חייב עזרה דחוף

batsi bats

New member
חייב עזרה דחוף

אני וידידתי התערבנו... המפסיד יאלץ לשרת מא' עד ת' את השני למשך 24 שעות. על כן חשובה לי תשובתכם המלומדת... ולהתערבות: האם נהוג לומר אנומיה או אנומליה האם אלו שני מושגים זהים וקבילים או שרק אחד מהם תקני? אשמח לתשובה מהירה...

אִיתַי

New member
תשובה... ../images/Emo26.gif

יש אנמיה - שפירושה חוסר דם, ויש אנומליה - שפירושה סטייה מן התקין, חריגה מגדר הנורמלי ("האנומליה של המים"). מקווה שניצחת בהתערבות...

batsi bats

New member
התייחסת לאנמיה ואני התכוונתי ל...

התייחסת לאנמיה ואני התכוונתי לאנומיה. האם יש מילה כזו? בגוגל יש אין ספור קישורים לאנומיה (של דרקהיים) אולם במילון אין מילה כזו...

אנומיה-אנומליה

אכן יש גם אנומיה (ואפילו במילון): ---------------------------------------------------- הסבר מלא למילה אָנוֹמְיָה שֵם נ' [מיוונית] סוציולוגיה העדר אמות מידה חברתיות או מוסריות בקרב קבוצה או פרט. • מצבי אנומיה הם לרוב תוצאה של שינויים חברתיים חדים המערערים דפוסי התנהגות קיימים. --------------------------------------------------- ואפילו משמעות נוספת: ========================== (העדר יכולת לקרוא בשם (לזהות)אובייקטים). Anomia n 1: inability to name objects or to recognize written or spoken names of objects ============================ אבל בכל זאת, המילה שבשימוש רווח (יחסית) הוא אנומליה ולא אנומיה (שהיא מילה נדירה ולא שימושית בקרב רוב רובם של דוברי העברית - על פי הניסיון והידע שלי בשפה. והנה הפירוש של אנומליה, שהיא כאמור מילה רווחת (יחסית), שניתן להיתקל בה בעיתונים במאמרים וכד': --------------------------------- הסבר מלא למילה אָנוֹמַלְיָה שֵם נ' [מיוונית] סטייה מן הנורמאלי או מן המקובל, חריגה מן הכלל, מוזרות, עיוות הסדר או הצורה הטבעית. • במאמר זה מוצעים פתרונות לתיקון האנומליה של הכלכלה בישראל במטרה להשתחרר מן התלות בסיוע של ארצות הברית. ------------------------------------------

למעלה