חייב עזרה :(

ד12345

New member
חייב עזרה :(

אני לא יודע מה לעשות....בעקבות חרדה גדולה מאוד ובנוסף עוד חרדה(שתי חרדות בו זמנית)התחלתי להרגיש מאתמול בלילה הרגשה של כאבים בכל מיני מקומות בגוף ובנוסף הרגשה של אי נוחות ואי שקט. החרדה הגדולה מאוד הייתה ממחלת הסכיזופרניה.קראתי עליה מתוך סקרנות,על כל הסימפטומים המופיעים בה ועוד.כמובן שמיד,בעקבות הלחץ והפחד התחלתי לדמיין את המחשבות שקראתי עליהן,וגם התחלתי לדמיין את ההזיות(נגיד,איך היה נשמע קול שכזה וכו')אך זה לא השפיע עליי יתר על מידה.אך בעקבות הקריאה התחלתי לשים לב לדברים,והסתכלתי על העבר שלי וראיתי שלאורך כל העבר שלי כביכול יש לי סימפטומים של סכיזופרניה:לפעמים אין לי חשק לעשות דברים(לפעמים אין לי כוח ללמוד למבחנים,לפעמים אין לי כוח לצחצח שיניים),לפעמים היו לי שגיאות בדיבור או שאמרתי בטעות מילה אחרת,קרה לי שלפעמים בהומור עשיתי דברים שונים שאולי לא רגילים,קרו מקרים שהייתי מתנהג בצורה לא מתאימה בציבור(כמובן כאשר הייתי קטן),קרו לי מקרים שדיברו על משהו או שאני דיברתי על משהו ופתאום אחרי רגע שכחתי לפתע מה זה היה והרגשתי שאני לא מצליח להיזכר ואז אחרי זה נזכרתי או קרה מקרה שמישהו שאני לא מכיר שאל אותי בן כמה אני אז עניתי לו באיזה כיתה אני כי פחדתי ממנו,ואז התחלתי להרגיש שיש לי עוד קריטריון - לא עונה על השאלה,וקרה מקרה שבזמן שדיברתי עם מישהו חשבתי על משהו ואז זה עיכב לי את התשובות(נגיד הוא שאל אותי ובדיוק חשבתי על משהו ולא עניתי ישר).עכשיו,מה שקרה אצלי זה שגם בתקופה שקראתי על הכל אז כביכול התחילו לי דברים נוספים:התחלתי לדמיין את המחשבות שווא,את ההזיות,קראתי על ניאולוגיזם אז התחלתי לחשוב נגיד שמשמעות המילים שונה והתחלתי להרגיש רע,קראתי על הקהות הרגשית ואז חשבתי נגיד ועכשיו יש לי קהות רגשית,ואז פתאום רגשות לא באו לי בטבעיות(רק יום או יומיים בערך,בגלל שחשבתי עליהם).עכשיו,מה שקרה הוא שבעצם גרמתי לעצמי לחשוב שהיו לי את כל הקריטריונים,אבל בדברים הכי אבסורדיים(הרי זה טבעי שיקרו הדברים האלה לכולנו).אבל בגלל כל זה,ובגלל שהרבה מאוד דברים קרו בגלל הפחד מהסכיזופרניה(מחשבות שווא,הזיות)אני מרגיש הרגשה ממש ממש גרועה בכל חלקי הגוף,מן כאבים כאלה של אי-נוחות שכאילו שבכל החיים שלי עמדתי למעשה בכל הסימפטומים של הסכיזופרניה,עם דגש על החודשיים האחרונים שהיה פחד מסכיזופרניה(אפילו שזה אמור להיות טבעי שלכולנו יהיו דברים כאלה אני מרגיש רע).אציין כי היום הפחד מסכיזופרניה הרבה יותר חלש,המחשבות וההזיות שקראתי עליהן כבר כמעט שלא מטרידות אותי,אותי מטריד שכביכול עמדתי לכל אורך החיים בקריטריונים.איך אני יוצא מזה?????? אגב,החרדה השנייה זו מחשבה כזאת שכל הדברים קיימים אינם טובים,ואז אני גם מרגיש לא נוח(לא יודע להסביר את זה).בקיצור ולעניין,אני מרגיש על הפנים וכאבים בכל חלקי הגוף בעקבות כך.

ד12345

New member
ואתם מבינים אני יכול עכשיו להיזכר בעוד דברים

שקראתי עליהם לחשוב עליהם ואז להגיד הנה יש לי עוד דבר,כמובן שבהגיון אני יודע שאין הדבר כך אבל בהרגשה אני מרגיש עוד יותר גרוע(הרגשת האי-נוחות מתגברת). אני עדיין צעיר ואני רוצה להנות מהחיים ולא לסבול......

גרא.

New member
ד12345,ראשית,תפסיק לקרוא חומרים שאתה עצמך

מרגיש שכל כך משפיעים עליך.זו טעות שכיחה,ולרוב תובענית מדי,לקרוא כל מיני מאמרים מקצועיים או פסבדו מקצועיים,לחפש ולמצוא את הסמפטומים לכל מיני הפרעות,אצלך.אבחנה עצמית כזו,לוקה בחסר, לפי כל מודל רפואי או פסיכולוגי מוכר.האם אתה בדרך להיות היפוכנדר? כנראהכ שכן.שמע לי,תפסיק כבר עכשיו עם האבחנה העצמית הזו,ואם אתה חושש שאתה סובל ממשהוא,לך לפגישת הערכה ואבחון אצל פסיכולוג קליני,או פסיכאטר.אפשר מאד בזול,להגיע לבדיקה כזו בקופת החולים שלך.

ד12345

New member
אתה לא מבין....אני מרגיש שהגוף שלי שורף וכואב

לגמרי......אני בקושי יכול לתפקד מרוב שהוא שורף לי.....והאבחנה העצמית הזאת היא יותר מידי קשה:אני לא מדבר רק על הסימפטומים הנפוצים(נגיד מחשבות שווא,הזיות,נאילוגיזם וקהות רגשית),אלא אני מדבר על הכל(נגיד סכיזופרן נוטה להיות עצבני,ואני הייתי בעבר עצבני - אז יש עוד סימפטום,ואם סכיזופרן מדבר שטויות,וזה קרה לי בעבר,אז עוד סימפטום,והיו לי מחשבות שווא כי קראתי עליהן,אז עוד סימפטום,ופעם לא היה לי חשק לעשות משהו - אז עוד סימפטום, וככה לגבי עוד מיליון דברים רגילים אני אומר הנה עוד סימפטום ועוד סימפטום ועכשיו הגוף שלי שורף לגמרי וזאת הבעיה!!!הגוף שלי כואב כל כך ואני לא יודע מה לעשות,וזה על סמך דברים טיפשיים שרובם היו בעבר!).יש לי הרגשה דיכאונית כזאת כי העבר יישאר אותו הדבר ולכן אני לא יודע איך זה ישתנה,כל הגוף שלי שורף ואני לא יודע מה לעשות עם זה.....

ד12345

New member
אה ובנוסף אני לא חושש שאני סובל כי הכל כבר

עבר....אני פשוט מרגיש רע שהיה לי כביכול את הכל בעבר שלי(בגלל שקראתי וכו')

גרא.

New member
ד12345,שאלת,והתגובה שלי דומה.לך בקופ"ח לפגישה

עם פסיכאטר.ספר לו מה עובר עליך,והוא יציע לך מה כדאי לעשות,אם אבחון נוסף,טיפול תרופתי ו/או טיפול פסיכולוגי.

ד12345

New member
אפשר לצאת מזה?כי אני מרגיש שכאילו אי אפשר

לצאת מזה,כי אפילו על הדברים הרגילים של החיים אני אומר הנה עוד סימפטום ועוד סימפטום וכו' וכל הגוף שלי שורף וכואב.

אפשר לצאת מזה.

מצטרפת לתשובה של גרא: תפסיק לקרוא מאמרים מפחידים, וגש לטיפול. אתה מכניס את עצמך למעגל של חרדות. גש לטיפול שיעזור לך למצוא את הגרעין שלהן, וטפל בו -- בגרעין. תרגיש טוב.

למעלה