חייב התייעצות.

חייב התייעצות.

מאז ומועלם התעניינתי במאגיה וכישוף. תמיד העמקתי בדברים, קראתי מאמרים וספרים. לא העסקתי מחשבה רבה בתפיסת העולם שלי עד לפני כשנה. אני מרגיש שאני חייב לגבש את תפיסת העולם שלי אבל תמיד נשארות לי שאלות פתוחות. תמיד יצאתי מנקודת הנחה "שאין ישות אלוהית ולהפך בעולם, יש כח רוחני שאני לא יכל להסביר אותו". אחד הספרים שקאתי העסיק אותי בשדים. משהו גורם לי להאמין שהם אמיתיים. איזושהי דמות תבונתית הקיימת בצורה שונה משלנו. הבעיה היא שהדבר סותר את הדבר שאין ישות אלוהית בעולם, יש כח רוחני שאני לא יכל להסביר אותו. כאן אני צריך עזרה\ התייעצות. מה אתם חושבים? כיצד אפשר לקשר בין שני הדברים? (אם אפשר?), מהי תפיסת העולם שלכם? האם שד הוא ישות? ואם כן אז האם אלוהים הוא בעצם שד קנאי השואף להיות החזק הגדול והמוערך מכולם?

Swicca

New member
Hmm..

I personaly dont belive in anything like a god. In my view there are these enetities in our reality that you might consider gods, but only to keep everything in balance and not to tell you what to eat and how to dress and when to light fire. Maybe there is something greater out there, that really runs things, but I dont know. Havent spoke to it yet. :p

ההגמון

New member
זה לא סותר.

אתה מההתחלה יוצא מנקודם הנחה שיש איזשהם כוחות אנרגטיים, הפועלים בעולם, אך לאו דווקא עם אינטילגנציה תבונית משהו. השאלה הנשאלת היא, האם האינטילגנציה חייבת להיות תלויה במוח פיזי? -זתומרת, האם לא יכול להיות קיים צורה מסויימת, כזאת או אחרת של קיום ללא גוף (שאנו מגדירים אותו כ-) פיזי? -ואם יכולה להיות, האם היא יכולה לפתח מידה כזאת או אחרת של אינטילגנציה? האם יכול להיות שהאבולוציה, ההתפתחות או התכנון הראשי (בהתאם לאמונתך) מצאו דרך אחרת לקיום, שהיא לאו דווקא מורכבת מתאים, מולקולות, אטומים ופרוטונים המסודרים בצורה שהעין שלנו תופסת אותם כגשמיים? יכול להיות מצב שמולקולות יסתדרו בצורה מסויימת והעין שלנו לא תקלוט אותן, אך יכול להיות שמרכזים אחרים במוח כן, מכאן יוצאת "אינטיליגנציה רוחנית". תחשוב על זה, שאם תגדל ילד בדירה או עולם קטן, ללא עיגולים (ללא הצורה עיגול) ותשחרר אותו לעולם הרגיל (עולם שבו יש עיגולים) בגיל 13-14, הוא לא יראה עיגולים. זאת לא השערה פילוסופית. זה מה שבאמת קורה... -סתם דוגמא לכך שהמוח והתפיסה האנושית הן לא מושלמות, וכך יכול להיות שאנו לא רואים דברים מסויימים, היכולים להיות, בין השאר, שדים. אבל אני יוצא מנקודת הנחה שאם אותו הילד המדובר היה נכנס לתוך שולחן עגול (אשר הוא לא יכל לראות, מתוקף היותו "עיוור עיגולים), עדיין הייתה כואבת לו הרגל אח"כ. אבל זו כבר שאלה פילוסופית אחרת.

MetalSinagouge

New member
אה אופס...

זה שם של סרט דוקומנטארי שכזה, על החיים- נאמר כך. חוץ מהשילוב הלא נכון של מכניקת הקוואנטים, היו שם דברים מעניינים מאוד- כמו למשל ההנחה שהאינדיאנים ב1492, ראו את תנועתם המוזרה של המים, אבל לא ראו את מה שגורם לזה- ספינות משלחת קולומבוס (אני חושב שהמידע הוא תיאורטי שכן הרי הוויקינגים הקדימו את קולומבוס). השאמאן, הסתכל על המים והצליח איכשהו לתאר את החפץ שגורם לתנועה המוזרה שלהם, העביר את התיאור שלו לאנשי הכפר וכך כולם הצליחו לראות את החפץ המוזר. (זה בהקשר לקטע עם העיגולים). יצא לי לחשוב על זה הרבה פעמים, אחת השאלות שעלתה היא מה עיוור מלידה רואה 'בעין של המיינד'?

ההגמון

New member
עיוור מלידה

רואה צורות שהוא יכול לחוש בידיים. אתה לא יכול להסביר לעיוור מלידה מהו "אדום" או "צהוב", מהו אור או חושך... או איך נראים הכוכבים. הם "רואים" רק את הצורות שהם יכולים לחוש. עכשיו, אם תגדל עיוור בעולם ללא עיגולים...? טוב נו, זאת באמת שאלה. אפשר להגיע לתשובה דרך מיפוי מרכזי התחושה של המוח, אבל אני עוד לא בקיא בנושא הזה. תשאל אותי בעוד שנתיים ותהיה לי תשובה בשבילך.

Darek engel

New member
יש דברים

שלא חלמת אפילו עליהם ואנחנו לא רואים אותם וגם לא מתקשרים איתם ויש את הכח שמעל להכל הכח שמאחד את כל העולם כל היקום הזה בעולם יש אנשים בודדים שמסוגלים לעכל את העוצמה הזאת ולהבין אותה וגם זה מצריך הרבה עבודה כדי להגיע לדרגה כזאת אל תנסה להבין יותר מידי רק תתפלל לכח העליון ואם זה יהיה אמיתי אתה תחווה חויה שלא הירגשת מעולם

למעלה