חייב מידע ודחוף

למשאז

מה זה הויטמין P הזה?? ומה אתה אומר בעצם שלבנות יותר קל להתקבל לשח"מ? ובעצם.. שמגיע זמן הגיוס שלך..שואלים אותך לאן אתה רוצה ואז אתה אומר לשח"מ והם אומרים לך כן או לא? לפי איזה קריטריונים הם עושים את זה

snir888

New member
כן אבל......

מה לגבי העניין עם ההשכלה אקדמאית ישימה ?? ולא ישמה?? מה כאילו מי שלמד תואר ראשון הוא נכנס לשטרה כקצין?? ולא משנה מה הוא למד ??? אפילו תואר ראשון בהוראה ????

תראי שיר

לגבי הקצינים יש כאלו שמקבלים דרגות מהצבא שהם הופכים את זה כהסווה למשטרה..

ממתי עברת שינוי מין ?../images/Emo3.gif

מה שכתבתי זה שאנשי הקבע עוזבים את הצבא אם הם רוצים לתרום הם יכולים להעבירא את הדרגות של הקצונה לגרדות המשטרתיות למשל סא"ל=רפ"ק וכך האלה...

משאז

New member
לא מדוייק....

קורס קצינים צה"לי אכן מעביר לדרגות מקבילות במשטרה אך לא נותן סמכות של קצין משטרה..... מי שעושה זאת (העברת הדרגות) לא מתקדם בסולם הדרגות עד שלא יעשה קורס קצינים משטרתי, ואז אם היה סא"ל הוא יהיה סנ"צ וכו.... סרן=פקד, רס"ן= רפ"ק, אלוף= ניצב וכו..... דרך אגב יש לי שאלה, מה לגבי סק"מים הם יכולים להעביר דרגות בד"א (שאינן קצונה) או דרגות נגדים (נניח להיות רס"ב מיוחד או רנ"ג מיוחד?)

לא מדוייק בעליל

קק"צ צהל"י, הוא קק"צ צהלי, כלומר המסיים, מקבל דרגות קצונה צבאיות וממשיך בשירותו הצבאי. במידה ואדם שעבר קק"צ צהל"י, מבקש לעבור ולשרת במשטרת ישראל בתפקיד ישים, כלומר באותו תפקי או בתפקיד דומה בו הוא שירת בצבא, לדוגמא, איש חיל הנדסה לתפקיד קצין חבלה או קצין ביח' קרבית לתפקיד באג"מ, ובמידה ובמשטרת ישראל יש תקן לקלוט אותו, הוא עובר למשטרת ישראל במעמד של צוער, ולאחר שהוא מסיים את ההשלמה המשטרתית (ללא צורך במעבר כל ההקק"צ המשטרתי) הוא מקבל דרגה שהיא לא מקבילה לדרגתו הצבאית, אלא בד"כ תהיה אחת פחות, לדוגמא: סא"ל יקבל רפ"ק ורס"ן יקבל פקד וסרן יקבל מפקח. לגבי דרגות בכירות יותר - זה נתון לשיקול המפכ"ל. לגבי סק"מ, הנושא יותר מורכב, מי שהיה קצין בצבא, ומועמד לקצונה מיוחדת במשא"ז - עובר הכשרה בת חודשיים ולאחר מכן מקבל ממ"ש ללא קשר לדרגתו הצבאית. סק"מ שדרגתו הצבאית לא היתה קצונה, אין קשר בינה לבין דרגת המתנדב שלו במשא"ז. ונדמה לי שדרגת רנ"ג מיוחד - לא המציאו עדיין..... (גם במציאות זה לוקח עשרות שנים להגיע אליה ולכן מי שהיום רנ"ג מיוחד אם הייתה כזאת דרגה, היה צריך להתנדב במשא"ז עוד לפני שהקימו אותו בכלל...) מה שכן, שוטרים לשעבר, שפרשו מפאת גיל, אך ממשיכים להתנדב, בד"כ יותר להם להמשיך ולהסתובב עם דרגתם.

משאז

New member
יש דרגה כזאת!!!

לא צריך 30 שנה בשביל להיות רנ"ג מיוחד... ישנם רנ"גים במשטרה וישנם רנ"גים מתנדבים..... השאלה היא איפה מפסיקות הדרגות של קצינים מתנדבים

תשמע...

אם אתה אומר, אז אני מאמין (למרות שזה נמשע מוזר ומצחיק) לשוטר מן המניין לוקח לפחות 17/18 שנים לקבל רנ"ג (וגם זה רק אם אין עיכובים בדרך) ואני התייחסתי לשוטר. לגבי מתנדבים - אזי זה נשמע לי קצת מופלץ (סליחה על הביטוי..) ואני עדיין לא נתקלתי בזה (ואני שמח על כך). לרגות הקצונה אין גבול, כעיקרון התקנים מדברים על רפ"ק וסנ"צ. לדוגמה: מפקד יחידת הבקרה הארצית הוא סנ"צ וסגנו רפ"ק - שניהם מתנדבים. וידוע לי כי בי-ם יש יחידה בשם יש"מ (יחידת שוטרים מתנדבים) שהיא מקבילה למתמי"ד אך ייחודה הוא שמתנדביה כולם היו שוטרים בעברם ומתנדבים יחד עם דרגת הפרישה שלהם. מפקד היחידה הוא נצ"מ - ניצב משנה מיוחד. כך שהנושא לא תחום לגמרי.

למעלה