חייב עזרההההה :(

חייב עזרההההה :(

אנשים, מכיוון שלא מצאתי פה פורום שמתקרב לאלקטרוניה או/ו חשמל, החלטתי להעלות את שאלתי כאן, והיא קשורה לאנשים שמבינים באלקט´. השאלה שלי היא כזאת, בתמונה המצורפת ששמתי כאן יש מתק שיש לי בבית, עכשיו, אני לא מבין מה הכניסות שיש בו ולמה הם משמשות, ישנם 3 כניסות : COM .N.C .N.O אני אודה לכם מאוד מאוד מאוד אם תוכלו להשיב לשאלתי.

arcdsgn

New member
בעוונותי

למדתי פעם אלקטרוניקה וחשמל, n.o = normaly open n.c = normaly close com = משותף לא רוצה להטעות לגבי הפירוש של כל אחד מהחיבורים שכן כבר שנים לא העלתי את צרופי המילים הללו על דל שפתי לכן אני מפנה את שאלתך למר דוחף_לויתן המתמחה באלקטרוניקה שימושית!!! סבלנות.

אאהההה :)

אם אני חושב נכון אז זה הולך ככה.. יש שני כבלים נניח ושניהם מפוצלים, כלומר 4 קצוות, זה אומר שאני מחבר כבל אחד ל .n.c ואת השני אני מחבר ל .n.o ואז את שני הקצוות שנותרו לי אני מלפף ביחד ומחבר ל com נכון ? :)

ziker

New member
מתג זעיר בעיברית נכונה

כך זה עובד בדרך כלל COM- כניסת מתח NC- יציאת מתח במצב רגיל NO-לאחר לחיצה על הקפיץ המופיע בחלק העליון של המתג מתנתק המתח מ-NC ועובר ל-NO מצב זה נשאר כל עוד הקפיץ לחוץ כמובן שאפשר לחבר בצורה אחרת בהתאם לצרכים

תקשיב..

מה שאני רוצה לעשות עם המתג הזה הוא כשאני ילחץ עליו הוא יפעל ויעביר את המתח ושאני ילחץ עליו שוב הוא יכבה.. ויש לי 2 כבלים מפוצלים, כלומר 4 קצוות.. מה אני עושה?????

מאגר

New member
בשיל מה שאתה רוצה אתב צריך מתג

אתה צריך מתד סטרט סטופ

למעלה