חייב להוציא את זה

שחר156

New member
חייב להוציא את זה

אני בטוח ששמעתם על כנופיות או חבורות שמשוטטות בשכונת אזורים בנתניה ועל מספר מקרים של שוד ודקירות באזור. כמי שגר שם- זה רק על קצה המזלג. משוטטות פה חבורות של צעירים אתיופים, בד"כ שיכורים- שמתווכחים בקולי-קולות ושוברים את בקבוקי הוודקה או הבירה שהם שתו מהם על הרצפה. רובם שיכורים, לפעמים שיכורים כל-כך, עד שהם מתחילים לאבד את חוש הכיוון שלהם וללכת שמו שיכורים. הדבר הזה נמשך 7 שנים לפחות- כל ערב באה לפה חבורה, אולי חבר'ה חדשים, אולי וותיקים, אולי באו לדפוק את הראש ולהסתלק לכוכים שמהם הם צצו, אולי באו לפרוץ לרכב בשביל לממן עוד בקבוק או קופסת סיגריות. אני לא מרגיש בטוח אפילו לזרוק את הזבל בלי לצאת עם משהו בכיס או להגן על עצמי- עם החבורות האלה, אי-אפשר לדעת האם הן ישחטו אותך כמו כבשה או יבקשו ממך סיגריה, וכל ערב אזעקה של רכב כזה או אחר מופעלת. כל ערב. מדי פעם באה לפה חבורה של רוסים, כולם חונים בקצה מגרש החנייה שמול אחד הבתים בשכונה- ומשמיעים מוזיקה בעוצמה כזו שאפילו ממרחק של עשר מטרים אפשר לשמוע את המילים של הזמר ואת הצלילים שמלווים אותו בצורה ברורה. איתם אין לאף-אחד בעיות, כי הם לא מציקים לאף-אחד ולא מסכנים שום דבר ואדם. הבעיות מתחילות עם האתיופים- הם באים לפה, בחבורות של חמש-שש מינימום ומתחילים לריב, לצעוק, לשתות ולעשן כאילו זה המזון שלהם ואלו החיים שלהם. שלא תבינו אותי לא נכון- אני לא גזען, אבל ההפרעות שלהם מתחילות להעלות בי ספקות- האם מבצע משה באמת היה נחוץ. אמנם העלו יהודים לארץ, אבל באיזה מחיר? רובם לא מצאו עבודה, נטושים בארץ שהשפה, המנהגים והחוקים שלה זרים להם, עלו מארץ שבה מילתו של הגבר קבעה הכל לארץ שבה לכולם יש קול שווה. המשפחות התחילו להתערער- וילדים שפעם הקשיבו וצייתו להוריהם- לא שמים עליהם פס. הם משוטטים ברחובות, מציקים ומשתכרים, מרעישים ורבים כאילו השכונה שייכת להם. אני לא יודע למה לא מטפלים בנושא הזה ואם כן- מה לוקח כל-כך הרבה זמן. אני מתחיל לקבל תחושה כאילו אני נמצא בהארלם, בתקופה האלימה ביותר שלה- והחשש הגדול ביותר שלי הוא, שכשלמישהו יימאס מהמצב הזה- הוא ייקח את החוק לידיים. את מה שיקרה אחר-כך, אני משאיר לדמיון שלכם להשלים- אבל, יהיה מה שיהיה ההמשך שבחרתם- הוא לא יהיה טוב. אני כבר אובד עצות, ומחפש את הפתרון הכי טוב למצב הזה- ש(כנראה) לא יסתיים בצורה טובה. מה אתם חושבים שכדאי לי לעשות בשביל שיהיה אפשר לצאת לרחוב בשקט?

אזלת ידו של החוק

לא שמעתי דווקא על המקרים שתארת, אך הסיטואציה תקפה לנתניה ולמקומות אחרים רבים ברחבי הארץ. אני גם לא הייתי משייך את הפשע והאלימות לעדה כזו או אחרת וגם לא הייתי מנסה למצוא לכך נסיבות מקלות כגון: קשיי קליטה ומנהגים זרים. חוסר האונים וחוסר הרצון של המשטרה לפעול ובנוסף העונשים האומללים שפוסקים בתי המשפט הם הגורמים העיקריים לפשיעה. לא מזמן שודרה התוכנית "שומר מסך" שהתמקדה במטריד סדרתי שאיים לחטוף את תינוקה של המתלוננת בטענה כי הוא שלו. (ראיתי רק את מחצית הכתבה כך שאולי אינני מדייק ממש בפרטים). הבחורה שהתלוננה במשטרת זבולון נתקלה בקיר אטום, השוטרים אפילו לא ניסו להתחקות אחר שיחות הטלפון של אותו מטריד. הכל תועד במצלמה נסתרת והבושה והכלימה רבה. לגבי לקיחת החוק בידיים - למרות הפיתוי הגדול מאזלת ידו של החוק הייתי נמנע מכך. אין לנו אלא לפנות שוב ושוב למשטרה בתקווה שזו תתעשת ותעשה את המוטל עליה.

למעלה