לא לימד אותי שככה צריך... למרות שאני מורידה הילוך כרגיל אני יודעת איך...רק בעצירה לא חשבתי שככה צריך להוריד...

ranzz

New member
ידיד שלך שהוכשל בטסט הוכשל בצדק.

הוא נוסע עשרות מטרים עם קלאץ' לחוץ, עוד ממתי שהוא בהילוך שלישי, זה כמו לנסוע בהילוך סרק וזה אסור. צריך להגיע לעצירה בהילוך משולב במהירות הנכונה, על מנת שיהיה כוח זמין במקרה שצריך להתחמק ממפגע בכביש. אני כבר לא יודע מה להגיד לכם, רק בגלל שכמה תלמידי נהיגה החליטו שבולמים עם המנוע והם השתלטו פה על הפורום, הם הופכים את זה לדיעה הרווחת וזה פשוט לא נכון. אולי כשתנהגו באוטו של ההורים ואבא יצרח עליכם שאתם הורסים את תיבת ההילוכים תתחילו להבין שבולמים עם הבלמים בלבד.

yogm16

New member
באמת לא קשה להבין!!

כאשר את משאירה את הקלאץ לחוץ זה לא עוזר שאת מורידה הילוך הרעיון הוא להחזיר את הקלאץ ככה שאם יקרה משהו ההילוך יהיה משולב....... ובלי כל כאשר שאסור לנסוע על ניוטרל ולכן ידיד שלך נכשל בטסט.... בכלליות תזכרי שכאשר את בולמת את צריכה לשלב הילוך ולא לבלום בניוטרל. בנוסף כאשר את משלבת הילוך יש התנגדות מסויימת למנוע וזה גורם לרכב להאט כאשר נוסעים בניוטרל אין שום התנגדות (וההתנגדות הזו זה לא בלימת מנוע!!)

BlackSheep

New member
רנז

למה זה הורס הילוכים? ואבא שלי הוא זה שמדגיש לי ומזכיר לי להוריד הילוכים בבלימה..... ועברתי טסט ראשון אם הורדת השטה הזאת אז כנראה היא נכונה... המורה שלי גם לימד אותה וככה צריך לנהוג נכון-אלא אם כן אתה על אוטומט... אז אם עברת כבר טסט תקח עוד כמה שיעורים כדי ללמוד את יתרונות הבלימה אם המנוע ואז לך למוסך ותקח קורס מכונאים וילמדו אותך על הנזק שנגרם משימוש בבלמים לפרקי זמן ארוכים-ואפילו תגיע למצב של נעילת גלגים

ranzz

New member
שטויות, ערימת שטויות ואבא שלך בתוכם

מצטער להגיד לך, אבל אתה וגם אבא שלך טועים. כמובן שמורידים הילוכים בבלימה, אבל כאשר המהירות נכונה - פשוט מתאימים את ההילוך למהירות, ולא מכניסים להילוך שני בסל"ד ומהירות שמתאימים להילוך שלישי בשביל שהאוטו יקבל מכה ויתקע במקום. לרגע לא אמרתי שלא מורידים הילוכים בזמן הבלימה, וכמובן שרק ככה עוברים טסט, אבל יש הבדל ענק בין להוריד הילוכים תוך כדי בלימת מנוע ללהוריד הילוכים תוך כדי עצירה מתוכננת ונכונה. אני מתנגד להזכרת המושג נעילת גלגלים כי הוא ממש לא קשור לנושא, נעילת גלגלים מתבצעת בעצירות חירום והדבר תלוי ב ABS וגורמים נוספים, אין כל טעם להיכנס לזה עכשיו וזה נראה כאילו העלית את המושג בשביל להראות חכם. הנזק שנגרם משימוש בבלמים? הנזק היחיד שנגרם הוא שחיקת הרפידה, דבר שאמור לקרות והוא חלק אינטגרלי מבלאי של כל מכונית. צ-ר-י-ך להחליף רפידות כל קילומטרז' מסויים, לעומת זאת שיפוץ תיבת הילוכים הוא לא דבר מתוכנן ואפשר להמנע ממנו לאורך כל חיי האוטו.

BlackSheep

New member
מי

מי אמר פשוט להחליף הילוך לך תמצא את ההודעה שכתבתי אם פירוש מלא איך לעשות את זה - הנעילת גלגים תגרם אם אתה עוצר כל הדרך מהילוך חמישי בלי להוריד הילוכים או שפשוט הרכב שלך יתחיל לבעור...ואני יבוא ויכבה לך אותו(אם אתה באיזור כפ"ס) תקשיב לך לכביש אם שיפוע ותרד בו תגיע ל60 על שלישי ותעזוב תגז ואחרי זה בוא לפה ותגיד לי אם המהירות עולה או יורדת...(ולא ירידה רצינית כמו ירושלים גם שם המהירות תפסיק על 70 בערך תלוי באוטו

למעלה