"חייב איניש לבסומי"

"חייב איניש לבסומי"

האם אתם מקיימים את המצווה הזאת בפורים? אני לא מסוגל, מאז ומעולם תיעבתי ריחו של יין ואלכוהול, מה איתכם, משתכרים בפורים? אין לכם חשש שמא בהשפעת היין תחשפו את מסתורי לבכם? ו......הקיא, אוי, זה הסיוט שלי כל פורים מחדש, שרק לא אתקל בשיכור שבטעות י ק י א בסמוך לד` אמותי, ואז....... אותכם זה לא דוחה, אם כן, אז איך אתם מסוגלים להשתכר? בקיצור, שתפו אותי בתוכניות היין שלכם לקראת הפורים, רק אל תעיזו לעבור לידי כשאתם שתויים.

אינני משתכר...

בצורה שיכורית אלא אני משתכר במידה ובמשורה ועל זה כבר אמרו חז"ל חייב איניש לבסומי עד דלא ידע בין ארור המן לברוך מורדכי ובשביל לא לדעת את זה לא צריך להיות שיכור כלוט אלא מספיק להיות שיכור קצת.

איך אתה יודע

מתי להפסיק? הרי אתה כבר מתחיל להיות מבושם? ומה עם ההקאות, אין לך בעיה עם זה? או שאתה פשוט לא מקיא, נ. ב. כותבים מרדכי, ולא מורדכי, שמתי לב שגם בפורום מוסיקה חסידית אתה כותב כך, אבל שם לא הערתי, כי למ.ב.ד. יש הרבה שקוראים מורדכי, לקוח מההברה החסידית, אבל עכשיו ראיתי שגם כאן אתה כותב כך, אז תיקנתי, סורי :)

מורדכי מורדכי מורדכי...

מוישה רבינו, ידידי היקר כך מדברים ציבור שלם במדינת ישראל (הליטווקעס) לגבי השתייה אז אני שותה בדרך כלל כמה כוסיות של משקה שזה לא עושה אותי שיכור רציני, לגבי פורום מוזיקה חסידית אז מדוע הפסקת לבקר שם?

הציבור שאתה משתייך

איליו אכן מדבר כך, אבל לא כותב כך, לגבי פורום מוסיקה חסידית, קצת משעמם שם, מה אפשר לעשות.

שמתי לב שיש קהל גדול...

בפורום מוזיקה חסידית רק מכיוון שאין שם הודעות אז הוא לא משתתף בפורום, אז אולי תכתוב שם הודעות.

1שאלתיאל

New member
לגבי הפחד

מחשיפה אין לך מה לפחד מנסיון מה שלא תרצה אף אחד לא יוכל להוציא ממך

למעלה