חייב לשאול...

תום280

New member
חייב לשאול...

זו שאלה שבוודאי תצחיק אותכם כל כך עד כדי כך שיש מצב שאני אהיה מושא ללעג אבל אני פשוט חייב לדעת - גידול נחשים נחשב קשה?? אני קראתי את כל המאמרים האלו אודות הגידול והטיפול בהם, את המאמרים על המגורים שלהם - הטרריום שלהם וכל מה שקשור בו (טמפרטורה, לחות וכו') ואני חייב לומר שזה הולך ונשמע מסובך יותר ויותר ככל שאני מרבה בקריאה על זה. ולפי מה שאני הבנתי, לפחות 80% מבין אלו שכותבים בפורום הזה מחזיקים נחשים ולכן אני רוצה לשאול את השאלה המביכה הזאת - כל הסיפור הזה של גידול נחשים,עם כל מה שכלול בזה - זה קשה?? ומהי הדרך הכי טובה ללמוד להתמודד עם הקושי הזה?? הרי אני בעצמי מתכוון לגדל אחד כזה יום אחד (מה לעשות - אני מת עליהם), אבל אני חושש מכישלון ושאחרי משהו כמו חודש אני אמצא את הנחש מת או משהו...ואני לא רוצה שזה יקרה....ולכן אני מחפש עצות ועזרה מכל סוג שהוא.... כל תגובה תתקבל בברכה. תודה מראש -תום.

BabaGee

New member
קודם כל תרגע ../images/Emo13.gif

והכי חשוב...........לא להזריק אטרופין ! גידול נחשים (רובם בכל אופן שלא דורשים יותר מדיי תנאים מיוחדים) הוא לא קשה במיוחד. המטרה העיקרית שלך היא לספק לנחש את התנאים הטובים ביותר שתוכל לתת לו מבחינת טמפ' , לחות, מזון וכדומה. להיות עירני לגבי התנהגויות מוזרות אצל הזוחל כיוון שנחשים מסתירים מחלות בצורה מצויינת ולרוב כשרואים את הסימפטומים אז המחלה בשלבים מאוחרים מעט. המידע שאתה מפיק מהקריאה הוא מספיק לגידול אבל אם מתעוררת בעיה מיוחדת אז מעט ייעוץ מאנשים בעלי ניסיון בגידול וביקור אצל ווטרינר לא יזיקו בלשון המעטה. בקיצור: תתרווח בכסא, תדמיין את עצמך מגדל זוחל ויאללה לרכישה

קשה אבל לא מצחיק../images/Emo8.gif

לגדל תינוקות זה לא קשה? תתחיל עם הדברים הבסיסיים, ותאמין לי ככל שתהיה יותר בקרב הנחש ככ תידע עליו יותר. בסופו של דבר אתה תידע את כל מה שאתה צריך לדעת על טיפול בנחש. כשיהיו בעיות ואני מנסה להדגיש - כשיהיו, תוכל להתיעץ עם מומחה. לכולם זה קשה בהתחלה.

תום280

New member
אהא

טוב נו אני מניח שכל ההתחלות קשות ושחייבים ללמוד בדרך הקשה (שהיא ניסוי וטעייה בדרך כלל)...נו טוב אולי אני באמת קצת יותר מדי היסטרי. חוץ מזה אתם יודעים...זה שאני חושש מכישלון (לדעתי) - רק מראה שאכפת לי מאוד מהנושא. ולגבי לא להזריק אנטרופין...אינסולין מספיק לי, תודה :) ויאללה לרכישה...חכה חכה קודם צריך לשכנע את אמא וזו לא משימה קלה...יש אפילו מצב שאצטרך לחכות עד שאני אעבור לבית משלי (אם תהיתם - אני בן 17.5). אולי עכשיו אתם חושבים שאני מתחיל לחשוב (ולדאוג) קצת מוקדם מדי - אבל זה הטיפוס מה אני אעשה... וואלה אם הייתי יכול לעבוד באיזו נחשייה או באיזו פינת חי (פינת זוחלים יותר נכון) שיש בה נחשים אני מניח שזה היה יכול קצת לעזור לי לצבור ניסיון לא? חשבתי לנסות למצוא מקומות כאלה...רק שלצערי לא נוטים לקחת אנשים בגילי לעבודות כאלה... שוב תודה ואשמח לשמוע תגובות נוספות -תום.

BabaGee

New member
נראה לי שהגיל הוא לא ממש הבעיה

הבעיה העיקרית עם לעבוד בזוחליה או בפינת חי עם זוחלים היא שכשמחפשים מישהו שיעבוד במקום כזה אז מחפשים מישהו שכבר יש לו ניסיון, מעיין מלכוד 22 כזה
תנסה אולי חנות חיות, האיכפתיות שלך לזוחלים רק תשפר את המצב שלהם שם אני מניח
לא רוצה להדיח אותך לדבר עברה אבל כבר שמעתי סיפורים על אנשים שגידלו נחשים והסתירו את זה מההורים שלהם. זה שאתה חושש מכשלון מראה שאכפת לך אבל זה שאתה לחוץ מראה שאתה לחוץ
בהצלחה ותרגיש חופשי לשאול כל דבר, אף אחד פה לא יצחק עלייך אם תשאל שאלה שנובעת מחוסר ידע ורצון ללמוד אפילו אם השאלה היא בסיסית ביותר (יהיו כמה עקיצות אני מאמין ואפילו מקווה
אבל לא זלזול בשאלה)

תום280

New member
תודה. מעודד לדעת.

ואני לא מתכוון לגדל אפילו נמלה מתחת לאפם של ההורים שלי. אני לא דתי, אבל יש לי כבוד גדול מאוד ל"כבד את אביך ואת אמך". -תום.

מזכיר לי

איך הברחתי כל פעם חבר חדש הבייתה... את הראשון הבאתי בהסכמה,את השני בתוך החולצה ואת השלישי בכיס עד שאמא שלי פתחה את הארון בגדים ומתחת לשכבה דקה של חולצות מצאה 2 פלסטיקיות.. כוסות עפו וחלונות נשברו אבל היה שווה..

רן333

New member
אני חושב שאתה צודק:

החשש מכישלון, וגם העובדה שאתה מתעניין וקורא לפני שאתה מנסה להשיג נחש, מראה שאיכפת לך. באשר לשאלה המקורית - אני לא חושב שקשה לגדל נחשים. יש להם אמנם מספר דרישות בסיסיות שחשוב להבין, אבל אחרי שמבינים את הדרישות האלה, ודואגים לספק אותן - חלק גדול ממיני הנחשים הפוכים לחיה שקל מאוד לגדל. אני במקומך הייתי ממשיך לקרוא, ודואג שחומר הקריאה שלי יכלול גם את אחד הספרונים שמוקדשים למין הנחש שאותו אני מתכוון לגדל (אתה יכול למצוא המלצות על סדרות של ספרונים כאלה באחד השרשורים הקודמים.) קריאת חומר כזה יכולה להגדיל את סיכויי ההצלחה שלך בצורה משמעותית. ואחרי כל זה - יישאר לך רק לשכנע את ההורים.

תום280

New member
תודה, תודה

קודם כל אסף - אם אני אעשה משהו מתחת לאפם של ההורים שלי, אני חושב שאזכה להכיר את הכליה שלי מקרוב. אבא שלי אמר לי "נדבר על זה במלוא 30 יום לפטירתו של סנופי (הכלב שלנו), שעדיין חי. ואני לא מתכוון להרוג אותו חס וחלילה. אבל יהיה בסדר. אגב רן תודה גם לך. -תום.

תום280

New member
לא לי

יש לי סוכרת. אני פטור משירות צבאי. עוד לא החלטתי אם אני רוצה להתנדב. אם ארצה - אז אתה צודק. -תום

למעלה