חייב להוציא את זה

פרט, נמק, הסבר, הדגם...

לא ירדנו לסוף דעתך

rAmikube

New member
בוא אני יסביר לכם...

למרות אני לא זה שבוחר, בכל זאת יש לי המון טענות נגד התוכניות שלהם. תקראו לזה גזענות ותקראו לזה איך שאתם רוצים אבל תלמיד בכיתה יא' ושעשה בגרות גם ב-י' ולמד ---רק--- על אירופה, זה ניראה לי לא פייר. בכיתה י' לומדים בעיקרון (תקופה חדשה) על אירופה בגדול. בכיתה יא' מתעמקים במלחמת העולם הראושנה והשניה. ומה עוד? מכניסים לנו עוד נושאים מפוברקים על צרפת ועל גרמניה בלי שום קשר ליהודים! אני לא מבין את זה. עם כל הכבוד לנושא של השואה, ואני חושב שצריך להעמיק כמה שיותר על מה שהתחולל שם, אני לא מבין למה לא מלמדים על ההיסטוריה של העם היהודי שחי בארצות המזרח? מה, הם לא חכמים מדי? לא היה שם מספיק "אקשן"?...שאנמי יבין! רק בכיתה ו' לקחו אותנו לאיזה מוזיאון קטן ומפוברק על יהדות עיראק לדוגמא. נו, ומה עכשיו? למדנו את כל ההיסטוריה של אותה יהדות?! לא. הרי יותר מעניין לדעת על המכרות של הצרפתים בשנה 1898, לא?!

קודם כל, זה לא סוד

שפלגים מסויימים בהנהגה שלנו אכן נגועים בגזענות. רק לאחרונה התפרסמה בחדשות ידיעה על חיילי צה"ל שלא אושרה להם הכניסה למסיבה או משהו, רק כי הם שחורים. וכולנו זוכרים את הסיפור עם יהודי אתיופיה, שבאו לתרום דם, ובסוף התגלה שזרקו את הדם שלהם מחשש למחלות. אבל דווקא בדוגמא הספציפית שהעלת- אתה טועה. כי עד כמה שזכור לי, בספר ההיסטוריה שאני למדתי ממנו לבגרות- היו כמה פרקים על יהודי מדינות ערב. גם בבגרות הספקתי לשים לב לכמה שאלות על יהודי ערב, אבל החומר הזה לא היה בתוכנית הלימודים שלנו ולכן לא יכולתי לענות. אני בטוח שיש בתי ספר שכן קיבלו את תוכנית הלימודים הכוללת בתוכה את החומר על יהודי ערב. מעבר לכך, צריך להפריד את היהדות מלימודי ההיסטוריה, ולהפוך אותה למקצוע נפרד. הווי אומר- בשיעורי היסטוריה נלמד על ההיסטוריה של עמי אירופה, מלחמות העולם וכו', ובשיעורי יהדות- על ההיסטוריה היהודית, המורשת היהודית, והדת היהודית. מקצוע אחד יותר, אבל דחילק, דחילקום ודחיל רבאק- זאת ההיסטוריה שלנו. אם לא תהיה לנו זיקה להיסטוריה שלנו- לא יהיה לנו שום עתיד.

rAmikube

New member
../images/Emo45.gif

לא יודע איך זה אצלכם אבל לא ככה אצלנו. נון-סטופ שואה. די! עד כמה אפשר?! ואם לא שואה- כמה מסכנים היו הצרפתים במלחמת העולם הראשונה. נו, באמת! ויש גם חברי כנסת ישראלים (אני יודע על 2 לפחות) שהיו נגועים בדבר של סילוק מזרחים מהכנסת. טוב, הלוואי והמדינה הזאת תשמיד את עצמה. ושוב, יהיו את אותן מסקנות כמו שבשואה. כשניראה שהם לא למדו לקח.

עם כל האהבה שלי למדינה,

באמת צריך כאן זעזוע רציני ועמוק. מכל הבחינות. העם הדפוק הזה מסוגל עוד לעשות לעצמו שואה...

למעלה