חייב לשתף

latebloomer66

New member
מקומם ושערורייתי

אבל הם טוענים שאין תחליף להורים ובכלל לא אכפת להם ממני.אני מרגידה מוזנחת והבריאות שלי גרועה וגם מזניחה את החדר וההיגיינה האישית שלי ועדיין מפריע לי שאני מוזנחת ושלא שמים לב אליי.הרס עצמי כזה וריגרסיה.מרגע שהגעתי להוסטל הבריאות הפיזית התערערה פי מיליון ממה שהייתה.אין לי ברזל בגוף בכלל ועוד מיליון בעיות חדשות.אני לא מתקלחת כן אוכלת לא אוכלת.העלתי עשרות קילוגרמים.אני לא דואגת לניקיון שלי הפיזי ולא בחדר.והשרותים של הבנות-רק לי מפריע לראות שכל ההוסטל הזה מלא עובש תיקנים נמלים בתוך האמבטיה נמלים על הקירות בתוך הכיור.המדריכות בכלל לא אכפת להן שהתורנויות שירותים ייעשו ולא מבקשות כבר.זה קצה הקרחון.אני לא מתגברת על העובדה שהאקס שלי יימח שמו עזב אותי אחרי 3 שנות זוגיות בשביל מישהי אחרת והתעלם חודשים ונעלם מבלי להסביר וזו דוגמא לאובססיה שלא מרפה ולא מתרפאת וגם אין לי בכלל חברות וחברים.אני מרגישה מרושלת ומטונפת מוזנחת נשכחת ועזובה.אבל אני רואה שההוסטל בא בגישה ואפילו הפסיכיאטר הזה אמר שתמשיף לחיות ככה בבועה הנוחה הזו.מישהו נוסף צריך להתעורר כי אני שקועה בתוך כל ההרס העצמי והריגרסיה בערך כבר שנתיים וחצי וכל חיי גם כן.

asa112

New member
יש אנשים שלא מצליחים להתמודד

עם עובדה שנולד להם ילד שונה.
לא יודעת, אם נכון לשפוט אותם.
חבל על ילדים שלהם , אבל מה יש לעשות ?

אני יודעת גם שצוות מטפלים מקבל הורים כאלו בזלזול, העיקר, שעובדי מוסד גם לא יודעים המ היו עושים במקומם.

פעם בן שלי היה מאושפז בשניידר מספר ימים ובאותו חדר היתה ילדה עם שיתוק מוחין מאיזה מוסד בבני ברק.
היו לידה כל הזמן מטפלות מטעם מוסד. יום אחד הן דיברו על זה , שאבא של ילד התקשר סוף סוף לשאול מה שלומה.
בהחלט היה הרבה זלזול בשיחה הזו.

חבל על הילדה, אבל אם הורים באמת לא יכולים או לא מסוגלים ?

אני חושבת, שגם לא נכון לבקר את פותח שרשור, כי כנירה כואב לו, לכן הוא החליט לכתוב פה.

dina199

New member
ברור שכואב לו. אבל כשהוא שופט

לחומרה אנשים שלא יכולים להתמודד וגם כאלה שרק נראים לו כך , החלטתי שצריך לאזן את הדברים.
את אומרת שאסור לנו לבקר אותו כי כואב לו. אבל האם מותר לו לעשות בדיוק אותו דבר ועוד כלפי אנשים שלא יכולים להגיב (ואני בטוחה שכואב להם) ?

ואני חייבת להגיד שהשיפוטיות פה מול התמודדות

של הורים עם הנכות הקשה של הילדים שלהם, מעוררת בי בחילה פיזית ממש.

מה זה עסקך שולמית מי יושבת בבית קפה ו"חיה את החיים הטובים"? אם יש לה ילד נכה, אסור לה לשבת בבית קפה?
ואת דפנה, מי שמך, קודם לרכל את סיפור המשפחה האומללה הזו ואז לשפוט את האמא על מה שהיא עושה ולא עושה? את בנעליה? או שזה שיש לך אוטיסט בבית מסמיך אותך לשפוט את כל ההורים לילדים נכים?
ואת רנדי, שאפו לך על זה שיש לך ילד מורכב (ועם זאת, אני משערת שלא נכה ברמות שמתוארות כאן) ויש לך את הכוחות לטפל בו כמו שנראה לך נכון. מדוע בכל זאת את מוצאת לנכון להעביר ביקורת על הורים אחרים?
וגם מי שלא טרחתי להזכיר בשמו - יישר כוח. באמת הצלחתם לעמוד במשימה המורכבת של לשפוט ולהשמיץ אנשים שנמצאים באחת הסיטואציות הכי קשות שאפשר, קבלו ח"ח!

בקיצור, כל הכבוד לכם, כל הצדקנים והשופטים והמבקרים של אנשים שהם לא במצבכם, או שכן במצבכם ועשו בחירות אחרות (כשכמובן, אין לכם מושג על החיים שלהם ומה הביא אותם למקום שבו הם נמצאים). הראיתם לכולנו מה זה - אתם גם יודעים לרכל על בחירות של אחרים ששמעתם עליהן מיד שלישית, שביעית או ארבע עשרה (כי הרי אתם לא מדברים על חברים שלכם או על עצמכם חלילה) ושהן לא עסקכן המזוין ואף פעם לא היו. וגם לשפוט הורים אחרים, כי אתם כל כך הרבה יותר טובים.
ואחר כך תבואו לפה לבכות, שמפלים אתכם לרעה, שהחברה רעה ואכזרית ושופטת את הילדים החריגים שלכם לחומרה, שלא מקבלים אתכם כמו שאתם - פשוט אנשים ואותם כמו שהם - פשוט ילדים, שהרשויות מתנכלות לכם ובאיזה עולם מחורבן שלא מכיל את השונה אתם חיים.

אתם עושים את העולם הזה מחורבן! אתם!

כשאתם מרכלים, משמיצים, מבקרים, שופטים. אתם החברה האכזרית.
האנשים האלה שמסתכלים מהצד ומצקצקים? תסתכלו בראי.
במו המקלדת שלכם הפכתם את העולם הזה למקום רע יותר, שיפוטי יותר ואכזרי יותר.
במקום להפיץ אור וחמלה והבנה בעולם, כי גם אתם נצרפתם בכור ההיתוך המייסר הזה, אתם מפנים אצבעות מאשימות לכל הכיוונים. כדי להרגיש כמה שאתם יותר נעלים ואיך אתם התמודדתם יותר בחן ובאצילות עם גזירת הגורל (ולא משנה אם מצבם של אותם הורים שונה לחלוטין ממצבכם והרי אין לכם מושג מה מצבם וגם לא מעניין אתכם, את האג'נדה שלכם זה לא משרת.)

כבר הרבה זמן לא נתקלתי בשרשור עם כל כך הרבה רוע ושיפוטיות ובמקום שאמור להיות תומך.
איכס.

שלומות0

New member
מאוד מיזמן לא קראתי

בפורום תמיכה, בפורום שבו אנשים משתפים את הדברים הכי כאובים שעל ליבם וזוכים בתגובה כל כך בוטה במילים הכל כך בוטות שלה, אני מקווה שהמנהלות
ישכילו לעשות ולמחוק את התגובה הפוגענית הזו כלפי גולשים שמשתפים ומשתתפים כאן בדברים הכי כאובים שלהם!
ומנהלות אם אסור כאן לשתף בסיפורים אישיים שקרו לנו ושום דבר מדברי לא המצאה,
אז למה נועד הפורום הזה?

אבל את לא כותבת על עצמך

את כותבת על איזו אמא נהדרת את, שזה סבבה ואיזה חרא של הורים הם אלה שלא כמוך שזה פחות סבבה.
אז איך זה בדיוק סיפור אישי שלך, לדבר על אנשים אחרים שעשו בחירות אחרת ממך? או שכשאת כותבת שזה סיפור אישי שקרה לך, את מתכוונת שבמו אוזנייך שמעת מישהי מרכלת על מישהי שלישית?

7ofnine

New member
לא את זאת שסתם משמיצה

ומנין לך שאין לנו ניסיון עם זה? אני מדברת בשם מישהו שאני מכירה שההורים שלו בדיוק ככה בילו הרבה אבל לא מצאו זמן להתייחס אליו כששהה במוסד ואני מכירה את הסיפור לפרטים ויודעת שלא היה אכפת להם ממנו. ואת יסורי התופת שהוא עבר וההזנחה במוסד ההוא כי להורים שלו לא היה אכפת ממנו.
אם היה אז מישהו מהעובדים במקום שופט קצת את ההתנהגות הזו של ההורים שלו אולי היה מציל נפש אחת!
ולעובד שכתב למעלה - אני מאוד מודה לך שהעלת את הנושא הכואב הזה ודיברת בשמם של אלו שאף אחד לא רוצה להקשיב להם.

שלומות0

New member
הגברת הירושלמית

פשוט לא רוצה שנספר כאן על הישראלי המכוער,
אז היא הפכה אותנו למכוערים,
מאוד פשוט

כאמור-ואיך זה שאת מספרת סיפור של מישהו אחר

על ההורים שלו שיתכן שלא פגשת מעולם ובטוח שלא היית בעורם ולא חווית את נסיון חייהם ואין לך מושג מה הכלים ש*הם* קיבלו בבית, כי מה לעשות, גם הורים הם בני אדם, אפילו הורים לילד חריג ויש להם סט יכולות משל עצמם והן מוגבלות.
איך כל הרכילות יד שלישית הזאת בדיוק מביאה גאולה לעולם לדעתך?
וזה ששמעת ממש מקרוב סיפור של מישהו (ומי אמר שאותו מישהו מספר סיפור אובייקטיבי, מעניין), נותן לך ניסיון במשהו? כי אני שמעתי מישהו מספר על טיסה לחלל. זה לא עשה אותי אסטרונאוטית מוסמכת למיטב ידיעתי.

כל ההשמצות שכתבת כאן (וקודם לא ציינתח אותך בשמך, אז טוב לתקן את המעוות) והשיפוטיות - הן מכוערות ולא הוגנות ומפיצות פשוט רוע בעולם. את עושה חושך במקום אור. אבל אם זה גורם לך להרגיש יותר טוב עם עצמך, תמשיכי ככה באמת.

7ofnine

New member
חשבתי שברור מדברי שאני לא צד שלישי

ובטח שדיברתי עם אותם הורים - שאלתי אותם על זה בלי סוף ואני יודעת בדיוק לפרטי פרטים אילו כלים היו להם ואילו כלים הם קיבלו. באיזו זכות את שופטת אותי, מי אמר לך שאני לא הייתי חלק משמעותי מהסיפור הזה? ואני מכירה עוד משפחות לחוסים עם הורים כאלה ואני יודעת טוב מאוד מה מרגיש החוסה ומה המחיר שהוא משלם - אותו מחיר עליו דיבר חדיד. חדיד ניסה לעשות כאן טובה לחוסים הללו - שאולי מישהו יבין מה עובר על חוסה שהוריו שוכחים אותו למרות שיש להם ברירה. את זאת היחידה ששופטת כאן אנשים בלי שהיית במקומם ויותר לא ארחיב.

הממ, כנראה שזה לא ברור שאת חלק מהסיפור אם

את או אחד ההורים או החוסה.
אם זה לא ככה, אז את אכן שופטת אנשים שאת לא נמצאת בנעליהם.
גם אם את אחות או בת דודה או שכנה בדלת ממול, את עדין לא חלק מהסיפור ולכן כל דבר שאת מספרת עליו הוא ביקורת ולשון הרע.

ובמקום לשפוט הורים שאת כאמור לא במקומם, גם אם שאלת אותם המון שאלות, את יכולה להציע לחדיד האלטרואיסט לחשוב על דרכים לשפר את המצב במקום לבקר בחירות של אנשים אחרים שלא את ולא הוא (אלא אם כן כאמור את הורה א', ב' או החוסה בעצמו) יכולים לעמוד במקומם.
ואני עומדת מאחורי מה שכתבתי לגמרי - הרבית חושך בעולם בשרשור הזה ולא תרמת שום דבר טוב.

7ofnine

New member
כן

בגלל צנעת הפרט לא יכולה לחשוף פרטים מי ומה. בואי נסתפק בכך שלפי ההגדרה שלך אני באמת חלק מהסיפור.
ואת שפטת והשמצת אותי מבלי להכיר אותי (ושימי לב אני לא שפטתי אותך ולא השמצתי אותך באופן אישי בשום מקום אבל את כן שפטת אותי כאן באופן אישי).
לפי ההגדרה שלך רק את זו שהרבית כאן חושך ולא אור (אלא אם כן גם את היית מתישהו חלק מהסיפור - חוסה או הורה א או ב).
חדיד שאת מכנה אותו בציניות ה"אלטרואיסט" כתב שהוא מנסה לעשות מה שיכול אבל סביבו ומעליו עובדים אנשים אטומים הוא כנראה לא יכול לעשות הרבה דברים כדי לשפר את המצב והניסיון להעלות את הנושא למודעות כלל ההורים בתקווה שאולי זה יביא שינוי - זה דבר מועיל, מעבר לזה ספק עד כמה הוא יכול לפעול. אדם אחד ישר במקום ממשלתי גדול ומסואב לא יכול לעשות הרבה וכשמדובר במקום פרנסה אם צועקים יותר מידי עלולים לשלם מחיר כבד שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו במציאות הכלכלית העגומה של ימינו גם את זה כדאי לקחת בחשבון לפני ששופטים.

dina199

New member
תודה . זה בערך מה שאני כתבתי

לאורך השרשור ואני מסכימה עם כל מילה שכתבת.

למעלה