חייב להוציא את זה

nir2107

New member
חייב להוציא את זה

משהו דפוק פה אם אנשים חושבים שצביקה פיק כתב את "התקווה" ואני פה יושב וטובע בחומר על צ'כוסלובקיה אחרי מלחמת העולם הראשונה. אני מצטער, אבל אני פשוט לא מאמין שמשהו מהחומר הזה יעזור לי בחיים. כן, חלק מזה זה בשביל שאני אשכיל אבל אני בהחלט מעדיף להשכיל על ההיסטוריה של עם ישראל ושל העם היהודי מאשר ללמוד על צ'כים שמתו לפני מיליון שנה. ועוד משהו, אני שונא את הרעיון של המבחנים. הרי מה כולם עושים? יושבים ולומדים למבחנים. יושבים ולומדים. בולעים ובולעים ובולעים חומר ואז הולכים למבחן ומקיאים אותו. מה נשאר אחר כך? כלום! מי זוכר שבבריטניה הייתה שביתה של כורי פחם אז שלחו חיילים לעבוד במפעלים? מי זוכר שצ'כוסלובקיה הייתה דמוקרטיה יציבה בניגוד לפולין שהיו בה חילופי ממשלות תכופות? לא אני! ואני בטוח שעוד 98 אחוז מהאוכלוסייה איתי. החומר הזה באמת יכול להיות מעניין אם ילמדו אותו כמו שצריך ואת הדברים בו שקשורים לנו. למה למשל לא מדברים על האנטישמיות שהייתה בפולין כתוצאה מחילופי הממשלות התכופות? כן, כן, אני יודע דברים כאלה! דיברתי עם סבתא שלי כי אליה אני תמיד מתקשר כשיש לי בעיות בהיסטוריה ולהפתעתי הרבה, ניהלתי איתה שיחה על חוזה המיעוטים ועל אנטישמיות בפולין. גיליתי דבר מאוד מעניין - זה חומר שיכול להיות מרתק! אבל רק אם יעבירו אותו כמו שצריך! עכשיו אני יושב פה, שופך את כל מה שיש לי לשפוך אחרי שעתיים של קריאת חומר שלא מעניין לי את קצה הציפורן של הזרת הקטנה ברגל! משהו פה דפוק! תשונה שיטת הלמידה לאלתר.

flowers girl

New member
../images/Emo28.gifאתה צודק אבל..

אני מניחה שהייתה תקופה, לפני כמה שנים, בכמה בתי ספר מיוחדים במינם, שבה שונתה שיטת הלמידה לשיטה קצת פחות קפדנית, שיטה שעוזרת באמת להכניס קצת את החומר לראש, שיטה אמיתית באמת ולא מבחנים עם "השיטה הבולמית" כמו שאתה הסברת (בולעים בולעים בולעים חומר ומקיאים אותו במבחן
מטפאורה טובה) בכל מקרה, אני מאמינה שבאמת פעם השתמשו בשיטות החדשניות האלה, ולא במבחנים, צעקות, בעיות וכ'ו.. אבל כמו שאתה וכולנו יודעים, יש תלמידים שלא בדיוק באים לבצפר כדי ללמוד. יש תלמידים שבאים לבצפר כי מה לעשות, יש חוק חינוך חובה וההורים שלהם לא רוצים לטבוע בקנסות או ללכת למשפט/כלא. ככה זה.. בקיצור, הילדים האלה- הילדים שלא רוצים ללמוד- עושים בעיות, מפריעים, צועקים, צוחקים, זורקים דברים וכ'ו. אם עכשיו, בשיטות הקפדניות והבעייתיות, עם המבחנים והרוע של המורים וכ'ו יש את התלמידים המפריעים, תחשבו איך זה היה אם המורים היו מקלים עלינו, לא נותנים שיעורי בית אלא מוציאים אותנו לטבע, מראים לנו איך זה בדיוק נעשה וכ'ו.. תוהו ובוהו. אני אתן לך דוגמא: מורה מלמד נגד סמים (אנחנו לומדים את זה השנה, לקחתי את הרעיון לדוגמא שלי
) נותן לילדים משימה בבית- להכין סם (סתם דוגמא של החינוך מהסוג ה"חדש") ובעצם לבדוק אותו, ולכתוב על נייר ממה עשוי הסם ומה עושה כל דבר לפי מה שדיברו על זה בכתה. סתם דוגמא, אולי אפילו לא משהו. התלמידים המסויימים והמפריענים האלה, אם הם בכלל יתחילו לעבוד על הפרוייקט, יכינו סם, יקחו גפרור או מצית, ידליקו את הסם ויהנו להתמסטל בכיף. מה זה עושה לנו
דור של מסוממים.

nir2107

New member
אבל

סמים לא יכולה להיות דוגמה כי סמים הוא לא מקצוע חובה ואין עליו בגרות...ניקח נגיד דוגמה של היסטוריה. תלמיד מופרע עם הורים שלא באמת רוצים לשלוח אותו לא ישקיע בהיסטוריה ולא יכניס את הראש שלו בכל מקרה. נעזוב את זה שהחומר מיותר, יקרה משהו אם המורה יביא עזרים ויזואלים? כרזות אנטישמיות, אולי איזה סרט שלא יהיה משעמם מדי...אבל לא ככה! לא לשלוח תלמידים לקרוא חומר משעמם ואז שיכתבו את כל מה שהם שיננו בבית...לא ככה...ככה לא מבינים, לא נהנים וזה לא עוזר לאף אחד...נעביר את זה לפינה אחרת.....תלמיד עושה מבחן בהיסטוריה, משנן. חולפים חודשיים, יש מבחן ארצי בהיסטוריה בשביל לדעת את הדעה הארצית....המופרעים שלא לומדים יוצאים בתחילת המבחן עם דפים ריקים, התלמידים כותבים רק את השרידים והשאריות של מה שהם זוכרים, יוצא בולשיט, אומרים שאין רמת לימוד בארץ......אולי הגיע הזמן שיקלטו שכל המקצועות כמו היסטוריה, ספרות, תנ"ך וכד' שאפשר לנהל עליהם דיון כמו שצריך אי אפשר ללמד כמו מתמטיקה של לשנן ולתרגל? אני רותח עכשיו! מזלי שיש לי עכשיו אירוע משפחתי ואני הולך לדבר עם סבתא שלי על צ'כוסלובקיה.....אולי אני אלמד משהו מכל הקטע הזה...

green beetle

New member
צודק....

אני פשוט מסכימה עם כל מה שרשמת... המדינה הזו בכלל דפוקה אז בטח ששיטת הלימוד בה לא תיהייה משהו...

אוי, איך אני אוהב בכיינים כאלה ../images/Emo13.gif

שיושבים להם רגל על רגל בבית מחומם בחורף, עם תשתיות ביוב תקינות, צנרות מים פעילות וחיבור לחשמל, ואומרים "המדינה דפוקה". בואי תסבירי לי למה המדינה דפוקה. זה נהיה יותר מדיי אופנתי להגיד את זה, נורא טרנדי. אבל אף אחד לא יודע להגיד למה בדיוק היא דפוקה. "כי כולם אומרים".
יאללה, עפתי.
לא לשכוח להגיב בזמנך הפנוי.

green beetle

New member
"כי כולם אומרים את זה.."

כי הכלכלה פה בתחת ()צריך הסברים למה המצב של הכלכלה פה כמו שהיא?) שחכתי שאני הולכת עם הזרם ואומרת מה שכולם מצפים שאני אגיד ... ואם אני חושבת שזה "אופנתי" (כפי שהגדרת את זה) אז לא נראה לי שאני יכולה להסביר לך למה אני חושבת ככה כי ברוב המקרים אם אומרים משהו בגלל שכולם חושבים ככה אז גם לא יכולים להסביר את זה ולא יכולים למה כולם חושבים ככה, ממש לא המקרה שלי. המדינה הזו דפוקה בנושאים מסוימים כי הרמת חינוך לא הכי משהו והשיטת חינוך פה דפוקה (וזה מוכיח את עצמו כל פעם מחדש בוא ניקח את ענין הבדידים במתמ' אמרו פעם שזה טוב השתמשו בזה בארה"ב אז ברור שגם בישראל ישמתשו בזה ואז השיטה לא הוכיחה את עצמה בארה"ב אז הם הורידו את השיטה, בישראל השיטה הזו גם לא הוכיחה את עצמה אבל לא נשארו ללמד איתה, למה?! ככה... בדיוק אותו הדבר עם עברית שילדים היום לא יודעים הבנת הנקרא בגלל שיטות לימוד שלא הוכיחו את עצמם ועכשיו מקצצים יופי את תקציב החינוך שלדעתי הוא ותקציב הביטחון הם החשובים ביותר במדינה הזו אבל דואגים יופי לקצץ מהם כי אין כסף, אבל שרים בלי תיק יש 4 נראה לי...) כי יותר מידי בטוח פה. כי המדינה הזו בחלקים מסוימים בה נראת כמו מדינת עולם שלישי ולא מדינה מתקדמת (אפשר לראות את זה בהצפות שיש בדרום ת"א בכל חורף, אפשר לראות את כל התשתיות בכפרים ערבים ודרוזים ויש עוד דוגמאות) ואפשר להמשיך אבל אין לי כל כך כוח וזמן....

הכלכלה פה בתחת, זה נכון,

אבל רק בגלל מדיניות לא נכונה של הממשלה, ולא רק בתחום הכלכלי. למה אף אחד לא משקיע כאן? כי יש טרור. למה יש טרור? כי מפחדים לטפל בו ביד חזקה, כמו שארה"ב מטפלת בו באפגניסטאן ובעיראק. המדינה לא דפוקה, המדיניות דפוקה. אני רואה את הכשלונות במתמטיקה ובהבנת הנקרא כתוצאה של חינוך לא נכון מהבית, ולא של שיטת הלימוד. במקום להושיב ת'ילדים על התחת מגיל 3 ולהתחיל להפעיל להם ת'מוח, זורקים אותם מול הטלוויזיה והתוכניות המפגרות שלהם [עדיף שילד ידע לקרוא בגיל 3, ולא איזה התקפות יש לפיקאצ'ו ולמה הוא מתפתח] ונותנים להם להירקב. להורים אין כוח וזמן להשקיע בילדים שלהם, ותאמיני לי שאם היו מלמדים כל ילד לקרוא, לכתוב, ולבצע פעולות חשבון בסיסיות מגיל 3- הכל היה נראה פה אחרת. אבל אין כאן השכלה. ההשכלה היחידה שיש כאן היא השכלה פורמלית, רשמית; הבנאדם יודע כל מה שלימדו אותו, רק כי הוא שינן את זה ולמד את זה כמו תוכי. הוא לא הגיע להבנה אמיתית של הנושא, לא חקר, לא שאל ולא בדק. רק למד כמו תוכי. זה יוצר חוסר רצון לדעת ולחקור, תוסיפי לזה את התרבות המסריחה שחודרת אלינו מארה"ב [ילדות בכיתה ג' מתלבשות כמו כריסטינה אגילרה. ואני לא צריך להגיד לכם איך היא מתלבשת], תרבות שטחית וכוחנית...וזה מה שמקבלים. בתקציבים מקצצים כי אין כסף. אין כסף כי אין לנו כלכלה עצמאית. ואין לנו כלכלה עצמאית כי הרוב מושקע בדברים, שאם לא היינו פוחדים לטפל בהם כמו שצריך- לא היה צריך להשקיע בהם. יש לנו אחלה מדינה, אבל המנהיגים גרועים, השיקולים מוטעים וההבנה...על הפנים. אבל עדיין יש לנו מדינה, מקום שאנחנו תמיד נרגיש בו בבית, חופשיים כיהודים בארצם. Oh yeah, we sure rock

green beetle

New member
איך יש לנו אחלה מדינה

עם המדיניות דפוקה?! (ואני באמת שואלת כי אתה נתת פה רק חיזוקים לדברים שאמרתי בנוגע למצב הכלכלי והבטחוני במדינה הזו, על החברתי בכלל לא דיברנו...) לדעתי הלימוד לא צריך לבוא רק מהבית כמו שכל החינוך ואת ה"דרך ארץ" צריך לקבל רק בבי"ס, זה צריך להיות ביחד ובמקביל, ברור שאם להורים לא אכפת איך הבת שלהם מתלבשת בכיתה ברוב המקרים לא ייצא ממנה הרבה 10 שנים אח"כ, אבל עדין עם השיטות לימוד בבי"ס לא טובות אז זה משפיע על הילדים כי אם הילדים יבואו להורים שלהם עם מה שהם למדו וההורים ירצו לא ללמד אותם חשבון בעזרת הבדידים הילד לא ירצה והוא יגיד ש"ככה המורה לימדה אותנו.." וכמו שאתה אמרת לרוב ההורים אין זמן וכוח להשקיע בילדים שלהם אז הם יגדו סדר עם כל הרצון הטוב שהיה להם... בקשר להערה שלך "מקום שאנחנו תמיד נרגיש בו בבית, חופשיים כיהודים בארצם" אני לא כל כך מסכימה עם חופשים כיהודים בארצם, אם אנחנו כל כך חופשיים למה כשאני נכנסת לקניון מסריח אני צריכה לעבור גליי מתכות ובתחנה המרכזית אני צריכה להעביר את התיק בי"ס שלי במכונת שיקוף ולכל חנות שאני נכנסת שואלים אותי אם יש לי נשק ומחטטים לי בתיק וכשאני עם חברה ואנחנו רואות מישהו חשוד באוטובוס החברה שלי מבקת ממני לרדת מהאוטובוס, כשאני נמצאת במצבים כאלו כל יום המצבים האלו נכנסו לי לשיגרה אני לא מרגישה חופשיה כל כך, כן יכול להיות שאנחנו יותר חופשים ממה שהיו הסבים והסבתות שלנו באריופה\אסיה\אפריקה אבל עדין יכולנו להיות חופשים יותר.

הסברתי לך למה.

הכל נעוץ במדיניות הביטחונית שלנו. אין לנו אומץ לקום ולהגן על עצמנו בלי לשאול שאלות של "מוסר" [במיוחד כשהצד השני לא הכי מוסרי בעולם...] או "הומאניות". והמדיניות הלקויה הזו משפיעה על כל תחום ותחום בחיים שלנו. את לא יודעת מה ההבדל בין מדינה למדיניות? את יודעת מהי מדיניות? בואי תסבירי לי...כדי שנוכל להמשיך הלאה.

../images/Emo6.gif אלללללה... טחור,

כבר אמרתי לך שאני סוגדת לדיעות הפוליטיות אנד סטאף לייק ט'אט שלך?

icודליה

New member
ניסית פעם לכתוב ספר?

כי אני רצינית... אתה כותב בצורה כזו שאין מה להגיד!!!!

zvozda4ka

New member
אנחנו לומדים את..../images/Emo15.gif

ההסיטוריה של א"י,לא של מקומות אחרים.. לפי החומר של כיתה ז' שאנחנו לומדים עכשיו זה דווקא בסדררר למקרות שאני בטוחה שאם כל התלמידים תתגבשו על זה שאתם רוצים ללמוד על משהו שישמש אותכם בעתיד ותלכו למנהל עם נציגים בשם כל השכבה\ביצפר ולא תלמדו שום היסטוריה חוצמזה ותעשו להם את המוות,אולי זה יעבודדד

היסטוריה של א"י? ../images/Emo16.gif

אם את מגדירה את ארץ ישראל כאיטלקים מתים, אז בהחלט, כן.
ניר

zvozda4ka

New member
חחח../images/Emo15.gif../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif../images/Emo13.gif../images/Emo163.gif../images/Emo98.gif;-

rAmikube

New member
אני נגד הלימוים של היסטוריה

פה בארץ. זבל של דבר. גזענות.

למעלה