חייב עזרה דחופה....

dorzini

New member
חייב עזרה דחופה....

אממ ככה.. יש לי רישיון כבר 3 חודשים ושבוע כאילו שבוע שעבר סיימתי מלווה... עכשיו היום נסעתי באיזה כביש בין עירוני מי שמכיר אחרי צומת תעבורה לכיוון רחובות... עכשיו הייתה שם מצלמה ברמזור..... היה לי ירוק ואז ממש הגעתי 50 מטר אפילו 40 מטר לפני הצומת התחלף לי לאדום אז נתתי ממש ברקס חזק.. אבל עברתי אם האוטו את הקו עצירה באיזה חצי אוטו ממש, חצי אוטו עבר את הקו עצירה וחצי נשאר לפני הקו מיד נתתי רוורס כדי להגיע לקו העצירה עכשיו עוד לא ממש נכנסתי לצומת עכשיו 100 אחוז שצולמתי יש לי 2 שאלות א' אם יש מצב שהמצלמה צילמה תאוטו אבל בגלל שלא ממש נכנסתי לצומת עצמה אז לא קלטה תלוחית רישוי? וב' אם כן קלטה את הלוחית רישוי אז מה קורה איתי עכשיו? כאילו כמה דוח אני אמור לקבל? ותוך כמה זמן אני אמור לקבל את זה? ודרך אגב אני מתנדב אז אם יש מצב שימירו לי לאזהרה?? ווקשה זה דחוףףף לי אני כולי בסרטים

מתנדב

New member
כל מצלמת רמזור חייבת לצלם אותך 2

תמונות, אחד ביציאה לצומת, והתמונה השניה כשעברת את הצומת, במידה וצולמת רק תמונה אחת, הדו"ח לא יגיע אליך, אלא אם כן צולמת פעמיים...

Super Go

New member
כמו שנאמר - בודקים אם עברת את הצומת

כמו שנאמר על ידי "מתנדב". המצלמה מבצעת שתי תמונות ומשווה בניהן. אחת בכניסה לצומת, והשניה ביציאה ממנה. אם נעצרת ולא עברת את הצומת לא ירשם לך דו"ח. בעיקרון דו"ח על חציית צומת באור אדום הוא 1000 ש"ח ו-10 נקודות. בהמרה של דו"ח לעבירה, אין עניין של מתנדב (מתנדבים הם אזרחים לכל דבר). מי שמחזיק ברישיון למעלה מ-5 שנים, ובמשך שנתיים אין לו אף עבירה, יכול לרשום מכתב לאת"ן ולבקש שימירו לו את זה באזהרה, ואז יושבים באת"ן ומחליטים למי להמיר באזהרה ולמי השאיר את הדו"ח.

dorzini

New member
וואלה אנשים אתם לא יודעים איך

נרגעתי עכשיו וואי איזה מזלל... לא חשבתי שבגלל שאני מתנדב אז אולי המפקדת שלי תוכל לסדר לי משו אולי כאילו להמיר את זה לאזהרה

מתנדב

New member
זה שאתה מתנדב, זה לא אומר שמגיע

לך פרוטקציות וויתורים, גם אני קבלתי דוחו"ת בחיי וגם מתנדבים אחרים, ואף פעם לא חשבתי על הכיוון הזה שיוותרו לי על דו"ח מסויים בגלל שאני מתנדב...

dorzini

New member
אני ראיתי שתי פלאשים....

אבל שניהם היו באותו מקום כאילו בכניסה לצומת שניהם היו על יד הו עצירה... זה אומר משו? שהדוח לא יגיע?

SoldieRonit

New member
../images/Emo207.gif אם כבר שאלנו - תוך כמה זמן

מגיע דו"ח
והאמת אני משתדלת לא להתעבריין - במיוחד שאני על מדים. וגם על אזרחי לא ,למרות שיש יפה נפש ומצטדקים כמו אחד שהעיר שנסעתי על 60 (הווווו) או אחד שנתתי לו זכות קדימה בכיכר אבל הלחיץ אותו שהתחלתי ליסוע לפני שהוא יצא ממנה הוא התחיל לצעוק עלי
והאמת נגיד שכבר הייתי עושה עבירה אז אין לי בעיה עם הדו"ח (אני בגישה של פשעת-שילמת ואנשים לא יודעים איך לאכול את זה - כמו המפקדים מתחילים לצעוק מכינים עצמם נפשית למלחמה ותחנונים ואני "טעיתי ,יאלה אז מה העונש שלי ?? והם
המומים עוצרים עצמם ומתבאסים
) אבל אני מפחדת משלילת הרישיון ,וביננו אני כזאת חנונית
שאני אפילו לא יודעת איך נראית מצלמה/איך לזהות אותה בצומת/לא יודעת מתי יצלמו אותי/ או איך זה מרגיש
*חייך יפה למצלמה

לגבי מצלמות רמזור

מצלמת רמזור עובדת באופן פשוט. בקו הצומת ישנו גלאי נפח ובקצה השני של הצומת יש גלאי נפח נוסף. הגלאים נדרכים שניה לאחר שהרמזור הפך לאדום. כל זמן שאתה נמצא בין הגלאים המצלמה מצלמת. כלומר אם נסעת ב30 קמ"ש תצולם יותר פעמים מאשר אם היית נוסע ב100 קמ"ש. את הדו"ח תקבל בכל מקרה כי אין משמעות עם חצית את הצומת עד הסוף או אם עצרת באמצע וחזת לאחור. כי התקנה מתייחסת לכך שחצית את קו הצומת בזמן שהאור ברמזור היה אדום. לא ימירו לך את זה לאזהרה כי זאת עבירה חמורה. הסיבה השניה היא כי אתה נהג חדש.

דבר נוסף ששכחתי

המצלמה קולטת את הרכב גם אם עבר רק בחלקו את קו העצירה בגלל מיקום המצלמה שבצילום הוא יתפוס גם את הרמזורים וגם את קו הצומת

מתנדב

New member
אני לא יודע מהיכן אתה לוקח את

הדברים האלה שאתה אומר שאם תסע על 30 קמ"ש אז תצולם יותר פעמים, הוי אומר שאם אני רוצה לגמור את הפילם שבמצלמה אז אני אסע אולע על 5 קמ"ש? לכן המצלמה מצלמת 2 תמונות בלבד...

תברר באת"ן ביחידת הצילום

הם אחראים על הפעלת המצלמות מהירות/רמזור. ישנו מידע נוסף באתרים שעוסקים במכמונות מהירות

r a n 2 9

New member
דו"ח תנועה לגיל 18

קודם כל לך תתחיל לעבוד כי תוך חודש וחצי תקבל 1000 ש"ח ואז יהיו לך 3 חודשים לשלם מה המשאיר לך 4 וחצי חודשים לעבוד כדי להשיג 1000 ש"ח, בעודף תנסה למצוא קורס נהיגה שילמד אותך לנהוג ולא לעבור טסט.

alondr

New member
כמה תיקונים והבהרות

קודם במידה ואכן תקבל את הדוח קודם כל תכין 1000 שח ו10 נקודות ובתור נהג חדש קח בחשבון שרמזור אדום זו עבירה חמורה ויתכן שזה ימנע ממך את חידוש הרשיון בעתיד... אז אולי עדיף שמישהו יותר ותיק יקח את העבירה על עצמו... כדי להעביר עבירה על מישהו אחר בעל הרכב והנהג חייבים להגיע ללשכת התנועה בעצמם בליווי תעודות זהות או לחילופין למלא תצהיר חתום בידי עו"ד על כך שאותו X מצהיר שהוא נהג ברכב ולא הבעלים החוקיים.... בחברות גדולות או גופים כמו קיבוצים וכו' למשל כאשר הרכב רשום על שם או גוף או חברה חברה... יש יתרון מה בכך כי אין אדם ספציפי להפיל עליו את הדוח אז משלמים ואין נקודות.... במקרה שלך גם אם היו שני צילומים ורואים בבירור שחצית את קו העצירה אבל לא חצית את הצומת לא תקבל דוח. הצילום הכפול מטרתו לודא כניסה לצומת באור אדום ויציאה ממנו באור אדום... כל תמונה שמראה אחרת נגנזת ולא מוצא דוח...

משאז

New member
אח שלי אתה טועה....

לגבי חברות גדולות ישנו קצין רכב שאמור לדאוג לאחראי לדו"ח אם הוא לא דואג לאחראי הוא מקבל את הנקודות על עצמו. ועוד דבר לגבי חברות לקצין רכב סמכות לאשר צילום של רשיון רכב וביטוח בתור מקוריים ע"י חותמת אדומה עם מספר אישי שלו
לכן אם תעצור רכב מליסינג ותבקש רשיונות תקבל צילום ועליו חותמת אדומה עם פרטי ק. הרכב המאשר.

למעלה