חייב להתייעץ איתכם

MrKashtan

New member
חייב להתייעץ איתכם

הי. אני מתכוון לקנות רכב בתקציב של כ-60 אלף ש"ח. עד עכשיו לא ממש העזתי לחשוב על זה, אבל ממש במקרה גיליתי שיש את הג'מיני (ואולי גם אחרים?!) שאפשר לקנות בתקציב כזה, אפילו משנת 2001. אני לא חיית שטח, אבל אני מת לרדת לשטח מדי פעם, ועם הרכבים שהיו לי עד עכשיו זה היה בלתי אפשרי. ללא ספק, עם כל הכבוד לטויוטה קורולה, ג'יפ זה רכב טיפה יותר מדליק. בכל מקרה, הירידה לשטח אצלי תבוא לידי ביטוי מדי פעם ולא כל שבוע. עכשיו, כמה שאלות: 1. ג'יפים במחירים האלה שווים משהו? 2. עלויות האחזקה לג'יפ כזה, בהנחה שאני לא משתולל בשטח, אלא נוסע לטיול רגוע מדי פעם, האם הן יקרעו אותי? -- בקיצר, צריך להכין הרבה כסף כדי לטפל בג'יפ, גם אם רגועים איתו? תודה מראש וחג שמח!
 

רוזוב

New member
כמה עצות

אהלן, ראשית כל, גם אם לא תרד עם הג'יפ לשטח אף פעם (ואז אין ממש טעם לקנות אחד לדעתי) , יעלה להחזיק ג'יפ מכל סוג יותר משיעלה להחזיק פרטית. אומנם זו הכללה, אבל כמעט תמיד תהיה לך צריכת דלק יותר גבוהה ועלויות ביטוח יותר גבוהות. כשאתה נכנס לשטח אתה גם מגביר את הבלאי באופן משמעותי. לגבי בחירת הרכב - יעזור מאוד אם תרשום מה הדרישות שלך ממנו , כלומר: כמה קילומטרים בשנה, מרחב פנימי, ביצועי כביש/שטח וכו'... בעקרון, עם 60K, כמה שתלך אחורה יותר בשנתון יהיה לך אפשרויות רכישה מגוונות יותר. אם אתה מחפש איזור שנת 2000 ומעלה אז משהו בסגנון הג'ימני/קאיה ספורטאז' יכולים לתת לך פתרון טוב לרכב שנוח להתנהל איתו בעיר וגם יש לו יכולות לא מבוטלות בשטח. אם תלך קצת אחורה תוכל לפזול לכיוון של רכבי שטח כגון ניסאן טראנו, יונדאי גאלופר ודומים. טל.
 

MrKashtan

New member
הנה פירוט:

ראשית, תודה על התשובה המפורטת. דרישות: אמין כמה שרק אפשר, אוטומטי, שנתון 2000 ומעלה. בערך 15K ק"מ לשנה ושתהיה עבירות שטח בסיסית (לא מתכוון להתפרע). צריך להתאים לזוג (לא למשפחה, כך שיכול להיות קטן). בנוסף, על אילו פערי ביטוח ואחזקה מדובר? אפשר לקבל אינדיקציה, אפילו גסה? תודה תודה.
 

רוזוב

New member
ע"פ הדרישות שלך - ג'ימני

זו תהיה הבחירה הנבונה ביותר לדעתי מכמה סיבות : רק זוג- לא חסר מקום גם להרבה ציוד בטיולים. עבירות מצויינת ללא כל שיפור, אפשר להנות ממנו כמעט בכל מסלול שטח בארץ. צריכת דלק ידידותית - מנוע 1300. יש אוטומט. שוק יד שניה חזק מאוד, יתרון במכירה. נוח לתמרון בעיר, ובא עם הגה כוח, חלונות חשמל וכל השטויות שרצוי שיהיו. טל.
 

MrKashtan

New member
תודה על התשובה

אני חושב שכבר די הסתנכרנתי על ואני אלך על זה (2001 בשאיפה). מקווה להצטרף לקהילת הג'יפאים בקרוב
 
למעלה