חייב עזרה בבקשה

חייב עזרה בבקשה

חברים לאחרונה קורה לי תופעה מוזרה..לאחרונה יש לי ירידות טורים בזמן עמידה.או בניוטרל או בהילוך.הרכב משתנק..טורים בעמידה עולים ויורדים כאילו אני לוחץ גז ועוזב..עולים ויורדים ..התופעה לא קוראת כל הזמן..לפעמים נעלם לכמה ימים וחוזר שוב..הערב קרה לי משהו מפחיד ומוזר בנסיעה על 100 בכביש 6 פתאום הרכב נתן ברקס כזה (כאילו לחצתי תוך כדי נסיעה ברקס במכה חזקה) כל הנוסעים הרגישו את זה.מד המהירות נפל וחזר חזרה..עזבתי תגז והמשכתי בנסיעה של עוד שעה ולא קרה כלום..ליפני שאני רץ למוסך..יש לכם כיוונים?! אמרו לי מצערת וחישנים או מנוע צעדים..הרכב עבר 10000 מאז טיפול שמן ופילטר אויר ופלגים האן זה קשור(אני עושה כל 10000 טיפול..מה נראה לכם ליפני שאני ניגש למוסך?..תודה רבה מראש

enigo

New member
מד צעדים מתאים לסימפטומים בעמידה, אם כי בדרך כלל הוא גם

גורם לכיבוי המנוע בסרק אם הוא לא תקין. אבל הוא בדרך כלל לא משפיע על פעולת המנוע בנסיעה - ולכן אני חושד במצערת.
אבל גם תקלה במצערת לא אמורה לגרום לבלימה חזקה, הדומה לזו שמתקבלת בלחיצה על הבלם, אלא להאטה כמו זו המתקבלת כאשר עוזבים בבת אחת את הגז. אתה בטוח שלא לחצת על הבלם בטעות?

חן 1111

Active member
כשאתה אומר שמד המהירות נפל, אתה מתכוון שהוא ירד

כי הרכב האט? או שהוא נפל לאפס?
ונראה לי שאתה מתאר שתי תקלות שונות. מה שקורה לך בסרק יכול להיות קשור לוסת סיבובי הסרק (מנוע צעדים) או ללחץ דלק, משאבת דלק, חדירת אוויר דרך איזה סדק בצינור, וכדומה.

תודה רבה.הוא לאנפל לאפס.וגם

המנוע לא כבה.
היה מין הרגשה גיעוק כזו חזקה.הבטתי לשעון חום לראות שהכל בסדר.וראיתי שמד המהירות הייתה על 100 וירדה כזה בגלל הבלימה המהירה הייתה גם הרגשה של מכה כזו קטנה..יתכן ומד המהירות ירד בגגל שמרוב הבהלה עזבתי את דוושת הגז..ואז שוב לחצתי והמשכתי בנסיעה...
אגב בלי קשר דיברתי עם משה זר הזרקות בטלפון(חיים יוד) בפתח תקווה כי אני צריך להגיע אליו בלי קשר בגלל המד סלד..הוא טען שיכול להיות שיש א ופיוז או המצבר שמקצר לשניה ומפסיק את פעולת המנוע ולכן אצטרך לבדוק זאת אצל חשמלאי..יכול להיות?תודה

חן 1111

Active member
כנראה שהמנוע דווקא כן כבה לשנייה

והוא צודק, זה יכול להיות בגלל קצר או נתק רגעי. הדרך לנסות לאתר את זה זה להזיז את כל החוטים והצינורות בתא המנוע כדי לנסות לגרום לתקלה לקרות. זה יכול להיות קשור לאספקת מתח כללית (מתח סוויצ'), או להזנה של מערכת ההצתה או ההזרקה או משאבת הדלק, ויכול להיות גם חדירת אוויר למערכת היניקה.

רפי לין

New member
"גיהוק" המנוע

ראשית יש לבדוק שצינור כניסת האויר למנוע אינו סדוק ולכן יש יניקת אויר
לא מדוד שמשבשת את פעולת המנוע.
אם תהיה אצל משה זר, נא מסור לו ד"ש חמה ממני.
בברכה - רפי לין
www.musach.co.il

עידכון חברים

בהמלצת משה זר הזרקות..הומלץ לבדוק מתח וטעינה של מצבר ואלטרנטור לשלול ניתוק זרם למנוע...
ואכן הייתי אצל חשמלאי שבדק אלטרנטור ומצבר וטען שאלטרנטור מעולה והמצבר גמור!!! הגיע למס 2 בצד האדום..הוא התפלא איך בכלל נדלק לי הרכב בבוקר כי לא היו לי בעיות..האם יכול להיות שזה קשור למקרה שלי מצבר שהוא גמור?!?!? אגב החלפתי מצבר חדש.תודה מראש

חן 1111

Active member
לפעמים מצבר גמור גורם לכל מיני תופעות משונות

למרות שההתנעה עדיין בסדר.
מכיוון שכבר החלפת, בדוק במשך כמה ימים אם הבעיה נפתרה או עדיין קיימת.

enigo

New member
נתקלתי במכוניות שמצליחות להניע בלי בעיה גם כשמתח המצבר יורד

מתחת ל-10V - מתח שעשוי בהחלט לשגע מערכות שונות ברכב. אצלי באחת המכוניות כשהמצבר חלש הרכב עדיין מניע - אבל השעון מתאפס בכל הנעה.

למעלה