חייב עזרה

• פותח הנושא ktm
  • פורסם בתאריך

ktm

New member
חייב עזרה ../images/Emo92.gif

שלום לכולם ברשותי CBR600F3 שנת 95 מזה מספר חודשיים, לפני כשבועים צצה תופעה שכמה דקות אחרי התחת נסיעה (משהו כמו 5-10 דקות) האופנוע מתחיל לגמגם ולהיחנק בטורים היותר גבוהים (6000+) ולאחר כמה דקות זה פשוט "משתחרר" ואופנוע חוזר להגיב כרגיל,לאחר כמה פעמיים שזה קרה שמתי לב שברגע שזה קורה הסקאלה של המהירות מפסיקה לעבוד וכאשר המנוע "משתחרר" הסקאלה חוזרת לעבוד ! , הייתי במוסך והוא אמר לי שיכול להיות שיש לי בעיה בUNIT של הג'ק צד (זאת שמנטרלת את ההצתה כאשר אתה בהילוך והג'ק למטה) הוא אמר שהוא נתקל בבעיה הזו בCBR אז הוא ביטל לי את היחידה ע"י ביצוע מעקף חשמלי, מכיוון שזה לא קורה כל פעם ,קבענו שני אתן לזה כמה ימים ואודיע לו מה קורה . הבעיה היא שהיום המצב החמיר לפני כשעתיים הנעתי את האופנוע כרגיל נגיעה קלה בסטרטר והוא שואג ! , התחלתי נסיעה אחרי משהוא כמו ארבע דקות האופנוע התחיל להגמגם אפילו בטורים נמוכים עד שנכבה ... , נסיתי להניע וכלום ניסיתי עוד המון דברים שהיו נראים לי הגיונים לנסות(כמו לנסות להעביר ברז דלק לרזרבי למרות שיש לי מכל מלא להניע בדחיפה ),וכלום. אז החלטתי שאני את הבייבי שלי לא קושר באמצע איזור התעשיה ואני הולך ברגל עם האופנוע (הליכה של כמה שעתיים לפחות) אחרי כמה דקות של הליכה ניסיתי שוב להניע ואז ממש בנגיעה בסטרטר האופנוע הניע ונסעתי הביתה , גם בדרך הביתה הוא התחיל לגמגם את הגמגום הרגיל בטורים הגבוהים. למישהו יש רעיון ? חשמל או דלק ? לי זה נראה כמו חשמל מחר בבוקר אני אנסה לבדוק יותר לעומק, אבל אם זה קרה למישהו זה יכול לעזור לי מאוד . תודה רבה

רמי בר1

New member
יכול להיות שנשם מיכל הדלק סתום.

במקרה כזה כמה שהמכל יותר מלא הבעיה תופיע קודם.

C O L T

New member
אבל איך זה יכול להשפיע על הספידומטר

בהחלט נראה כמו בעיה חשמלית. צריך קודם כל לבדוק מה המוסכניק עשה במעקף שלו, אולי הוא בטעות צדק ופשוט חיפף בחיבור. אם לא, צריך להתחיל לחפש דברים דומים, אולי המפסק של הקלאץ'? אם בכלל יש כזה אצלך, האופנוע מניע גם כאשר קלאץ' משוחרר? רצוי גם לעבוד על מערכת החשמל כולה לחיפוש נתקים או בעיות.

רמי בר1

New member
לא שמתי לב לתאור על ספידומטר.

אים הוא מפסיק לעבוד,סביר שהתקלה מגיעה או מהסויץ [ראשי] או מהמפסק לכיבוי חרום.רק שני אלו מפסיקים את כל מערכת החשמל.

M a x

New member
יצא לי להתקל בבעיה דומה.

גם ב CBR,הסימפטומים היו דומים מאוד למה שתיארת. התקלה היתה תוצאה של מפסק ON/OFF לא תקין. מהתיאור שלך נראה שהבעיה היא אכן בעיית חשמל,לדעתי אין ברירה אלא לשוב למוסך.

Shredingerscat

New member
חשמל

הספידומטר לא מונע כבל אלא חשמלי באופנוע שלך(לא?), מה קורה עם שעון הסל"ד? הוא מחובר למ"ע ההצתה, אם גם הוא מתחרפן זה יכול להצביע על בעיה באזור הפיקאפ (לשם הונדה בד"כ מחברים את שעון הסל"ד, למרות שאת האופנוע שלך אני לא מכיר ואולי שם הוא מחובר למקום אחר). בעיות חשמל זה סרט, זה אף פעם לא קורה במוסך, רק במקומות שאתה לא יכול לבדוק....

RaananC

New member
אכן יכול להיות פיקאפ

אינדיקציה נוספת לפיקאפ היא בק-פיירים. ההשתנקות של המנוע מלווה בד"כ גם בבק-פיירים.

flitzer

New member
פטור ממדים בצבע זית../images/Emo7.gif

הבטחתם לי שירות קרוב לבית...

Shredingerscat

New member
אמרתי לא לפני יום ראשון

חג וכאלה, עסקים סגורים, כנראה שגם מחר לא אהיה בת"א, אבל לא שכחתי, באמת אשתדל להגיע לאופנועית ולבדוק את העניין, לא אוהב אראי אז אין לי מושג מה קורה עם הקסדות האלה.

גיקסר

New member
נשמע כמו בעייה חשמלית .........

יתכן מאד,שאכן זוהי בעייה חשמלית. הסיבה שזה קורה לאחר כמה דקות היא שיתכן,ואחד המיכלולים החשמליים מגיע לטמפרטורה ששם נוצר לו איזה ניתקון קטן שגורם לקירטועים אלו. נשמע כמו ווסת הזרם/מיישר זרם,קצת קשה לאתר את הבעייה על האופנוע כיוון שזה קורה לכמה שניות לטענתך,הפתרון הוא על דרך השלילה,נסה למצוא איזה חבר עם אופנוע דומה,תחליף לנסיעה את הווסת,ותראה האם התופעה חוזרת. יתכן ולא בטוח שגם ה CDI גורם לכך,אני אישית נתקלתי בתופעה דומה ב CB 500,בסופו של דבר אחד החוטים שנכנס לתקע ה CDI היה נוגע לא נוגע,אבל במקרה שלך זה יותר לכיוון הווסת/מיישר,כיוון שהתופעה חוזרת באותה תדירות די קבועה,תתחיל מזה ותמשיך הלאה,יש אזעקה?,תתפלא
אבל הכל יכול להיות

DORON 69

New member
הבעיה היא חשמלית ללא ספק

לי האחד האופנועים הקודמים שלי היתה בעיה דומה ולאחר מעבר על כל מערכת החשמל נמצא חוט ראשי של ה [+] של הסוללה לא תקין למרות שחיצוני הוא נראה מחובר. הטוב ביותר זה לגלות את התקלה כאשר היא קיימת, כלומר כמו במצב שהוא לא הניע אז אפשר להתחיל לחפש במערכת החשמל אבל כאשר הכל תקין זה קצת קשה

ktm

New member
לכל העונים תודה ../images/Emo13.gif

אז ככה כמה תשובות: 1. כן יש לי אזעקה (גם על זה חשבתי כבעיה) 2. שעון הטורים ממשיך לעבוד כרגיל כי עד כמה שאני יודע הוא מכני ולא חשמלי כמו שעון המהירות. 3. לא קיים אצלי מפסק קלאץ. 4. שכחתי להזכיר אבל לא כל מערכת החשמל מתנתקת מכיוון שאני רואה שהאורות עדיין עובדים ... בכל אופן נראה לי שהשבוע אני אקח את האופנוע שוב למוסך. ושוב תודה לכולם !

Shredingerscat

New member
מכונאים לא תמיד חזקים

בחשמל. הרבה מכונאים יעדיפו שנה ללא סקס על התעסקות בבעיות חשמל. אני יודע שסער מאישימוטו הוא מקצוען ובחשמל, ובטח יש עוד כמה בשוק אבל תבחר אחד טוב, כי אם לא תתקל בשיטת ה" בוא נחליף חלק, אם לא עובד נחליף עוד חלק וכו'"

למעלה