חייב לציין

Gidi Shemer

New member
חייב לציין

שהטפטוף שהפך למבול לאחרונה, של אנשים שאינם קרובים בלשון המעטה לצמחונות או טבעונות ובאים לבקר בפורום כדי להסביר מדוע טבעונות זה רוע מוחלט ומדוע לא צריך להיכנס לצלחת- הזרם מבקרים הזה מעודד מאד. מבלי קשר לכוונות הטובות או הלא טובות- האייטם על השולחן, הוא מטריד אנשים, והם חושבים, מתעצבנים, מסכימים, מתנגדים, לא משנה מה. הם מתייחסים.

שתהיה שנה טובה לכולנו.

Gidi Shemer

New member
אני משער שהאח הגדול

לא האמיתי, אלא התכנית, עזרה להעלות את הנושא בקרב הרבה אנשים (לטובה ולרעה, אבל שוב- הנושא הוא על השולחן וזה מה שחשוב). הכתבות הדי רבות בתקשורת, ומעל לכל- החן של מנהלות פורום צמחונות טבעונות.

פשקרב

New member
בלי לנקוט עמדה או להסגיר מה אני אוכל....

לפי כמה רפרופים כאן - התרשמתי כי אתה יודע להסיק מסקנות מעל הממוצע (לא דיאגנוזה - רק התרשמות שלי).
האם אתה מאמין כי יש קשר כלשהו... ולו הרופף ביותר... בין ה"זוכה" במקום הראשון בתכנית הזבל האמורה ובין הצבעת ההמונים ב-SMS או באולפן המניב "תשואות-לפי-פקודה" ???

ולסיום - קרא קצת כאן [URL]http://www.imdb.com/title/tt0110932/?ref_=nm_flmg_prd_32[/URL] - אין חדש תחת השמש.

איך אמר המשורר - פראיירים לא מתים - רק מתחלפים.

Gidi Shemer

New member
היות ותכנית האח הגדול,

זהות הזוכה בתכנית האח הגדול, ושאלת החוקיות/שחיתות של הבחירה בזוכה בתכנית האח הגדול- כל אלו מעניינים אותי כשלג אשתקד, אין לי יותר מדי תובנות לספק לך כתגובה.
העובדה היא שנושא הטבעונות עלה לשולחן גם בעזרת התכנית, מבלי קשר לשאלה אם הבחירה הסופית היתה כשרה והאם אנשים אוהבים או שונאים או אדישים לטל גלבוע. גם אם היא היתה זוכה במקום השלישי והפחות נכסף, החשיפה לטבעונות כבר היתה שם.

האמת שאני חושבת שבחרו בטל בתור מתמודדת היא דווקא

בגלל שבנושא עלה עוד לפני...
&nbsp
בשנה שנתיים האחרונות אני שמצה לב להרבה יותר מודעות בנושא...
למשל שני צמחוני שמתרחב ליותר ויותר מסעדות, הדיבור בחדשות על הנושא, סלבים שמצהירים כי עברו לצמחונות/טבעונות וכו...
השאלה האם טל העלתה מודעות היא לדעתי דומה לביצה והתרנגולת...
אני לא יודעת אם היא נבחרה בגלל שהמודעות לנושא עלתה או שהיא העלתה את המודעות...
אישית, לא אהבתי את טל ואת הדרך שלה.
&nbsp
בכל מקרה, אני שמחה שהמודעות גדלה...
חג שמח ושנה טובה...

Gidi Shemer

New member
ברור שזה היה בעקבות גל

אבל זה לא סותר את העובדה שהיא העלתה את הנושא בהרבה בתים שלא היו בהכרח מתעסקים עם נושא הטבעונות ללא החשיפה לאח הגדול

לא רק הקפיצה את המודעות, היא העבירה את הטבעונות למיינסטרים

בעזרת רוח גבית חזקה חסרת תקדים של הפקת האח הגדול.

אני חושבת שהאח הגדול הושפעה מהעובדה שהטבעונות והצמחונות

גדלים ברחבי העולם...
&nbsp
רק בארץ עשרות סלבים הצהירו על המהפך...
נינט, יהודה לוי, מיקי....
הרבה שפים הכינו תפריטים מיוחדים (בצרפת, ניו יורק וגם בישראל)...
&nbsp
כמו שכתבתי, לא הסכמתי עם דרכה אבל אין ספק שהיא תרמה..

smaak

New member
קצת מזכיר לי

את אלה שעוקבים אחרי דפי פייסבוק של טל גלבוע, או ויגן פרנדלי,
ונמצאים שם בעיקר כדי להטריל.
אני לא חושבת שכולם טרולים,
אבל אם הם כל כך משוכנעים שהם צודקים,
לא ברור לי מה מניע את הצורך הזה להיכנס לדפים שעניינם טבעונות ולהגיב נגדה.
כאילו נכנסתי לסלון שלך עם בוץ והנחתי רגליים על השולחן..

diday

Member
בהחלט נכון, אבל לא שונה במאומה

מצימחונים, טבעונים, מתנגדי ברית מילה וכל מחזירי תשובה אחרים שמרגישים צורך בלתי ניתן לשליטה לפעילות דומה אם האגנדה לא עונה לתפישת עולמם.

mayamee

New member
אני רואה בזה

דבר טוב. רק שלא יתעלמו
שימשיכו להיות נוכחים, אין לי בעיה..זה מעיד על זה שהנושא עושה להם משהו. אם נושא לא יעניין אותי אתעלם ואמשיך הלאה. אצלם זה לא ככה.
לי זה נותן עוד דלק
יאללה bring it on

יש בזה משהו

לרוב אני אמנם לא נכנסת לדיונים עם אנשים כאלה, פוחדת על עצמי שאתבטא בצורה שאצטער עליה, אבל כפי שזה נראה ולא רק כאן אלא בכלל, האנשים שהכי מביעים התנגדות והכי נכנסים לוויכוחים גם בלי ש"הזמנו" אותם לכך, הם אלה שעמוק בפנים הנושא הזה אכן מציק להם.

RSPA

New member
היום קוראים לטפטוף או למבול - זליגה ...

ואין ספק שהטבעונות עלתה על המפה חזק מאוד בעקבות "האח הגדול".

שנה טובה.

אז אפשר לומר שזה היורה

אני מסכימה איתך מאוד, אם כי בביתי הוירטואלי [הפורום הזה] הייתי שמחה לקצת נחת פנים-צמוחנית-טבעונית, ולפעמים זה יכול להפוך למוגזם כל הרעש הזה והויכוחים.
גם קשה לי לקבל את זה שאני עונה מאוד בסבלנות ואריכות והכי נחמד שאני יכולה, ואז מתייחסים רק לחלק קטן מהודעתי, או אפילו מתעלמים ממנה כליל כאילו מעולם נבראה, מסלפים את טיעוני [או את טיעוני אחרים], ובסוף עוד טוענים שטבעונים הם המתלהמים.

בסדר. אם הם רוצים לנסות להרוג את השליח אזי הם לא מבינים שאין דבר יותר חזק מרעיונות טובים, והטבעונות, כרעיון טוב, עתידה לקבור את כל ערימות התירוצים, זה רק עניין של זמן והתמדה.

למעלה