חייבת סיוע או עצה

דנה890890

New member
חייבת סיוע או עצה

היי
אני בחורה בת 27 ולפני חצי שנה עזבתי את בית ההורים לעיר אחרת ואני שוכרת דירה לבד בגודל 30 מר'.
אני מתלבטת אם לעזוב את הדירה הזו לטובת דירה גדולה יותר כי הדירה קטנה לי מידי.
זה כמו לבשל, לאכול, להתקלח, הכל בחדר השינה.
מה גם שאני חשה בדידות איומה בסופי שבוע וכל הקלסטרופוביה הזו עם הבדידות והאי נוחות של הדירה הקטנה גורמים לי לחרדות, מחשבות רעות, הרגשה לא טובה, הרגשת בדידות איומה.
אם אעבור לדירה גדולה יותר אהיה חייבת לעבור לדירה עם שותפ/ה בגלל העלות הכספית שלא מאפשרת לי דירה גדולה יותר לממן לבד.
סיבה נוספת שחשבתי לעבור לגור עם שותפה זה עניין הבדידות. אם אגור עם מישהו/י לא אחוש בדידות. אכיר את החברים שלו/שלה וכל לבלות איתו/איתה... כמובן בהנחה שנסתדר ביננו.
האם אני צודקת בחשיבתי או שאני חיה באלוזיה שאם אגור עם שותף אהיה פחות בודדה.
ממש נורא לי עד בלתי נסבל הלבד.
אציין שאין לי את הבעיה של חלוק במטלות הבית עם עוד מישהו וכד...
לא זאת הבעיה
אשמח לכל תשובה.
תודה

naty3

New member
בדידות יכולה להיות גם כשגרים עם שותפים

לכל אחד יש את החיים שלו, החברים שלו, העבודה שלו....

גם כשתבואי לראות דירה עם שותפים, ההתרשמות שלך ממנו\ממנה היא קצרה ולא מעידה בהכרח על האדם....רק עם הזמן מכירים טוב יותר את השותף\פה.

בנוסף אל תצפי להתחבר עם כל אחד שאת נכנסת לגור איתו.

הרבה פעמים עוברים לגור עם שותפים בגלל החסכון הכספי, לאו דווקא כדי להכיר חברים.

NightElf

New member
זה תלוי בשותפים

יש שותפים שהם "שותפי חדר", שותפים כאלה בקושי רואים והם כל הזמן בחדר סגורים מאחורי הדלת ולעומתם יש את השותפים החברותיים שרוצים להתרועע עם השותף השני ולדבר איתו וכו... כמובן, שעם שותפים כמו שותפים צריך לדעת איך להסתדר איתם אחרת החיים בדירה משותפת יכולים להיות סיוט מתמשך.

כפי שאמרו פה

לגבי הבדידות זה תלוי בשותפים ובכימיה שלך איתם וזה שתגורי עם שותף/ה לא אומר שלא תהיי בודדה. (למשל אם היית גרה איתי בתור שותפה גם אז היית בודדה כי אני בתקופה שגרתי עם שותפים הייתי מה שנאור כינה פה "שותפת חדר"...)

ולגבי המחיר זה גם תלוי באיזו עיר את גרה באמת ומה השכירות שאת משלמת/יכולה לשלם. אני גרה בדירת "מציאה" בראשון, 38 מ"ר ומשלמת 2,300 ש"ח כולל ארנונה.
ובהחלט הייתי מוכנה גם לגור בדירה יותר קטנה ויותר זולה (בכלל אני מאלה שיעדיפו לגור אפילו בכוך של 10 מ"ר מאשר לגור עם שותפים אבל זאת רק אני...) אני גרה בדירה הזאת פשוט כי בתקופה שחיפשתי זאת הייתה האופציה הכי טובה שמצאתי באיזור.

Stav Pan

New member
לחיות עם שותפ/ה יכול מאוד לעזור

גם בעניינים כספיים, גם במטלות הבית וגם בבדידות

אבל זה לא פתרון, לאף אחד מהם, לא פתרון בטוח בכל אופן, בטח ובטח במקרה של הבדידות. מקום טוב להתחיל ממנו זה לעבור לגור עם בן אדם שאת מכירה, שלפחות תדעי באיזה טיפוס מדובר, אחרת את יכולה להכנס עכשיו להוריקן של החלפות דירה

יש גם דרכים נוספות להתמודד עם בדידות
זה מגוון אינסופי של דברים לעשות שם בחוץ, תנסי לחשוב על משהו שחשוב לך ותחפשי אנשים שגם להם זה חשוב
צרי חיכוך עם השכנים

בקיצור, הבדידות היא אשלייה העוטפת רק את מי שרואה את ההזדמנויות סביבו כקירות שלא ניתן לעבור דרכם.
בהצלחה

tenen

New member
לדעתי תבקשי הפנייה לפסיכולוג בקופת חולים

ולא אני לא צוחק ובטח שלא מנסה להעליב.
אם את מרגישה "בדידות איומה"
וזה גורם לך ל "חרדות", מחשבות רעות"

גשי לקופת חולים ובקשי הפנייה לפסיכולוג כי עם כל הכבוד לאנשי הפורום אף אחד מהם אינו פסיכולוג ולתת לך עצות שצריכות להינתן ע"י אחד זה סוג של לשחק באש.

שותפים הם לא בהכרח חברים שלך, הם יכולים בהרבה יותר קלות להעלות את המתח בבית מאשר להוריד אותו, ואצל חלק ניכר מחברי הפורום כולל חלק מאלו שענו לך זה גם קרה בעבר (שותפים שרחוקים מהגדרת הנחמדים).

אני לא אומר שלא ייתכן ששותף יעזור, אני אומר שבשביל בדידות וחרדות אני מציע לך לפני שאת עושה שינויי ענק שפשוט תלכי להתייעץ עם גורם מקצועי שכנראה יוכל יותר לעזור לך.

כנראה שאת לא מרגישה בדירה "בבית"

בשביל מה הגעת לעיר הגדולה ?
מה התחביבים שלך ומה עושה לך טוב ?
יש לך חברים שאת נפגשת איתם בתדירות גבוה ?

כנראה שיש שם משהו יותר חשוב מגודל הדירה והבדידות הפיזית שלך בדירה,

למעלה