חייב מידע לגבי ילד תשיעי בכיתת תקשורת

olam varod

New member
אצלנו היו 10 ילדים בכיתה

הסתדרנו מצוין עם העניין. כדי שלא לפתוח כיתה של 2 ילדים הם צורפו לכיתה הקיימת. טכנית יש 2 כיתות של 8 +2 בכל אחת.
המערכת היא גמישה כי כל ילד יוצא לטיפולים שלו ולשילובים שלו, אז בדר"כ יש פחות ילדים בכיתה.
דרשנו בהתאם כיתה גדולה יותר, קיבלנו גם מורה וסייעת נוספות, כך שהצוות היה 3 מורות ו-3 סייעות.
הבן שלי גם נסע שעה לכל כיוון בהסעה והסתדר עם זה. מה גם שיש מלווה להסעה שדואגת שלא יהיו ארועים חריגים. הרווח שקיבל מהמסגרת עולה על ההפסד שבנסיעה.

שלומות0

New member

היות שחלק נמצאים רוב הזמן בשילוב ניתן לעשות זאת באישור הפיקוח..

dina199

New member
וזה עדיין לא חוקי ולא תקין.

טוב שאתם הסתדרתם וטוב שקיבלתם אישור,אבל זה לא מצדיק את העניין מבחינה חוקית. היו צריכות להיות שתי כיתות של 5 תלמידים , וכל כיתה היתה צריכה לקבל את הצוות המלא שלה.
דבר כזה נותם פתח לזליגה . אם מאשרים 9 ו-תלמידים, למה לא לאשר גם11 ו 12 ויותר , במיוחד בטענה שילדים יוצאים לשילוב ולטיפולים.

olam varod

New member
כל מקרה לגופו

כל כיתה וההרכב הייחודי לה. תלוי בילדים עצמם ובכימיה שבינהם. בגיל שלהם ואיך השילוב מצליח. לא כל מה שמנוגד לתקן הוא בהכרח רע. בשנה הבאה בם ילמדו בקבוצות קטנות יותר שמחולקות לפי רמה תפקודית. מדובר על תלמידי תיכון והדגש הוא שונה מזה שהיה בחטיבה.

dina199

New member
נכון, אני מדברת על החוק בלבד.

לא טוב או רע - אלא החוק.
למשל אצל הבן שלי (וזה מה שאמרו לי בבית לורן אחרי האיבחון לפני 10 שנים
) - 5 זה אופטימלי.
לכן אני גם לא אוהבת שלפי החוק בכיתת תקשורת זה 8 . לדעתי צריך להיות 5. אבל החוק הוא עדיין חוק.
ואם בלאו הכי מחלקים את הכיתה לקבוצות יותר קטנות , זה אומר שבאמת היו צריכות להיות שתי כיתות של 5., כל אחת עם התקציב שלה (תקציב שבא מאגף חינוך מיוחד נמיוחד של משרד החינוך)
ובגלל שזה חוק זה לא חשוב אם זה יסודי, חטיבה או תיכון.
כפי שאמרתי בחינוך ך רגיל מחלקים או מאחדים כיתות לפי בסיס של 40 .ומשרד החינוך במקרים האלה לא בודק 'כל מקרה לגופו' אלא פועל לפי חוק בלבד ומנחית את ההחלטה על בתי ספר לפי חשבון תלמידים פשוט

שלומות0

New member
יש כאן שני דברים שונים

ואני למודת נסיון רב בנושא,
יש את כיתות התקשורת שקמו בשנים האחרונות מתוקף חוק לתפקודים הגבוהים, אני לא נכנסת לשאלה האם הכיתות האלו מוצדקות או לא, כי זה נושא אחר לגמרי,
הכיתות האלו בנויות בצורה כזו שרוב השעות הילדים שם נמצאים בשילוב ואינם נמצאים בכיתת האם יוצא שילד אחד או שניים נשארים בכיתת האם או אפילו אף ילד..
במעט שעות שהם ביחד יש 3- 4 אנשי צוות יש סייעת, בת שרות, מורה ולפעמים גם עוד איש מקצוע..
כך שאין שום בעיה לצרף לכיתה שכזו ילד 9 או אפילו ילד 10.
הבעיה מתחילה בכיתות שאינם יוצאים להרבה שעות שילוב, שם חובה לשנות את התקנים לחמישה ילדים או ארבעה בכיתה לא יותר,
וכבר כתבתי כאן בעבר שצריך לעשות רפורמה רצינית בכל נושא המסגרות של החינוך המיוחד,
יש בתי הספר לאוטיסטים שמתמלאים משנה לשנה, הילדים נמצאים בצפיפות וזה מאוד לא בריא להם,
יש אזורים בארץ שאין אפילו כיתת תקשורת אחת ומנגד יש אזורים שנפתחים כמה כיתות באזור אחד בלבד..
. יש מקומות שהכיתות בתקן חלקי ויש כיתות מעבר לתקן,
הגיע הזמן לעשות סדר בנושא.. ולקבוע מדיניות חדשה..

mokita3

New member
10 ילדים בכיתה

מסקרן אותי לדעת באיזו עיר אתם גרים ולאיזה בי"ס הבן שלך נסע

למעלה