חייבת עצה ולפרוק

חייבת עצה ולפרוק

אנחנו נשואים כבר 3 שנים, ויש לנו ילדה בת שנתיים.
בתקופה האחרונה, אני מרגישה שהזוגיות הולכת ובורחת מאיתנו.
אני כל הזמן חוזרת כמו מנטרה שהשגרה שוחקת, וחוץ מעבודה ובית אין לי חיים. הילדה היא היפר, שכל הזמן חייבת תעסוקה וחייבים להפעיל אותה. ככה יוצא שמהרגע שהיא חוזרת מהגן אנחנו כל הזמן סביבה.
לילות קשים כי היא לא נותנת לנו לישון, אז ככה יוצא מצב שבו אנחנו כמעט ולא נחים ואין לנו זמן בשביל עצמנו.
אני מרגישה שהדעה שלנו לגביי משפחה פשוט שונה.
כשהוא הציע לי נישואין, אני חשבתי לבנות בית ומשפחה. ביחד נעשה כל דבר. והוא כנראה חשב שמשפחה זה רק על הדף, ושצריך לעשות ילדים כי זה מה שמקובל. בבית כמעט ולא עוזר, רק אחרי שאני תופסת ג'ננה עליו, או שפתאום נחה עליו הרוח הטובה.
להבדיל, אבא שלו חי כמו שייח סעודי. חמותי מתזזת את עצמה בכל דבר שקשור לבית, לילדים, למשפחה ואבא של בעלי לא מזיז אצבע, גם לא להרים את הצלחת של עצמו מהשולחן. אני ממש לא רוצה שבעלי יהפוך לכזה.
בחודשיים האחרונים סבא של בעלי חלה ובשבוע האחרון גם נפטר. כדי לעזור למשפחה הרבה ערבים ולילות היה מבלה בטיפול שלו, ועכשיו יושב הרבה אצל הסבתא בניחום אבלים.
אני דיברתי איתו ואומרת לו שזה יפה שהוא מטפל ועוזר, אבל יש לו משפחה שצריך לדאוג לה. אני רואה אותו אולי שעתיים ביום, הולכת לישון לבד, מרדימה את הילדה לבד (שזה סיפור בפניי עצמו) ופשוט קורסת. לא נעים לי לשבת כל הזמן לבד.
אני מרגישה כאילו יש לי שותף לדירה ולא שותף לחיים.
כשאני מדברת איתו ואומרת לו את מה שאני מרגישה, הוא מתעצבן עליי שאני לא הגיונית.
למשל שאנחנו הולכים למקום מסוים, הוא כמעט ולא מדבר איתי ולא יושב הרבה לידי. אמרתי לו שלא נעים לי לבוא ביחד איתו למקום שבו הוא חצי מהזמן לא מתייחס אליי בכלל.
הוא לא רומנטיקן גדול אני יודעת ולא צריכה את זה. אבל המינימום זה להתייחס אליי כאישתו כמו שהיה בהתחלה. כמה שהוא אומר שיביא לי את כל העולם ויעשה בשבילי הכל, אם זה מתנגש עם משהו שקשור בדרך כלל למשפחה שלו, ישכח אותי.
נגיד הייתה לוויה של הסבא. ועוד יום לפני אמרתי לו שלא נעים לי מקומות כאלה ושלא יעשה לי ריגשי. אחרי הלוויה אומר לי שהייתי צריך אותך לידי "הנשים של כולם היו שם". (אני הייתי בעבודה)
לא זוכרת מתי פעם אחרונה ליטף אותי, אמר לי מילה טובה, התקשר סתם להגיד אני אוהב אותך ולא רק "תתקשרי...תבדקי לי...".

seeyou

New member
"מרגישה שהדעה שלנו לגביי משפחה פשוט שונה."

זה נכון אצל כולנו

"אני חשבתי לבנות בית ומשפחה. ביחד נעשה כל דבר. "
לדעתי זאת טעות נפוצה
לא רק במסגרת הנשואים אלא בכלל בחברה כאשר טוענים על צדק/אהבה/ שלום/שוויון........

פרט לחוקים ב מתמטיקה יתר ה"חוקים" הם בעלי פרושים שונים

"מרתי לו שלא נעים לי מקומות כאלה ושלא יעשה לי ריגשי"???

במעמד שלך כרעיה יהיו הרבה דברים לא נעימים ואם תמיד תעדיפי רק דברים נעימים לך אז העתיד לא יהיה כול כך ורוד

את מרגישה כאילו יש לי שותף לדירה ולא שותף לחיים.?

זאת בעיה שלך-אם לא תלמדי איך "מסדרים" את המיטה

לא כול מי שאומר "אני אוהב אותך" או ילטף אותך באמת מתכוון לזה

יוסי

shirael

New member
יש בהודעה שלך כפילות מעניינת,

ובמקום לעשות ניתוח כולל של מאבק הכוחות וצריך שניים לטנגו וכל זה (בשביל זה יש מריוס), רק אצביע על זה בתור סמל למה שלא עובד אצלכם - ומזה אולי תוכלי להקיש על כל שאר התחומים.

פתחת את ההודעה בזה שכשהוא הציע לך נישואים חשבת שתעשו ביחד הכל. סיימת את ההודעה בזה שהיתה לסבא שלו הלוויה ולא רצית ללכת, והתעצבנת שהוא עושה לך פרצופים על זה.

עכשיו אני לא אומרת שאסור שיהיה לך קשה בהלוויות, או אפילו שתבחרי לא ללכת, אבל את צריכה להבין משהו על נרטיבים - בעינייך תיארת סיפור מוצדק והגיוני שבו הוא מתנהג לא בסדר ומצפה ממך לדברים לא סבירים, אבל נראה לי שאם היינו שואלים אותו, סיפור הלוויה למשל (ומה שהוא באמת היה צריך ממך בתקופה העצובה ההיא) היה נשמע אחרת לגמרי. וכל זה לא כדי להגיד שאת טועה והוא צודק - אלא כדי להדגים לך שכמו בכל מאבק אין פה צודקים וטועים אלא צדדים שרוצים לעשות טוב אבל לא מסונכרנים אחד עם השני על "מה זה טוב" ואיך עושים את זה, ומתקשים לראות מה הצד השני באמת צריך מהם.

זה טבעי וזה קורה לכל הזוגות בצורה כזו או אחרת. עכשיו מתחילה הזוגיות האמיתית - לכו לטיפול ותתחילו לעבוד ברצינות על הקשר הזה, נשמע שהבסיס בהחלט ישנו, אבל מאידך חשוב להבין שזה לא ישתפר "מעצמו".

גארוטה

New member
לא בטוחה

שתאהבי את התשובה שלי אבל אני רק שמה לך מראה.

השגרה שוחקת? מה את עושה כדי לשנות אותה קצת ולהכניס קצת עניין?

הילדה היפר? האם היא אובחנה כהיפר או שפשוט קשה לך ואת לא ממש יודעת איך להעסיק
אותה ובאותו הזמן לפנות קצת זמן לעצמך ולבעלך? יכול להיות שאת המלחמות שלכם אתם עושים
"על הגב שלה" - מי ישחק/ירחץ/ישכיב לישון והיא בחוכמתה מנצלת את זה לטובתה?

אבא שלו שייח סעודי - זה מה שהוא ראה ולמד. כדי לשנות צריך לדבר (לא לריב לצעוק ולחטוף ג'ננה)
ולהחליט ביניכם מי עושה מה בצורה יפה ומסודרת כמו ילדים גדולים.

כל הסיפור עם הסבא מאד צורם. את מצפה מבעלך שיהיה שותף, שיבין, שיתן יחס ובסיטואציה הראשונה
שבה הוא זקוק לתמיכה, הבנה ושותפות את מרימה ידיים ובורחת ומחפשת צומי...

מתי בפעם האחרונה ליטפת את אותו, התקשרת סתם לשאול מה שלומו ואמרת מילה נחמדה?

אמרתי לך שלא תאהבי את התשובה שלי
ברור לך שאני בטוחה שהוא לא מושלם ומעצבן ועוד כל
מיני דברים... אבל בשביל טנגו צריך שניים...

בהצלחה

תשובות

שגרה-פעם בכמה זמן אני שמה את הילדה אצל ההורים. ככה שיש לנו את כל השבת. רק הבעיה שבמקום לצאת לבלות, הוא יעדיף לנצל ברק לישון. גם שהייתי מעירה לו, היה אומר, אני עייף מכל השבוע.
הילדה-היא אוהבת חברה ושמשחקים ומשתוללים איתה. אני מגיעה הבייתה ויש לי המון דברים לעשות בבית. ככה יוצא שאני משחקת איתה ומקדישה לה ממש מספר דקות במשחקים. אני מנסה לתת לה את כל תשומת הלב. יש לנו בעיה איתה בכל הקשור להירדם, ככה שהתהליך איתה מאוד ארוך ומתיש.
שייח-הוא מתחיל להתנהג קצת כמו האבא, ואני הרבה פעמים מעירה לו. מידי פעם לפעמים, כשמתחשק לו, הוא עושה דברים בבית של שגרה. זה קצת בעיה שכל היום הוא מעשן בחוץ ובבית דפוק לקאנדי קראש (וגם על זה הערתי לו המון, שאני מדברת והפרצוף שלו בטלפון)
אני כל יום מתקשרת אליו סתם להגיד אפילו בוקר טוב, בבית מנשקת אותו בלי סוף, מחבקת אותו סתם ככה. הבעיה היא שבעלי לא תמיד מחזיר לי חיבה. רק לפעמים. למשל פעם תוך כדי כלים חיבק אותי, כשאני עם ידיים רטובות וכוס זכוכית ביד. או כדי לעצבן את הילדה, הוא מחבק אותי כדי שתקנא.

נומלה

New member
שאני אבין

את מגיעה עם הילדה הביתה ופחות או יותר שותלת אותה מול הטלביזיה (מקדישה לה ממש מספר דקות במשחקים ויש לי המון דברים לעשות בבית) ויש לך בעיה איתה כי היא לא נרדמת?
מה בדיוק יש לך "המון מה לעשות" במקום לקחת את הילדה החוצה שתשתולל ותוציא אנרגיה?

ממש לא טלויזיה

היא משחקת במשחקים שלה, הטלוויזיה רק ברקע היא לא באמת רואה. יש לה יותר מידי קוצים בשביל לשבת לראות טלויזיה :)
כרגע קצת בעיה לצאת כי הערבים מאוד קרים, והיא ברגע מתקררת. וגם ממש אני לא אוהבת כל יום לצאת לטייל איתה לבד. בזמן שהיא משחקת אני אוהבת חברה. בקיץ תמיד הייתי יוצאת איתה לשעה לשחק בחוץ.
יש לי כביסה,כלים,להכין אוכל,להתקלח,לקלח,להאכיל,לאכול ובשעה 19:30 כבר להתחיל בלהרדים.

נומלה

New member
סגרי את הטלביזיה

חלקי מטלות עם הגבר בבית (למשל: אחד מאיתנו יעשה כלים וכביסה והשני יצא עם הילדה לשחק בחוץ). בהנחה שאת לא גרה בסיביר, יש בארצנו הקטנה ביגוד מספיק חם כדי לצאת עם ילדים לגן המשחקים הסמוך. אני לא בטוחה שאת צריכה אדלר. יותר כמו יעוץ לחיים משותפים במובן ה"משותף" של המילה.

misty10

New member
אני מסתכלת על זה בצורה קצת שונה

אני אקח למשל את הדוגמה שבו את מגיעה למקום מסויים והוא לא לידך... אני אשאל עכשיו: מה? את ילדה קטנה... קומי, כנסי לשיחה עם אחרים... תפסיקי לעשות לו ריגשי על העניין...
את רוצה שהוא יעזור בבית אבל הוא מכיר רק את העניין של להיות שייח כי זה מה שהוא למד... אז תראי לו שגם הוא צריך לעזור ופה יש שתי דרכים:
א. הדרך הטובה, היא לקבוע את התורנויות או המשימות שהוא צריך לעשות ואת מה שאת צריכה לעשות... (וכמובן צריך לקבוע מה קורה אם אחד מהצדדים לא עושה...).
ב. הדרך הפחות טובה... במילים אחרות להראות לו מאיפה הדג משתין... לא הרמת את הצלחת מהשולחן... היא תחכה לך כשתשב בפעם הבאה לאכול, לא שטפת את הכלים בכיור אז תצתרך לעשות את זה כשתרצה לאכול, לא עשית כביסה אז גם לא יהיו לך בגדים נקיים ללבוש... (לכל אחד יש את הנקודה הקשה שלו... ועליה לא צריך להתעקש יותר מדי למשל יש אנשים שבתקופה של חורף קשה להם לשטוף כלים (כמוני))
לגבי בעניין של ההלוויה... אישית גם אני שונאת להגיע למקומות האלו... ואם יש אפשרות אני מתחמקת, גם מהצד שלי וגם מהצד שלו... אבל לא הבנתי אם הלכת לנחם או לא... (שאת זה לדעתי היית צריכה לעשות)... לגבי הרגשי שהוא ניסה לנגן עליך... תגידי לו פשוט: יש לי את המקומות שלי... אם אתה רוצה ויתור מצידי אתה צריך גם להשתנות...

תשובה

ברור שהלכתי לנחם. ואני אפילו מתכוונת ללכת עוד יום לשבת איתם.
אני הרבה פעמים חושבת על אם אני לא אעשה כלים או אנקה את הבית, הוא יתחיל להבין את התרומה שלי לבית ולא ייקח את זה כמובן מאליו. (ומאוד פגע בי שבאחת השיחות שלנו אמר בית ג'יפה-אמרתי לו אם כזה מגעיל, תנקה) אבל אני חולת סדר, וקשה לי ללכת לישון אם אני יודעת שיש כפית שמחכה לי לבוקר :)

אייבורי

New member
בקיצור

בחרת להיות אישה מנג'סת

רק שתדעי, זה יגמר בבכי (ולא יהיה יותר קל בלעדיו)

תגידי, במסגרת השיוויון בניקיונות, את גם שיוויונית בפרנסת הבית ?

לידיעתך כן

נכון שישבתי שנה בבית בגלל חופשת הלידה (הארכתי אחרי שישבתי עם בעלי והסכמנו שזה עדיף)
אבל חזרתי למעגל העבודה, ועובדת עד שעות אחה"צ ובבוקר מוקדם הילדה ראשונה בגן,כל יום...

ישן

לרוב הוא מוציא את הילדה לפני 4. אבל הרבה פעמים הוא מבקש מאימא שלו שתוציא אותה כדי שיוכל לישון.
כשהיה מזג אוויר נעים הוא היה מוציא אותה מהגן, מחכה שאחזור והייתי לוקחת אותה לקניון, והוא...ממשיך לנוח. בערב כשהיה צריך להתארגן לשינה, היה רוצה לצאת ולהתאוורר. הרבה פעמים אמרתי לו (וגם אימא שלו לפעמים) שהוא מפספס כל כך הרבה בגלל שמאוד חשוב לו שנת הצהריים.

אייבורי

New member
אז תגידי שזאת הבעיה

האמת אני גם מזדהה איתך, מת לאיזה שנ"צ

ולא סובל את כל אילו שמצליחים לתפוס שנ"צ

nirity1

New member
דעתי :

א. ממליצה לך בחום לקחת סדנאת הורות שתעזור לכם עם הילדה.יכול להיות שעבודה ביחד וראיית תוצאות בשטח בהתנהגות הילדה יקדמו לכם גם את מערכת היחסים
ב . את נכנסת למקום מאוד לא טוב של קורבן. זה לא יקדם אותך לשום מקום. סביר להניח שגם הוא קצת לא בסדר וגם את . אתם צריכים לבדוק איך אתם משפרים את זה. לנג'ס ולהתעצבן לא יעזור לך בכלום. יכול להיות שיעוץ יעזור לכם.
ג. צרם לי לשמוע על הקטע של סבא שלו. גם לי קשה מאוד במקומות כאלו , אבל את אמורה להיות לצידו של בעלך גם בקטעים קשים.
וגם זה שאת כועסת על זה שהוא יושב שבעה נשמע לי קצת מוזר וילדותי. במקום להיות שם בשבילו את כועסת עליו שהוא לא בשבילך
חוץ מזה לגבי השינה של הילדה . מה היא הבעיה ? יש לי נסיון עם ילדה קשה להרדמה אז אשמח ליעץ

שינה

אני אשמח מאוד מאוד לייעוץ.
אפילו חשבתי לפנות ליועצת שינה אבל בעלי קצת נגד

למעלה