חייב מידע לגבי ילד תשיעי בכיתת תקשורת

חייב מידע לגבי ילד תשיעי בכיתת תקשורת

שלום חברים
היום הודיעו לנו ממנהל החינוך בחולון שמצאו לו כיתת תקשורת בפתח תקווה!!!!אין מצב שהבן שלי יבלה כל יום שעתיים על הכביש,לידיעתכם יש בחולון כיתת תקשורת אחת לבני גילו והיא כבר מאוישת ב-8 תלמידים שזה המקסימום המותר.
בשירשורים קודמים הזכירו כאן הורים שבכיתת ילדיהם יש 9 ילדים,אני חייב לקבל עוד מידע על הכיתות האלה כדי לתת דוגמה שיש תקדימים בנושא.
מי מאשר הכנסת ילד 9 לכיתת תקשורת?הרשות המקומית?משרד החינוך?למי לפנות?

תקשיב

כשהייתי בתיכון-בתיכון רגיל נסעתי כל יום 3/4 שעה לכל כיוון באוטובוסים-לא בהסעה-וזה לא היה נורא.
הבנות שלי ביסודי בבית ספר רגיל נוסעות בהסעה שיוצאת מהבית שעה ורבע לפני תחילת הלימודים וזה לא נורא.
לעבודה ומהעבודה אני נוסעת שעה-שעה ורבע לכל כיוון.
אני פשוט גרה בעיר גדולה עם המון פקקים ותחבורה ציבורית גרועה.

שלומות0

New member
גם אני גרה בעיר פקוקה

זה עדין לא מצדיק את העובדה שרצון האב כבודו!

schlomitsmile

Member
מנהל
אם זו בחירה ללמוד בבי"ס מסויים או זה בגלל מציאות החיים בעיר גדולה ופקוקה,
זה לא דומה למצב שאנשי המערכת בהתעקשות מיותרת
דנים ילד אוטיסט להיות שעות על הכביש כל יום.

שלומות0

New member

האב רוצה כיתה מסוימת ובצדק הרי כבר מזמן היו צריכים לשבץ את בנו לשם

mokita3

New member
בתגובה לתקשיב

אני לא מסכימה איתך, למה בגלל פאשלות של מערכות החינוך אנחנו צריכים שהילדים שלנו יסבלו
למה הילד שלי צריך לנסוע מרחקים, להגיע לבי"ס עייף ולחזור הביתה אחרי יום לימודים ארוך, גמור מעייפות, אני יודעת מה זה לנסוע למקום עבודה מעל שעה, תאמיני לי שגם אני עברתי את זה וזה היה סיוט עבורי עד שמצאתי מקום עבודה קרוב לבית והחיים שלי פתאום השתנו
הגיע הזמן שיפעילו את המוח קצת אבל הכי קל למצוא פתרונות קלים מבלי להתאמץ ולראות איפה באמת אפשר לעזור, העיקר לעשות לנו חיים קשים
מבחינתי אין פשרות וגם לא יהיו

asa112

New member
נסיעה מחולון לפ"ת

יכולה לקחת שעה וחצי לכל כיוון.
ילד צריך לצאת לפני 7 מהבית ולחזור ב6.
אין שום אפשרות לביקור חברים.
לא לשכוח אסיפות הורים וכל מיני דברים כמו פגישות עם צוות, כאשר צריך להגיע לבית ספר לחצי שעה.

mokita3

New member
מידע לגבי ילד 9 בכיתת תקשורת

אני מאוד מבינה אותך ומצדיקה אותך, אנחנו גרים במודיעין ואני בדיוק כמוך באותה בעיה
גם לנו הציעו בי"ס רחוק מהעיר ומאותה הסיבה כמוך גם אני סרבתי והודעתי למח' החינוך שהבן שלי לא ייסע רחוק
כרגע עוד אין לנו תשובה וכנראה שעוד לא נמצאה לנו מסגרת
עצתי לך: חבל על הזמן אתה צריך לפנות לאחת העמותות שעוזרות ולהעזר בהן יש להם עורכי דין ויועצים משפטיים ורק הם יוכלו לעזור לך להתמודד מול המערכת הרקובה מהיסוד
אם אתה צריך עוד משהו אשמח לעזור עד כמה שאוכל
בהצלחה

שלומות0

New member
אני לא בטוחה שהעמותות

הן הכתובת, לריקבון מינסיון שלי העמותות לא ממש עוזרות, !!!!!!
וצריך למצוא את הכתובת הנכונה לטפל בריקבון!

mokita3

New member
עמותות

אני רוצה להגיד לכם אל תזלזלזו בעמותות, הן עושות עבודה מעולה
לי אישית הן עזרו
אנחנו עוד לא סיימנו, אבל בעזרתם אנחנו כבר רואים את האור
לילה טוב

שלומות0

New member
מתוך דברים שהגיעו אלי מהורים

הדברים אינם יפים כמו שתארת כאן,
יתכן שהבעיה שלך פשוטה , אבל שיש בעיה מורכת קשה לקבל מהם אור ולפעמים מקבלים אפילו יותר חושך!
יש צורך שהציבור ידע את האמת!
בבעיות מורכבות אין להם כלים לטפל!!!!!!!

mokita3

New member
עזרה דרך העמותות

אני מסכימה עם כל מילה שלך
אני שלחתי את ההודעה מהניסיון האישי שלי, שהם עשו עבודה יפה מאוד בתוך שבוע ופתאום התיחסו אלינו שונה וגם דברו איתי בטון אחר
נהיו נחמדים,

mokita3

New member
עזרה בעמותות

מתוך סקרנות, לאיזה בעיות מורכבות הכוונה?

מוקיטה הבעיה שהחוק עומד לטובת...

המערכת כלומר יש רק כיתת תקשורת אחת בעיר והיא מאוישת ב-8 תלמידים ולפי חוזר מנכל החינוך בכיתת תקשורת לא יהיו יותר מ-8 תלמידים כך שלגאלית הם צודקים אבל אנושית הם טועים בגדול

dina199

New member
הם בגלל לא צודקים לגאלית.

אם יש כיתה מלאה , וזה לא מספיק הם חייבים לפתוח עוד כיתה.
זה הדבר החוקי (הלגאלי) הנכון , אבל נראה שדווקא מזה הם מתנערים בכל הכח.

TikvaBonneh

New member
אני חושבת שלפי החוק מותר לשלוח לעיר אחרת

בכל אופן אני מכירה המון מקרים כאלו, שנסעו לעיר אחרת לכיתת תקשורת או לבית ספר חינוך מיוחד. בבית הספר של הבן שלי בהוד השרון לומדים ילדים משוהם, למשל. לא בטוחה שזה לא חוקי. את ראית חוק כזה, שאסור לשלוח לעיר אחרת אם אין מספיק תלמידים לפתיחת כיתה?

שלומות0

New member
החוק אומר

שאם הרשות עשתה כל מאמץ לאפשר לילד ללמוד בתחום הרשות שלה ללא הצלחה ניתן לשלוח לרשות אחרת,
ועל סמך זה ההורה יכול להתעקש שהרשות לא עשתה מספיק מאמץ וניתן לשבץ את הבן בכיתה כילד 9.. או לפצל את הכיתה ל4 ילדים+ כיתה עם 5 ילדים וכפי שכתבתי ראיתי כיתות עם 4 ילדים!
ולכן הרשות במקרה הזה לא עשתה מספיק מאמץ!

dina199

New member
לא דיברתי על עיר אחרת

ובלאו הכי הם עושים מה שהם רוצים.
אז לא נדבר על 'חוקי' אלא על 'איך צריך להיות' .
ומה שצריך להיות הכי מתבקש זה כשיש כיתה מלאה , לפתוח עוד כיתה ולא להסתתר מאחורי תירוץ 'כיתה מלאה' .
גם חבל שאי אפשר לבדוק כמה ילדים בתוך אותה 'כיתה מלאה' מגיעים בהסעה ארוכה מעיר אחרת.

שלומות0

New member
שיש כבר 9 ילדים לכיתה תקשורתית

אין שום סיבה לא לפצל אותה לשניים ממש באותו בית ספר, שמעתי כבר תירוצים שבית הספר מלא ואין כיתות והאמת שתמיד ניתן למצוא מקום בבית ספר רק צריך לרצות למצוא את המקום!

אבל אם יש בעיר רק 9 ילדים

לא יפתחו כיתה לילד אחד והוא יצטרך לנסוע לעיר אחרת שבה הכיתה עדיין לא מלאה עד 8.

למעלה