חייבת עזרה!!!!!!

horses my love

New member
חייבת עזרה!!!!!!

שלום! יש לי 2 סוסות ששמן סוזן וווגה.. הן עברו אתמול לחווה שאני רוכבת בה- חוות הכיכר..! ויש לי כמה שאלות: יש לי סוסה בת 6 ואחת בת 17.. הסוסה בת ה-6 (ווגה) נפצעה מטרקור בזמן שהיא עלתה לקרון..מה עליי לעשות? אילו משכות או קרמים עליי להשים? זה תרסיס? מה זה? ומה מומלץ.. אוקיי..ויש לי עוד שאלה: זה גם בקשר לווגה..אני רוצה לאלף אותה ואני לא יודעת איך..מה לעשות? אשמח לקבל עצות ורעיונות! תודה מראש לכולם! תמונה של הסוסות-->

ובכן...

בקשר ולפציעה של ווגה- לכי לחנות חיות\חנות סוסים מיוחדת ותקני פולידין מיוחד לחיות (אם יש מיוחד לסוסים- עדיף). אם הפצע הוא יותר מפצע שטחי שניתן לטפל בו, קראי לוטרינר. אם זה שטחי, מומלץ לחטא את האזור עם פולידין פעמיים ביום ולחשוב את המקום לחצי שעה רק שהפולידין ייספג ולא ירד למילוי של התא. אילוף? מאיזה בחינה? אני מניה שאת מדברת על רכיבה: ובכן מומלץ לקחת רוכב מנוסה שכבר אילף סוסים בחיים שלו, סך הכל מה שהסוסה הזאת צריכה זה מישהו שיכניס אותה למסגרת ויילמד אותה ללכת בתוכה. בדיוק אתמול עליתי על סוסה כזאת, זה זוועת אנוש. פי... אני רוצה ימינה היא מתעקשת על שמאלה ואסור לוותר אז מצאתי את עצמי מעופפת לכיון הריצפה עם הגב.

שירלי317

New member
שלומות

ובכן, בהקשר לפציעה, תלוי מה חומרתה, אם הפצע עמוק ורציני מומלץ לפנות לוטרינר שיבדוק את הפצע ואם אינו מזוהם, והוא וודאי יוכל להמליץ על תכשירים שונים לטיפול. אישית אני ממליצה לך על המשחה GO BALM של PALMER שאת מוזמנת להכנס לאתר www.palmer.co.il ולקרוא עליה ועל החברה מעט יותר, וקיים מספר טלפון שאת מוזמנת לפנות על ידו לריטה עם כל שאלה והן מפורטות החנויות דרכן אפשר לרכוש את המשחה שניתן לרכוש גם דרך הדואר. אני לא ממליצה על פולידין כלל כיוון שהוא אינו מרפא אם כי מחטא בלבד על ידי הרס תאים מתים והן תאים חיים וחיוניים, כך שייקח לפצע זמן רב להחלים והטיפול לא אפקטיבי. בנוגע לאילוף אני מקווה שבחווה בה את רוכבת נמצאים מדריכים מוסמכים, את יכולה אולי לפנות אליהם או לפנות למדריך או מאלף כלשהו אחר (חברי הפורום בוודאי ישמחו להמליץ לך על מספר שמות) ולשלם תשלום נקוב תמורת אילוף (בדרך כלל של חודש). בהצלחה

אני לא מסכימה

עם האמירה: "אני לא ממליצה על פולידין כלל כיוון שהוא אינו מרפא אם כי מחטא בלבד על ידי הרס תאים מתים והן תאים חיים וחיוניים, כך שייקח לפצע זמן רב להחלים והטיפול לא אפקטיבי". זאת אומרת את יכולה לא להמליץ, אבל אני גם לא יודעת שפולידין הורג תאים, וגם חיטוי הוא פעולה מאוד חשובה כשיש פצע. חשובה לריפוי, וחשוב מזה - חשובה למניעת החמרה ו/או זיהום. גם לילדי אני מורחת על פצעים פולידין (אבל לא וטרינרי
) או משחה אנטיספטית אחרת. לפני כל טיפול אחר. חוץ מזה, באופן כללי, נראה לי שכללי הגילוי הנאות דורשים (לא ברמת חוק, אבל כן ברמת אתיקה) שתצייני שאת המוצרים משווקת (מייצרת?) אימך. זה עשוי להשפיע על ההחלטה אם לרכוש ובאילו עיניים לבחון את המלצתך.

שירלי317

New member
...

פולידין על פי הידוע לי מחטא על ידי הרס של תאים מתים וחיידקים זיהומיים ובדרך גורם להרס ברמה מסויימת של תאים חייים קיימים ולכן יכול להועיל אך מעבר לכך יכול להזיק כיוון שסותר את עצמו בהשפעות שלו. לכן המלצתי על המשחה שידועה לי כמשחה שמכילה חומרים מחטאים והן חומרים לזירוז חידוש תאים. ייתכן שבאמת הייתי צריכה לציין שאת המשחה משווקת ומייצרת אמי, אך זה לא לגמרי רלוונטי כיוון שהמוני ווטרינרים בארץ ממליצים בחום על המשחה ועל המוצרים של החברה לטיפול בבעיות שונות. פרט לכך אני כבר פסקתי מלציין שאת החומרים של החברה משווקת ומייצרת אמי כיוון שהעניין נדון כבר בעבר, ולקחתי את ההשערה שהעניין ידוע לחברי הפורום כמובן מעליו.

מממ...

כל תרופה שהיא מחטא את המקום גורמת גם לנזק מסויים לחיידקים הטובים שבמקום אבל זה סיכון שחייבים לקחת אלא אם את מתכוונת להסתכן בזיהום מקומי שעלול להתפתח לזיהום בדם ולסבך את הסוס. אני מאמינה שעדיף החלמה איטית של הפצע כשהוא בריא ולא מזוהם מאשר סגירה מהירה של הפצע כשאת בעצמם קולעת את הזיהום בפנים.

שירלי317

New member
אז זהו ש..

'תרופות' / תכשירים/ חומרים (וכ'ו) המורכבים מחומרים טבעיים בלבד לא גורמים נזק כלללללללל, במינונים הנכונים (כל דבר במינון קיצוני יגרום לחוסר איזון). בטבע, בפרא, הסוס מוצא את צמחי המרפא השופעים בעצמו, אך כשאנו מזינים את הסוס בצמחים מבוקרים בעלי ערך תזונתי גבוהה אך לא רפואי וקשה מאוד להעניק לו צמחי מרפא שונים כמזון מבחינה כלכלית ובפרט ובכלל, משום כך, תוספים של צמחי מרפא כשמן מחזקים את המערכות של הסוס ומעניקים לו את החיסון והחיזוק הטבעי שהוא היה משיג בעצמו אילו היה גדל במרעים פתוחים עם גידולים פרעיים של צמחים שונים ומרובים. לכן, המשחה של PALMER ומשחות ותכשירים אחרים על בסיס שמנים ארומטיים וצמחים, כלומר המכילים חומרים טבעיים בלבד מועילים הרבה יותר מאשר פולידין, אנטיביוטיקה וחומרים מסויימים אחרים הגורמים נזק במקביל ליעילותם.

שוב לא מסכימה

העובדה שמשהו עשוי מחומרים טבעיים, לא עושה אותו לבלתי מזיק. למעשה, ההגיון דורש, שמה שיכול להועיל, בהכרח יכול גם להזיק. דוגמא מצויינת לחומר טבעי, אבל אפעס, לא ממש בריא, היא ציאניד. שאלת מינון נכונה לכל תרופה ולא לדרך הפקתה. אני גם חייבת להגיד ש: א. השואלת המקורית לא ממש חברה בפורום (או לא היתה בקביעות עד כה, ואני בכ"ז מצפה שתציגי את הקשר שלך ליצרנית. ב. את נשמעת מאוד שיוויקת וגם בעלת אינטרס (שהוא לגיטימי והמוצר אולי אפילו מעולה - אבל לי זה לא עושה חשק לקנות). ג. אני לא מכירה (ואולי אני לא יודעת) שום דבר שיכול להביא לחיסון טבעי (למעט אולי חלב אם, המכיל בזכות עצמו נוגדנים). התפתחות מערכת חיסונית אכן קשורה גם לחוזקו של הגוף ובריאותו, אבל במידה רבה, גם לחשיפה לחומרים ווירוסים כאלה ואחרים, הגורמים לייצור נוגדנים. זו פעולה מונעת פנימית של הגוף, ולא חיצנית, למיטב הבנתי הצנועה מאוד.

שירלי317

New member
ובכן

כוונתי בחומרים טבעיים הייתה לצמחים אתריים שבבסיסם אינם מזיקים, ולא לכל החומרים הטבעיים, חוסר הבנה פעוט, כך שכמובן שגם בטבע קיימים לא מעט צמחים רעילים ומסוכנים, אך כוונתי הייתה לצמחים בעלי התכונות הרפואיות היעילות שהם רבים מאוד במספרם וסוגם. "'תרופות' / תכשירים/ חומרים (וכ'ו) המורכבים מחומרים טבעיים בלבד לא גורמים נזק כלללללללל, במינונים הנכונים" הכוונה היא שגם חומרים רעילים טבעיים במינונים מסויימים מאוד ובעוברם תהליכים שונים (לדוגמא סירפד) מסוגלים לרפא ללא נזקים כלשהם. א. מעתה והלאה כמו שעשיתי גם בכל הפעמים הקודמות אני אציין את הקשר שלי ליצרנית, טעות מצדי מכיוון שפרח מראשי. ב. צר לי שזה לא עושה לך חשק להבא אלמד מטעויותי והודעות דומות אשלח במסרים כדי להמנע מוויכוחים או דיונים מיותרים. ג.ייצור נוגדנים לפי מיטב ידיעתי הינו פעולה מונעת פנימית של הגוף בהחלט, אך חיזוק המערכת החיסונית ושאר המערכות נעשה על ידי גורמים חיצוניים לרב. סלחו לי על השימוש המוטעה במונח, טעות שלי ואני מודעת אליה, בעניין זה את צודקת. ופה אני אפסיק.

../images/Emo140.gif

לא התכוונתי לפגוע בך, ואני מתנצלת אם כך זה יצא. לי למשל, היתה התנסות מצויינת עם טיפול הומיאופטי, ובין אם זה פלסיבו ובין אם לאו - זה עבד. בכל מקרה, הייתי נזהרת מהמלצות נחרצות, למשל לא לשים פולידין. נראה לי שצריך לנהוג מידת הזהירות, כשאת לא יודעת מי הקוראים שלך. רעיון טוב להמליץ במסרים

שירלי317

New member
לא פגעת כלל../images/Emo140.gif

לא כתבתי לא לשים פולידין, אם כי כתבתי שאני לא ממליצה על פולידין כיוון שקיימים פתרונות יותר יעילים עליהם המלצתי.. ולפחות רעיון אחד טוב יש לי

זה עינין בעייתי

מכיון שמרכיבים טבעיים שלא הורגים תאים וחיידקים טובים גם לא יהרגו חיידקים רעים בצורה יעילה מספיק לחיטוי המקום. ישנם חיידקים, במיוחד באזור של התא הסגור שבו מצטבר כל החרא והשתן והחיידקים וכו', שדברים טבעיים בלבד לא יכולים להתגבר עלייהם- החיידקים פשוט חזקים יותר ממה שסוס יכול להתגבר עליו במיוחד בתנאים של אורווה- שאומנם היא מנוקת מידי יום (או לפחות אמורה להיות), אבל היא בכל זאת לא קרובה להיות שטח פתוח נטול חיידקים human made. אנחנו צריכים לזכור שלא משנה מה אנחנו מאכלים את הסוס, משקים אותו ומרפאים אותו בעזרתו- הסוס עדין לא גדל בטבע בסביבה הטבעית שלו מה שאומר שכל פצע קטן עלול להזדהם בעיקר בגלל העובדה שהסוס לא בטבע ומסתמך הרבה על מערכת החיסון החיצונית שניתנת לו. הסוס עדין חי בסביבה אנושית וכלנו מודעים לעובדה שאנושות מביאה כולירע, אי אפשר להחזיר את הטבע לסוס שנמצא בשבי גם אם נרצה בזה מאוד. ואי טיפול (ע"י חומרים "חזקים" כמו פולידין אנטיביוטיקות וכו') עלול לגרום לו נזק גדול וחבל. ז"א נכון שההחלמה איטית והתרופות חצי עוזרות שליש פוגעות אבל זה עדיף על חצי עוזרות חצי פוגעות מכיון שאם לא הורגים את כל החיידקים הרעים או את רובם לפחות הם יימשיכו להתרבות ובסופו של דבר ייגרמו להרבה דברים לא רצויים. אני לא מומחית גדולה במוצרי טבע אני לא יודעת הרבה כמה הם אכן עובדים או לא אבל אני מניחה שעדיף כשזה מגיע לחיידקים רעים, ללכת על הקשה והגס מאשר על הרך והלא הכי בטוח. אני גם חייבת לציין שאני גם לא מומחית גדולה בפצעים (למרות שיש לי נסיון דיי רחב בנושא) ככה שכל מה שאני אומרת כאן עלול להיות לא נכון במאת האחוזים, ואם יש משהו שאת באמת יודעת במאה אחוזים שאמרתי לא נכון אני אשמח לשמוע, שוב אני לא מומחית אני אומרת את כל זה על הנחה בלבד ככה שיכול להיות שגם אני טועה (
).

שירלי317

New member
גם אני לא מומחית מן הסתם

דברי הם מידע כללי, נרחב מעט מתוך סקרנות אבל לא יותר מזה מה שאני כן יודעת, שקימות מוטציות של חיידקים ומחלות שונות שנוצרו ע''י האדם, קרינות, זיהומי אוויר ומים כימיים וכ'ו, שבהם לעיתים לא ניתן להלחם עם חומרים טבעיים, כפי שנאמר "נלחמים באש עם אש" אך אלו הם יוצאים מן כלל, ומקרים בעייתיים יותר, אני התייחסתי אישית לפצעים וחתכים פשוטים ופגיעות בסיסיות במערכות, מקרים שהסוס עלול להתקל בהם גם בטבע. במקרים שכאלה ברב הגדול של המקרים תרופות על בסיס צמחי מרפא מועילות מאוד. מרכיבים טבעיים לא הורגים בעצמם לרב את החיידקים 'הרעים' והזיהומים אלא מעודדים את הגוף והמערכת החיסונית לתקוף אותם. וכמו כן תלוי בתרכובת, מזרזים התחדשות תאית באופן משמעותי מאוד (מנסיון). וישנם מרכיבים טבעיים בשמנים אתריים שונים אשר מונעים זיהום במקביל לזירוז ההתחדשות התאית. להבדיל מפולידין למשל שפשוט הורג תאים, חיים או מתים, וחיידקים טובים ורעים וכך אכן מונע זיהום אך גם אינו מסייע לסוס להתמודד עם הבעייה מעבר לכך, וכך תקוע הסוס במעין לופ חוזר חלילה שנגמר בקצב מאוד מאוד איטי בהשוואה לחומרים אחרים. אמא שלי בטוח יכולה להסביר את הנושא יותר טוב וביותר מקצועיות ממני אבל היא בכוננות כך שתאלצו לחכות.

אבל גם פצע שטחי עלול להזדהם.

בעיקר בתנאים של ארווה (מה שזיינתי עליו את השכל מקודם). ישנם המוני מוטציות ברחבי החווה בגלל אופן הגידול של הסוס והחשש העיקרי בפצע (אפילו אם הוא שיטחי ביותר) שהוא יזדהם והזיהום ייתפשט, כדאי להקדים תרופה למכה, או במקרה הזה זיהום גדול שבהמשך יהיה צריך לטפל בו בתרופות חזקות יותר שעלולות לזעזע באופן חמור יותר את הסוס ואת מערכת החיסון שלו. בגלל העובדה שהצמחים הטבעיים מעודדים בעיקר החלמה של המקום הם לא מונעים זיהום וזה לא הכי טוב... יש דברים שהטבע פשוט לא מסוגל להתגבר עליהם לבדו.

למעלה