חייב עזרה

zlior

New member
חייב עזרה

שלום לכולם! אני בשיעור 14 וסיימתי את החלק הטכני בהפעלת האוטו, אך יש לי עדיין מה לשפר. הבעיה שלי היא: כשאני בהילוך שלישי ומתכוון לעצור לפני רמזור או משהו כזה, אני לא מצליח להוריד שני הילוכים במרחק שנשאר ואני נאלץ לעשות בלימת חירום! מישהו יכול לעזור בבקשה!?

אני עושה ככה...

נגיד אני בשלישי ויש לי מספיק זמן להוריד הילוך אז אני מאט, קלאץ' ואז מוריד לשני ואז שוב לוחץ על הקלאץ' ולוחץ על הברקס עד לעצירה ואחרי העצירה מעביר לראשון(שזה ברור מאליו)

ranzz

New member
להוריד שני הילוכים?

לא משלבים להילוך ראשון בזמן נסיעה, מספיק לעצור בהילוך שני. כלומר, אתה צריך להוריד הילוך אחד.

zlior

New member
אבל אני חייב להרים את הקלאץ'

אני חייב להרים את הקלאץ' אחרי שאני מוריד לשני, וכל זה מבזבז זמן.

M o l

New member
יש עוד אפשרות,

לעצור בשלישי ופשוט להעביר לראשון כשעומדים

BlackSheep

New member
יש

יש מספיק זמן אלא אם כן לא שמת לב לאדום מה שיכשיל אותך בטסט אבל מספיק שאתה מגיע ל 40 קמ"ש ואתה כבר יכול להוריד לשני ולהמשיך לתת ברקס בעדינות כל הקטע זה לעשות הכל בעדינות ובלי לתת לאוטו לקפוץ בגלל ברקסים לא נכונים-ולמה אתה פונה אלינו תשאל תמורה שלך בשביל זה הוא יושב לידך

shiri4886

New member
שאלה בהקשר....

אחרי שאני מורידה מ3 לשני לפני רמזור...אני שנארת כבר עם הקלאצ' לחוץ ואז מוסיפה ברקס....זה בסדר? כאילו ...אני לוחצת קלאצ'...מורידה לשני...ונשארת כבר עם הקלאצ' בפנים במקום להרים ולהחזיר אותו שוב... כי ידיד שלי נכשל על זה בטסט...גם... והמורה אף פעם לא העיר לי על זה...

BlackSheep

New member
קשה

קשה לראות אם את עושה את זה כל הרעיון של הורדת הילוך זה הודת המעמסה על הבלמים ע"י שימוש במונע ככח עזר לבלום ולכן כשאת מתחילה להאט והמיהרות מתאימה לשני תלחצי הל הקלאץ' וברקס תכניסי לשני תמשיכי אם הברקס בעדינות ואז תעלי את הקלאץ' לאט זה יעזור הרבה בעצירת הרכב ונותן יותר שליטה על הרכב במצב חרום

אם אני הבנתי נכון

שאת בהילוך שלישי, לוחצת קלאץ', מורידה לשני ומשאירה את הקלאץ' לחוץ ואז לוחצת על הברקס עד לעצירה. אז להורדת ההילוך לשני אין כל משמעות כי לא שילבת את ההילוך

ranzz

New member
את לא משלבת להילוך שני.

על מנת להעביר הילוך, יש ללחוץ את הקלאץ' עד הסוף על מנת להפריד בין המנוע לבין תיבת ההילוכים, להעביר את ידית ההילוכים להילוך הרצוי, ולשחרר את הקלאץ' על מנת להצמיד בחזרה בין המנוע לבין תיבת ההילוכים. מה שאת עושה זה מפרידה בין המנוע לבין תיבת ההילוכים ועוצרת כשהם עדיין מופרדים, לא עשית כלום בזה שהעברת את מוט ההילוכים להילוך השני כי לא החזרת את תיבת ההילוכים למגע עם המנוע. באותה מידה יכלת להעביר לחמישי ולשחק עם המוט לאן שבא לך, כי המנוע והתיבה מופרדים.

shiri4886

New member
אוקייי....אז זאת טעות??

כי המורה לא מעיר לי...וזה הרבה יותר נוח.....לעצור ככה...בלי להרים ושוב להכניס את הקלאצ'... אז כאילו...זה מותר? זה בסדר?

ranzz

New member
אם את רוצה לעצור בנוחות

פשוט מאוד תזרקי לניוטראל ותבלמי עם הברקס. כמובן שלא עושים את זה, בדיוק כמו שלא נוסעים כמה עשרות מטרים עם קלאץ' לחוץ. ולדעתי טסטרים רוצים עצירות על הילוך שני, לא שלישי.

shiri4886

New member
אוקיי..הבנתי...אז...

איך זה שהמורה שלי אפעם לא העיר לי על זה? שאני צריכה להרים ולהחזיר את הקלאצ' שוב? אם זה כל כך קריטי ומכשילים על זה איך זה שהוא לא העיר לי על זה?

shiri4886

New member
תשובה מהמורה!~!

שאלתי את המורה שלי לגבי זה היום בשיעור...והוא אמר לי שאני סתם מבלבלת שטויות ושאני עושה את זה...וזה כבר טבעי לאללה אז מתברר שאני לא שמה לב לזה........ בקיצור....אני עושה את זה...לפחות רוב הזמן...אלא אם כן יש מצב חירום.. ויש לי שאלה.. לאחר שאני מורידה את ההילוך אפשר להתקדם קצת עם הקאלצ' לחוץ? עד הקו עצירה יענו?

Kido2222

New member
אוקיי... ככה...

אתה מאט... הרבה לפניי שאתה מגיע לרמזור... כשאתה ב-40 קמ"ש... תלחץ על הברקס בשילוב עם הקלאץ'... (ככה שהאוטו לא יזרק קדימה...) תוריד לשני... ותשחרר לאט לאט את הקלאץ'... אבל אפשר גם לעשות את השיטה של רן... לעצור ב3 או 2 עם קלאץ' מלא... ואז להחליף לראשון...

Superdror

New member
נושא זה כבר נדון

בעבר אבל אני אכתוב שוב, אומנם קצת בקצרה מפאת חוסר זמן. קודם כל שאל את המורה שלך האם יש צורה מסויימת על פיה צריך לבלום בטסט, לא חושב שיש, באם יש, נהג על פיה. שנית, הייתי מציע לך לבלום בעזרת הברקסים בלבד, אך תוך כדי הבלימה הורד הילוכים. כלומר: אתה נוסע על 50 קמ"ש (הילוך 3 משולב)... אתה מאט בעזרת הבלמים, ותוך כדי מוריד להילוך 2 בלי להצמיד את הגיר והמנוע שוב(ממשיך להחזיק קלאץ). ברגע שאתה מגיע לעצירה מלאה, שלב הילוך 1. עכשיו מדוע מומלץ להוריד הילוכים בזמן הבלימה ולא להשאר באותו ההילוך עד העצירה? בשביל שבמידת הצורך תוכל להאיץ חזרה במהרה. כלומר, במידה ותתקל במכשול כלשהו שתצטרך לעקוף או "לברוח" ממנו, ההילוך הנכון כבר יהיה משולב, כל שתצטרך לבצע זה שחרור הקלאץ ולחיצה על הגז. דרור. במידה ואתה רוצה הרחבה, חפש שרשור נוסף בנושא.

BlackSheep

New member
אתה טועה

אתה מעמיס יותר מידי על הבלמים אין נזק למנוע כאשר אתה נעזר בו לבלימה ואם אתה נעזר במנוע לבלום העצירה תהיה הרבה יותר חלקה ולטסטר לא יהיו שום טענות(את הטסטר שלי הסעתי כמו וי אי פי ועברתי ראשון)

Producer

New member
סבבה מעמיס על הבלמים...

למה תכננו אותם ל-2 מטר? תאמין לי הם יחיו הרבה זמן... לא צריך להילחץ... ואם תרשו להביא דעה אז עדיף לעצור כמו שבלאקשיפ אומר, אחרי שמתרגלים זה בטוח יהיה יותר יעיל מסתם עצירה עם ברקסים...

ranzz

New member
הרשה לי לשאול אותך משהו.

כשאתה מבצע בלימת מנוע, אור הבלימה האחורי נדלק כדי ליידע את הנהגים מאחוריך על בלימה?

למעלה