חייבת עזרה דחוף!..

oreli111

New member
חייבת עזרה דחוף!..

יש מישהו שאני בקשר איתו כבר חודשיים,אנחנו לא מחפשים הגדרות לקשר כי לפי דעתנו זה מיותר ואפילו הורס.בהתחלה היינו כידידים,אבל היינו יוצאים,מתנשקים, ולא דברנו על אהבה ועל הקשר שלנו.. בכללי הוא גבר כזה שכבד עליו חברה,כי הוא אוהב לצאת ולבלות בלי להרגיש שיש לו מישהי על הראש , ואני בשלב הזה של החיים שרק לחשוב שנגיד יש לי חבר גורם לי לבחילה כי נפגעתי הרבה מכל המחויבות,מכל זה שהבן זוג שלי היה חייב,הצפיות והאכזבות.
אחריי פחות מחודש הוא נסע לעבוד בארץ אבל רחוק ממני ב4 שעות,שמרנו על קשר פה ושם,הראנו געגועים,הוא היה יוצא מבלה ולפעמים היה מרים טלפון לראות לשלומי,יותר נתתי לו שיתעניין מאשר שאני אהיה היוזמת,והוא הוכיח את עצמו,לא כל יום כי עדיין הוא עבד וגם יצא לפעמים לבלות ולהנות בזמנו החופשי.
אחרי כמה שבועות נסעתי אליו עם כמה חברות לשבוע,ממש לפני שהגעתי היה מתקשר הרבה הראה שהוא ממש מחכה לי,הוא היה איתי הרבה באותו שבוע,יצאנו הייתי עם חברים שלו גם הוא עם חברות שלי ונהננו מאד... היה הרבה רגעים שממש היה נראה שהוא מרגיש אליי הרבה דברים, למשל ישבנו כולם ערב אחד ושמענו שירים והיה כמה שירים שהוא כאילו הקדיש אותם לי,או שהוא הדגיש מספר פעמים כמה שהוא באמת באמת התגעגע אליי ועוד הרבה דברים.. חברים שלו תמיד הראו תמיכה אמרו שאנחנו מתאימים וכאלה.
אבל עכשיו שוב אני חזרתי לביית-אני יודעת שנקשרנו אחד לשני,אבל אני מפחדת שהכל יחזור כמו לפניי...אני חושבת שמבחינה רגשית עלינו שלב,אבל בתכלס חזרנו לאותו מצב כמו לפני שאני פה והוא שם . וזה מפחיד אותי,מפחיד אותי שלא יהיה מענה לרגשות שלי כרגע בגלל המרחק במיוחד שאני יודעת שהרגעים שאנחנו ביחד זה הרגעים הטובים ביותר...
ברגעם שאנחנו ביחד אני מרגישה שהכל הדדי,אבל שאנחנו כל אחד לבד ואנחנו רחוקים כל הפחדים והחרדות נוחתים עליי.
מה אתם אומרים?מה אתם חושבים על הקשר שלי ושלו?ויש לכם עצות לתת לי?

שלום

ככל שהוא טוב ונחמד אליך, הוא כנראה יותר מחבב אותך. נסי להשקיע בקשר בנתינה רגשית מתוך אהבה, בהרבה מלים טובות ומעשים טובים. אולי אז יצליח יותר.

lolypop6

New member
אני מבינה אותך לחלוטין. המרחק עושה את שלו,

במיוחד כשהקשר שלכם לא בדיוק יציב רומנטית...
ועם זאת, את אמרת שאת לא רוצה חבר אמיתי בשביל לא להפגע מכל המחויבות,לצפות ולהתאכזב. אז אולי תחשבי עם עצמך: האם את מתחילה לרצות אותו בתור חבר, והעניין כבר לא מגעיל אותך?? כי בינתיים את עושה לעצמך בדיוק מה שכל כך פחדת ממנו, מפתחת ציפיות ומפחדת להתאכזב! אז תחשבי אם את בעצם רוצה אותו כחבר, ואז צריך להפסיק עם הרמזים והתהיות האם הוא אוהב או האם הוא לא ולהגיע לאמת ,להתמודד איתה פנים מול פנים! או שתמשיכי עם הגישה שהתחלת בה: הוא לא חבר שלי, ואני לא רוצה להפגע מאף גבר עכשיו, ואז פשוט תהני מהאהבה שאת מקבלת ממנו ותזרמי עם מה שיש!

oreli111

New member
בואי נגיד

שגם לי וגם לו ברור שיש רגשות,ויש געגוע,וכיף לנו ביחד וטוב לנו...
אבל הפחד שלי זה מה הוא יעשה עם זה עכשיו עם המרחק?
וחוץ מזה-אם הוא יהיה "חבר שלי" זה יהפוך את הכל להרבה יותר קשה,כי אני מכירה את עצמי ויודעת שהציפיות יגדלו עוד יותר,ולא שהוא יפגע בי-אני יפגע בעצמי יותר....

lolypop6

New member
בסדר.. אז אם מספיק לך שטוב לכם ביחד, והבחור

מחבב אותך ואת אותו,ויש גם געגוע והוא גם הדגיש זאת בפנייך, אתם במצב המושלם עכשיו.. אז למה את דואגת בעצם?

oreli111

New member
חחח משתי סיבות

1.אני טיפוס חרדתי ביותר...
2. כי אני מפחדת שהוא ישכח אותי והכל יחזור לקדמותו...

lolypop6

New member
תיזמי גם שיחות.. ותראי לו שאת מתגעגעת ומחכה

לראות אותו.. בכל קשר שהוא לא מובטח לך שהבנאדם יאהב אותך לנצח,אין מה לעשות,וצריך ללמוד לקחת הכל בפרופורציות למרות שזה תמיד קשה, זה חלק מבגרות...
אני חושבת שמה שאת עושה דווקא פוגע בך יותר בשורה התחתונה. את אומרת לבחור שלא מעניין אותך הנאמנות, ושיש לכם קשר חסר ציפיות, ומצד שני את נורא מפחדת להפגע! הדרך היחידה לגרום לך להיות רגועה זה שיהיה לך גבר ששומר לך אמונים ואת שומרת לו..קשר יציב ,בטוח ואוהב. מתישהו את תצטרכי להתגבר ולהתבגר ולתת לעצמך לאהוב בלב שלם כי מגיע לך!אז למה לא לעבור את המכשול כבר עכשיו, ולהגיד לעצמך שאת חזקה, וגם אם יום אחד האהבה תיגמר זה נורמלי ולגיטימי, וכולם בסוף עוברים את זה! אסור לתת לפחדים לנהל את חיינו...לדעתי כדאי לך לשקול את זה....

אני לא יודעת מי פגע בך בעברך

אבל אין כאן שום ספק שעשו לך עוול רגשי שחרך בך צלקת אנושה. צלקת המתבטאת בפחד נטישה עצום.
את מרגישה סוג של אחיזה-לא אחיזה בו כי הוא משמר אצלך הרגשה חיובית (הדדיות) וכשהוא הולך הוא משחרר ללא כל קשר אליו ולקשר ביניכם הרגשה לא חיובית בך (פחדים וחרדות).
שימי את העבר אחורה, קבלי את הנוכחי כאדם בפני עצמו, תביני מה צורם לו ומאידך, מה עושה לו טוב ולפי זה תתקדמי.לאט לאט אין צורך למהר.

כמובן שיש ספייס ויש ספייס, אבל אם את רואה שפעם בשבוע את שומעת ממנו, שקיימת ביניכם זרימה ושהשיחות שלכם כיפיות עם מגע (בזמנים שהוא פה) ששומר על הציביון האינטימי של שניכם - אז תתחילי לעבוד על עצמך כמו שילדים קטנים לומדים לאט לאט להפריד בין חלום רע לבין מציאות.
אם את רואה שהוא משתנה - למרות שזה לא נראה לי המקרה- תסיקי את המסקנות ללא קשר לרגשות שלך.

את כנראה "חוזרת" לעולם הזוגיות אחרי תקופות לא טובות שהיית בהן (לא יודעת, אני משערת, כי את נשמעת לי קצת טירונית)- ברגע שתתרגלי להבין שכל אדם בנוי אחרת ושהחיים הם לא באמת חיבור לווריד למישהו, תוכלי להשתחרר לאט לאט מהתלות הרגשית הזו באדם אחר.

שחררי אותו, אם הוא חוזר- הוא שלך.
אם הוא לא חוזר - סימן שאף פעם לא היה שלך.

oreli111

New member
אין לי ספק

שאני מלאת פחדים וחרדות מקשרים קודמים שלי.
כאדם-אני אדם תלותי מאד,בכל בקשרים שלי כשהייתי בתוכם הייתי מוצאת את עצמי בחרדות. כי ברגע שהוא מגדיר את עצמו כבן זוג שלי יש ככה וככה דברים שהוא צריך לעמוד בהם - זה גם מה שאני רואה מסביבי..
ועכשיו אני יותר רגועה,כי אני יודעת שמה שיקרה יקרה,וכל דבר בא מרגש ורצון לשמח את השני,ולא מחובה שמלאה לפעמים במלא אינטרס....

Reut E

New member
דבר ראשון - היי מוכנה לקבל גם את המצב המאכזב.

כי הכל ייתכן.
כן, גם שהכל זמני ולא יהיה מענה לרגשותייך בהמשך.

אני לא רוצה להכליל, וניסיוני לא רב בנושא, אבל התרשמתי שגברים הם חברה' קצת... שונים בקטעים האלו.

מסוגלים לדעתי להראות ואף אולי באמת להרגיש משהו מיוחד במשך זמן - מה עם בחורה (פרק זמן קצר של שעות עד מס' ימים), אבל לאחר מכן סוג של לשכוח מזה/להדחיק את זה/הרגשות והתחושות מתפוגגים מהר.

עכשיו, זו די הכללה ובטוח לא נכונה עבור כל מקרה ומקרה. כל מקרה לגופו.
אבל היה חשוב לי להגיב אלייך בנושא מהזוית הזו, ספציפית בגלל שציינת שהקשר שלכם אינו מחייב.

בכל אופן, אני ממליצה לקיים איתו שיחה בנושא הרגשות שלך כלפיו, ולא לחכות לסימנים ממנו או משהו בסגנון. אני לא חושבת שזה דבר בריא ונכון לאישה להמתין בחרדה ובתחושה לא נעימה וממושכת להתקדמות/לצעד חדש מצד גבר, מבלי לדעת מהו הצעד הזה...

תזכרי שלא משנה מה - מגיע לך להרגיש טוב עם עצמך, ומגיע לך להיות במערכת יחסים יציבה שבה בן זוגך אוהב אותך, גם אם ניסיון עברך גורם לך לחוש אחרת.

בהצלחה רבה לך!

למעלה