חייבת לשתף....

חייבת לשתף....

התגלה לידי סרט צלילה , מזעזע... לא יכולתי לישון בלילה, למעשה , אני עדיין חושבת על זה... הסרט מתעד בחור שירד אל החור הכחול, הידוע ופשוט צולל לו אל מעמקי הים, ........ אין לי מילים, ניתן לראות את המצלמה , שאותה שם על הכתף, מצלמת את הירידה המהירה, 30 מטר לדקה...תארו לכם, הבחור תפס את השכרון וזהו, אין בכלל מצב שהוא עולה למעלה, וניתן לראות בסרט את הדרך שהוא עובר, ואז אני אומרת לעצמי, יש סלעים שהוא יכול לתפוס, אם רק הוא יעלה למעלה....אם רק הוא יעשה סיבוב חזרה, וניתן לשמוע את הנשימות שלו, שנעשות כבדות...פשוט כאב לב, עד שהוא מגיע לקרקעית ... וזהו שם אולי הוא הבחין שמשהו לא בסדר, אבל הוא מתחיל להתבלל ורואים איך הוא משתולל, והשעון מראה על 91 מטר והוא אפילו מסתכל רואים שהוא מושיט את היד ומביט אבל הוא כנראה נכנס לפאניקה והוסת יצא ממנו....והסוף המר ידוע...יהיה זכרו ברוך..... לכל חובבי הצלילה , בבקשה ממכם בואו נשאיר את ספורט הלילה באמת למשהו שהוא כיפי ומשהו שאפשר להתגאות בו ולא משהו שכדי להתחרט עליו.... שלכם החוף

אבי ע

New member
הייתי מנחש ... ../images/Emo39.gif

שזה הבחור שעל תאונתו המחרידה דווח כאן לפני למעלה משנה. באותו מקרה, בחור שחצן וטיפש הביא על עצמו מוות ידוע מראש וזכה לפרס דארוין המקומי. ירד עם ציוד צילום כבד ביותר ומחובר אליו בלי שחרור מהיר, ניפוח המאזן לא הספיק, המאזן התפוצץ, מהציוד לא יכול היה להשתחרר, וכך תיעד את מות האדיוטים שלו עצמו. אפילו לא ממש לקח למישהו, סתם דביליות. אם זה מקרה אחר, יהיה טוב אם נקבל פרטים נוספים. אבי ע.

התאונה התרחשה לפני חודש

ומספיק עם הציניות, זה לא נושא לצחוק בכלל. אשמח לעדכנכם בפרטים שיורשה לי, ביקשו ממני לשמור על סודיות, בגלל תהליך מסויים....אשמח לעדכן אותכם בהמשך....

Pini1

New member
צלילת מוות מוסרטת ../images/Emo10.gif

1. אפילו אם זה היה המקרה שתואר (וזה לא), הייתי מציע להשתמש בשפה קצת פחות פוגעת ונחרצת. האיש לא נמצא בינינו עוד. אותי לפחות לימדו כי לאחר מות קדושים…אמור. 2. לחוף הכחול – לכשיתאפשר לך אשמח אם הפרטים יפורסמו בפורום לידיעת ככל הצוללים. חג שמח פיני

פוסידון

New member
החוף הכחול הוא החור הכחול ../images/Emo13.gif קח

קחי את הזמן שלך חבובה פוסידון איתך ממעמקי הים קראת לי וסיפורך מאוד מעניין אותנו כמו שציינת בסוף השירשור למען יראו וישמרו. פוסידון ממעמקי הים.

mares

New member
לפיני: על בחור יהיר ושחצן שלא עוצר

לפני תמרור "עצור" וגורם לתאונה, בהחלט ניתן לכנות "אידיוט", במקרה הטוב. לגבי הצלילה הספציפית: מעבר למוות המצער לכשעצמו, אם הצולל הזה עבר במודע על כל חוקי הבטיחות וההיגיון הבסיסיים ביותר, אני חושב שאו שהוא היה לא שפוי או שאכן הוא אידיוט.

לידיעת כולם - תופתעו או לא הוא...

תופתעו אבל הוא היה מדריך .... כנראה בטוח בעצמו, ממש לא מובן כי בסרט מראים איך הוא מסריט את ההתרחקות מן בן הזוג שלו ושוב, אי אפשר להבין רק להגיד תמיד לשמור על כללי הבטיחות הם בשבילנו...

אבי ע

New member
ובכן... ../images/Emo39.gif

כיוון שהבהרת היטב כי זו אינה התאונה שידענו עליה, כולנו ודאי נרצה לשמוע עוד פרטים. העובדה שהוא היה מדריך כלל לא מפתיעה, למרבה הצער. דומתני שמרבית הנספים בחור הכחול ובקניון היו צוללים מתקדמים: DM, עוזרי-מדריך ומדריכים. היה כאן לא מזמן מסר של DIW (כמדומתני) שבו הוא הגדיר נכון את הסכנה לא כשאדם מגיע לראשונה לאזור הקצה מבחינתו (שאז הוא דרוך ומוכן), אלא כשהוא חוזר למה שמבחינתו כבר אינו אזור קצה (כי כבר עבר אותו) אבל אובייקטיבית הוא עדיין כן. נראה שעם אפשרות שכרון מעמקים אין לשחק, ובכל עומק מעבר לגבול הפיזיולוגי הידוע יש לנקוט בכל אמצעי הזהירות גם אם מאחריך צלילות בשליטה מלאה באותו עומק. פרטים נוספים בלי ספק יועילו, ובניגוד לתאונה שדיברתי עליה בתגובתי הראשונה, נראה שכאן אכן יש הרבה מה ללמוד ודוקא למנוסים בינינו. ממתין להמשך ברגע שיתאפשר, אבי.

hockeye

New member
לגבי הסטטיסטיקה אני לא בטוח

אבל נכון שהמקום גבה כבר חיים של כמה וכמה צוללים מנוסים - ביניהם גם מדריכים. למה דווקא צוללים מנוסים? א. הנ"ל בעלי ביטחון עצמי גבוה בצלילה ו"דוחפים" יותר את המגבלות. ב. צוללים לא מנוסים היורדים עמוק בכוונה תחילה מוכנים נפשית לשכרון המעמקים ובד"כ עולים עם הופעת הסימנים ואף לפני. יש לזכור שדריכות ומוכנות מעכבות מעט את הופעת שכרון המעמקים. השכרון הוא תגובה עצבית אך בסימניו יש גם מעורבות נפשית. צוללים מנוסים ש"נגעו" כבר בשיכרון עלולים להיות דרוכים פחות. ג. האבחנה הבאה היא לא מדעית אלא תולדה של נסיון: יש בשכרון מעמקים מעין "נקודת היפוך". היא משתנה מצולל לצולל ואינה מופיעה בהכרח אצל כולם. הכוונה היא לתהליך שבו צולל נחשף לשכרון מעמקים, אך הוא עדיין בשליטה. בניגוד למה שאפשר לחשוב, התהליך אינו הדרגתי אלא פתאומי - מעבר ממצב של שליטה (למרות השפעות שיכרון) למצב של חוסר שליטה מוחלט ולכן גם חוסר תפקוד. חוסר מודעות ל"נקודה" זו ואמונה ביכולת לעצור בתהליך ההדרגתי, כביכול, של השיכרון, הביאה כבר מס´ צוללים מנוסים אל קיצם. כאמור, אבחנה שלי ושל כמה אנשים נוספים שהתעמקו בנושא, ובפירוש לא מדעית. הכירו את/ב גבולות יכולתכם. ואנא - בלי "מאצ´ו-שיט" - הרוצח הגדול מכולם. לזכר עופר מיכאלי, מדריך צלילה נהדר, ידיד וקולגה, שרצה עמוק מדי. עין הנץ מצועפת. הוקאי.

מה זה משנה מה דרגת הצולל?

אז מה אם הוא היה מדריך? האם צולל כוכב אחד או שניים לא יודע שאסור לרדת מתחת ל30? האם הוא לא יודע את הסיבות? האם הוא לא *יודע* שזו סכנת חיים? כוווולם יודעים אותו דבר. לא משנה מה הדרגה. תאונת צלילה מסוג זה היא שילוב של טיפשות ושחצנות. זה שלמישהו יש DM לא אומר שום דבר לגבי מידת החוכמה או האחריות שלו. הדבר היחיד שזה אומר זה שהוא אוהב לצלול והיה מוכן להשקיע בקורס DM.

Sushi

New member
אני מתחיל לא להיות מופתע

משיחות עם מדריכים (ועוזרי מדריך ו- DM) שונים במועדונים באילת, אני מתחיל לחשוב ששחצנות, התנהגות לא אחראית וביטחון עצמי מוגבר (מאד מוגבר) קיימים לפחות אצל חלקם. מדריך אחד תהה אם במקום מסוים במרכז אמריקה בו צללתי יאפשרו לו לצלול צלילת דקומפרסיה סולו, מדריך אחר כעס מאד שלא מאפשרים לצלול במערות במקסיקו (Cenotes) בלי הכשרת צלילת מערות וכו´. כשעקצתי את המדריך הראשון ואמרתי לו שהוא מקלקל את הצוללים (אותי), הוא ביטל זאת כלאחר יד. אפשר להתווכח אם צלילת סולו שפויה או לא (יש דרך אגב וויכוחים רבים, עם דעות לכאן ולכאן בקבוצות דיון ופורומים מחו"ל), אם כניסה למערה שאורכה אינו ידוע (מיפו "רק" עשרה קילומטרים...) כשאין לך הכשרת צלילת מערות היא שפויה או לא, אבל אין ספק שביטחון עצמי מופרז (בו לוקים חלק מהמדריכים והצוללים המנוסים מאד) מעלה את חלקם בנפגעי תאונות צלילה לכמות שנראית על פניה לא הגיונית.

קותי

New member
ועל כך מסופרת הבדיחה:

מה ההבדל בין מדריך צלילה לאלוהים? אלוהים יודע שהוא לא מדריך צלילה.

Pini1

New member
Mares ערב טוב

אין ביננו ויכוח באשר למידת שפיותו וענוותו של אדם העובר על כל חוקי הבטיחות וההגיון במודע , וסוגר במו ידיו את תריס חייו (לא כל שכן כאשר המדובר בצולל מנוסה). לדעתי בשרשור הזה אנשים העלו כמה השערות מאוד הגיוניות ומקובלות , אני חושב שראוי שנמתין להמשך שיבוא של החוף הכחול בסבלנות כדי לדעת מה היה שם באמת. אפנה אותך לסעיף 2 בהודעה של עמי אברבנאל , אני בכל זאת חושב כי ראוי שנשמור על מידת התנסחות מכובדת כלפי הנמצאים וכלפי אלה שכבר לא. פיני

עצוב לדעת ש:

1. תאונת צלילה נוספת שקרתה, מתפרסמת בצורה מוזרה לאחר חודש – זהו להבנתי מצב של "קשר של שתיקה". 2. חלק מאתנו מתבטא בלשון קשה כלפי אדם שנספה ואין לו יכולת להגיב. תמיד יש לזכור ולכבד את הקורבן ואת משפחתו. 3.למרות שלא ידועים פרטים מדוייקים, כבר מיהרו לשפוט את המקרה ואת המעורבים. ספקולציות פרועות התחילו לרוץ. במערכת בריאה מציפים כל מידע הקשור לבטיחות לכל האחראים והמשתמשים, בשקיפות מלאה, למען ילמדו ויפיקו לקחים. חבל מאד שזה לא נעשה אצלנו. אנו הוריו של דורי פועלים (למרות הקשיים) שזה כן יעשה. לא עוד טשטוש וערפול. ועוד משהו: מערכת תקינה מגינה גם על החלשים. ה"חזק" של היום יכול להיות החלש של מחר... ע"ע מה שקרה השבוע בארה"ב.

למעלה