חייבת עזרה

טל קארי

New member
חייבת עזרה

שלום, קוראים לי טל, ואני בת 14 וחצי.. בקרוב מאוד אני אצטרך לעבור כמה בדיקות... בשניהם כלולים מחטים ומזרקים למיניהם.. כשאני רק שומעת על זה, אני נחרדת בצורה בלתי רגילה,נתקפת פחדים וחושבת על זה כל היום. אני חייבת עזרה! אני לא רוצה שיהיו בעיות, אני רוצה להתמודד עם הפחדים. שתי הבדיקות שאני צריכה לעבור הם: 1.בדיקת דם 2. בדיקת גסטרוסקופיה. אם מישהו לא יודע מה זה זו בדיקה שמרדימים אותי לפני זה [עם זריקה כמובן] ומכניסים לי צינור גמיש דרך הגרון לבטןודרכו מסתכלים מה מתרחש בפנים. היום ראיתי סרט המחשה ונחרדתי רק עוד יותר. אני לא יודעת איך אני יעבור את זה
אני חייבת ורוצה להתמודד עם הפחד, אבל כשאני מגיעה לזמן הזה, לאותו היום של הבדיקה, ושהמחט מתקרב, כולי נתקפת חרדה בחילות וסחרחורות. למישהו יש עצה בשבילי איך להתמודד? מישהו עבר דבר דומה?.. תודה רבה מראש, טל.

אלי ו.

New member
כמה עצות קטנות

יש לי בן שמאוד פחד מבדיקות דם כך שיש לי מעט נסיון בנושא. 1. אל תסתכלי על המחט, הביטי על מישהו או משהו אחר במהלך הבדיקה. 2. בדיקות דם אינן כואבות במיוחד אבל יחד עם הלחץ הכאב יכול להוסיף. הפתרון? משחה מאלחשת כמו אמלה EMLA להשיג ללא מרשם. מצאי וריד בולט ביד שימי עליו בנדיבות שלולית יפה של אמלה וכסי בניילון נצמד במשך לפחות שעה לפני הבדיקה.

טל קארי

New member
../images/Emo184.gif

אני רגישה ממש.. אפילו למרוח משחה במקום הזה זה פרוייקט בשבילי.. אפשר לשים? זה לא יפריע לבדיקה? מה זה עושה?.. תודה..

אלי ו.

New member
קצת במאוחר

אבל אולי עוד מישהו יקרא.. משחה מאלחשת כשמה כן היא, מאלחשת את המקום ומפחיתה את רגישות האיזור לכאבים. המשחה אינה מפריעה מכיון שברגע שהאחות נגשת לאיזור היא מנקה אותו מהמשחה בעזרת חומר חיטוי. אם המשחה היתה על המקום מספיק זמן עדיין כמעט לא היית מרגישה כלום. הנסיון שלי (עם הבן) היה שאחרי שימוש באמלה החרדות שלו מבדיקות דם ואינפוזיה.

פחד ממחטים

טל, את מתארת פחד ממחטים. אני שמחה לבשר לך שניתן להתגבר על פחד כזה באמצעות טיפול מתאים. טיפולים יעילים לפחדים כאלה (פוביות) הם בעיקר טיפול בהיפנוזה וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי. גם אולם טיפולים כאלו דורשים זמן. לכן לצערי, לא נראה לי שזה יועיל לצורך הבדיקות הקרובות. אני מציעה שלעת עתה תדברי עם הרופא שהפנה אותך לבדיקות ותסבירי לו את הבעיה. מבחינה זו, יש עדיפות לרופא ילדים, משום שכפי שאת מבינה מהודעתו של אלי, זו בעיה לא נדירה בקרב ילדים. (אם כי היא קיימת גם אצל מבוגרים). הסבירי לרופא את הבעיה, ותראי מה הוא יציע. אולי אפשר לוותר על אחת מהבדיקות או לבדוק אותו דבר בשיטה אחרת. אם הרופא לא יציע פתרון אחר, אז אני מקווה שהעצות של אלי יעזרו לך. לאחר שתגמרי עם הבדיקות האלה, אני מציעה שתגשי לטיפול בפחד שלך. שני סוגי הטיפולים שהצעתי הם די קצרים, וחבל להיתקע עם הפחד הזה כל החיים. תרגישי טוב!

טל קארי

New member
תודה,

היו לי 3 בדיקות לבחור : אולטראסאונד רנטגן גסטרוסקופיה עשיתי את ה-2 הראשונות והיה משהו קטן חריג ברנטגן. באולטראסאונד הכל היה טוב. נשארה לי בדיקה אחת לעבור שכבר נקבעה לה תאריך ואומרים שזו הבדיקה הכי טובה והכי יעילה למקרה שלי. אני באמת חייבת לגשת לטיפול בפוביה הזו, זה יוצר מצב לא נעים בקרב הרופאים ובבדיקות שאני צריכה לעבור. וגם זה לא נעים לי. תודה, אני אגש לרופא.. דרך אגב את הבדיקת דם עברתי היום..

מעולה

כל הכבוד שעברת בגבורה את בדיקת הדם. לגבי גסטרוסקופיה, זו בדיקה לא נעימה, אבל לפחות את לא היחידה שמרגישה ככה. היא מפחידה גם מבוגרים שלא פוחדים מבדיקות בכלל, והרופאים מודעים לזה.

טל קארי

New member
טוב זה לא היה ממש בגבורה

זה היה לא נעים , בכיתי כל הזמן ונשמתי נשימות כאילו אני הולכת ללדת.. לאחר מכן התחלתי להרגיש בסחרחורות ולראות לבן קצת ולא לשמוע טוב , [מה שקורה לי בד"כ אחרי זריקות ובדיקות דם כאלה] אז הלכנו לחדר האחות ושם שכבתי במיטה 5 דק' עד שנרגעתי, והלכתי לבית ספר.

גבורות קטנות

לנשום נשימות כמו בזמן לידה זו שיטת הרפיה מצויינת שעוזרת להתמודד עם כאב ופחד. לכן באמת מלמדים את זה בקורסים של הכנה ללידה... יש סיכוי טוב שגם אילו היית פונה לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי, זו אחת השיטות שהיו מלמדים אותך. כך שבעצם עזרת לעצמך בצורה מאוד מקצועית. העובדה שהצלחת באמת לעבור את הבדיקה ואפילו ללכת אחר כך ללכת לבית הספר, מראה שהשיטה באמת עזרה לך. כל הכבוד!

את יכולה להיות בטוחה

שזו לא הפעם הראשונה שהאחיות ראו התנהגות כזאת. חשבת למה בכלל יש מיטה בחדר בדיקת הדם ?

navali10

New member
שלום טל

כהומופאתית, כאישה צעירה, אשפר להבין את הפחד שלך שמשותף להרבה אנשים. הדרך הכי טובה להתמודד היא "להסתכל" לפחד בעיניים, לשפר את יחסי הגומלין שלך עם עצמך ולומר לעצמך, אוקי, אני פוחדת ומותר לי לפחד, זה בסדר גמור. יש רמדי (תרופה) בהומופאתיה שעוזרת להתמודד נפלא עם הפחד. אפשר לקבל אותה בכל בית מרקחת הומופאתית Aconite 9 c , Aurum 6 c ע 20גרם גולבולים, למצוץ 5 יום לפני הבדיקה ו5 דקות לפני הבדיקה. בבריאות, נאוה

טל קארי

New member
תודה רבה על העזרה

עברתי בשלום ממזמן את הבדיקות אבל אקח עצה זו לפעמים הבאות!

למעלה