חייבת עזרה :(

IVaLeRyI

New member
חייבת עזרה :(

טוב, אז , כל הסיפור מההתחלה. לפני שבועיים-שלוש נתקלתי בחתולה פרסית לבנה מדהימה,עדיין גורה (בסביבות שנה) שונת עיניים- עין תכלת ועין כתומה, סתם ככה, ברחוב. באמת היה נשמע מוזר, שמישהו יתן לנס תערוכות שכזה להתהלך ברחובות לבד, אז ניגשתי אליה, והיא ברחה...הגעתי למסקנה שהיא באמת, רק מטיילת. עכשיו, לפני כ3 ימים, נתקלתי באותה החתולה, פרסית, עיניים שונות, רק שעכשיו היא הייתה כולה מלוכלת, רזונת, עם עיניים דומעות ונזלת. אחרי שאיכשהו הצלחתי להתקרב אליה, היא נתנה לי ללטף אותה, ואז גם לא התנגדה שאני אקח אותה אליי, הביתה. בבית היא לא פחדה כלל, אז ביום הראשון כבר שטפתי אותה, אבל שטיפה אחת לא הספיקה, היא עדיין לא לבנה כמו שהייתה בפגישה הראשונה. כרגע היא אצלנו, נפרסם הודעה כמובן שמצאנו חתולה, בטוח מחפשים אותה ומתגעגעים אליה, מה גם יש לי חתול שכרגע נמצא בחוץ לארץ עם אבא שלי. אין בכוונות שלי לעזוב אותה, זה בטוח. אבל עכשיו, אין לי מושג מה לעשות איתה, היא עברה בטח כלכך הרבה. הפרווה שלה דלילה מאוד, יש לה נזלת והיא דומעת כל הזמן. נשירה,אוזניים שחורות (למרות שניסיתי לנקות בעדינות עם צמר גפן ושמן) ועדיין מלוכלכת. השאלה שלי היא, מה אני יכולה לעשות למענה בינתיים, אין ביכולת שלי כרגע לקחת אותה לווטרינר. האם מותר לרחוץ חתול פעמיים בשבוע? כי שמעתי שזה ממש לא טוב להם, אבל היא מלוכלכת, וכל הזמן מנסה להתנקות. ומאיזה גיל חתולות יכולות להיכנס להריון? ואם לא נמצא את הבעלים שלה ונחליט להשאיר אותה, איזה סיכויים יש לה ולחתול הראשון שלי (שאגב, מסורר ומאוד ידידותי)להסתדר? חשוב לי לציין שחוץ מהזנחה היא לא ניראת סובלת משום דבר, מגרגרת בלי סוף , ומתה על פינוקים. אשמח מאוד אם תעזרו לי פה, כי אני אפילו לא בטוחה שלקחת אותה הביתה היה צעד נכון לעשות. תודה

etiush

New member
לא מומלץ

לרחוץ את החתול יותר מידי. רחיצה אחת אם אין ברירה זה מספיק. בקשר לנזלת ולעיניים הדומעות - צריך לטפל אצל וטרינר. ניקוי של המקום לא מספיק בהכרח. כמובן שחשוב להאכיל אותה באוכל חתולים, כדי שתתחיל לעלות במשקל. אני מניחה שאין בעיה עם זה, כיוון שיש לכם עוד חתול. ואגב, יש סיכוי שהם יסתדרו. אולי לא ישר על ההתחלה, אבל תמיד יש סיכוי...
בהצלחה!

למעלה